Készítsd el saját utcanézeted!

Czipperer Dia, 2013. augusztus 2. 08:55

A Google teret biztosít a felhasználóknak, hogy elkészítsék saját utcanézetüket, és ezt közzétegyék. Külön oldala van a felhasználók által készített utcaképeknek.

A Különleges Utcakép-gyűjtemények közé már saját körpanoráma képeinket is feltölthetjük. A Street View felületén „A világ képei”-re kattintva megnyílik az oldal, és néhány kattintással fel is tölthetjük a kívánt fotót. Ezek „Photo Sphere” gyűjtőnévre hallgatnak, mely magyarul fotógömböt jelent.

 

 

A „Képek” fülre kattinntva jelennek meg a panorámaképek. Itt azt is láthatjuk, ki töltötte fel az adott képet, és más, nyilvános képét is megnézhetjük.

 

 

Panorámaképeket a legtöbb fényképezőgéppel (már kezdőkategóriással is) készíthetünk, valamint számos okostelefon is támogatja ezt a funkciót. A képek között helyszín alapján is kereshetünk, ehhez lenti térkép lesz segítségünkre. Bár itt nemcsak a felhasználók fotóit találjuk meg, hanem a Google által rögzített képeket is.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Akár elektronikusan is lehetne gyűjteni a kopogtatócédulát

A választásokat megelőző ajánlószelvények gyűjtését digitálissá lehetne tenni, ha elektronikusan írnák alá a polgárok az ajánlóíveket. A NETLOCK becslése szerint legalább 2–2,5 millió oldalnyi dokumentum kerülhetne át így a digitális térbe. Ezzel nemcsak olcsóbbá és zöldebbé válna a teljes folyamat, de gyorsabb, biztonságosabb, diszkrétebb lenne az adatkezelés is. Ezen felül egyszerűbben kiszűrhetnék a visszaéléseket, és hatékonyabbá válna az adminisztrációs munka és a GDPR előírásoknak való megfelelés is.

2019. szeptember 16. 12:53

A jövőben robotok is vizsgálhatják a tőzsdei cégek teljesítményét

Azon vállalkozásoknak, amelyek részvényeivel a tőzsdén kereskednek, 2020. január 1-től éves beszámolójukat ember és mesterséges intelligencia (AI) által egyaránt olvasható formában kell közzétenniük. Az uniós előírásnak köszönhetően könnyebb lesz elérni és összehasonlítani a vállalkozások adatait és egyszerűbb lesz azok elemzése is. A bárki által szabadon hozzáférhető adatok miatt a tőzsdei cégek gazdálkodása  a jelenleginél átláthatóbb lesz, ami növeli a befektetők bizalmát. A változásokra azonban az érintetteknek nem árt alaposan felkészülni.

2019. szeptember 16. 11:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás