Jól működik a CloseGap technológia

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 4. 07:40

A G Data márciusban mutatta be a vírusirtó termékeibe integrált CloseGap technológiát, mely most esett túl első vizsgasorozatán. A megmérettetések kiválóan sikerültek, az AV-Comparatives tesztlaboratórium a legmagasabb Advanced+ minősítést ítélte a gyártónak.

 

A német G Data több mint 10 éve két független vírusirtó motort integrál védelmi termékeibe. A több éves belső fejlesztés eredményeként idén áprilistól az egyik szignatúramotor már saját gyártású, a védelem elve pedig átdolgozásra került.

 

 

Az úgynevezett CloseGap Active Hybrid technológia lényege, hogy míg az első motor hagyományos vírusszignatúra-alapú védelemként viselkedik, a második, saját fejlesztésű védelmi vonal a gép kritikus rendszerterületeinek változását is figyeli, és beavatkozik, ha az első motor olyan kódot engedne át, mely ezeken a területeken módosítana állományokat.

 

A technológia segítésével a G Data nagymértékben csökkentette szoftvereinek erőforrás-igényét is, a cég saját mérései szerint vírusirtói már a gyorsak mezőnyébe tartoznak. A sebességet emellett tovább növeli az AutostartManager funkció, melynek segítségével a felhasználók elhalaszthatják vagy letilthatják a gépükre telepített egyéb szoftverek indulását, ezzel jelentősen lerövidítve a bootolás idejét.

 

A független tesztlaboratóriumként közismert AV-Comparatives most hozta nyilvánosságra legutóbbi értékeléseinek összesített eredményét, melyen több más gyártó mellett a G Data is a legmagasabb, Advanced+ minősítést szerezte meg. Ez alátámasztja, hogy az új technológián alapuló védelem a korábbi években megszokotthoz hasonló hatékonysággal teszi a dolgát, és szűri ki a kártevőket. A G Data termékei angol, illetve német kezelőfelülettel érhetőek el Magyarországon, a http://virusirto.hu oldalon keresztül. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05