Jól működik a CloseGap technológia

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 4. 07:40

A G Data márciusban mutatta be a vírusirtó termékeibe integrált CloseGap technológiát, mely most esett túl első vizsgasorozatán. A megmérettetések kiválóan sikerültek, az AV-Comparatives tesztlaboratórium a legmagasabb Advanced+ minősítést ítélte a gyártónak.

 

A német G Data több mint 10 éve két független vírusirtó motort integrál védelmi termékeibe. A több éves belső fejlesztés eredményeként idén áprilistól az egyik szignatúramotor már saját gyártású, a védelem elve pedig átdolgozásra került.

 

 

Az úgynevezett CloseGap Active Hybrid technológia lényege, hogy míg az első motor hagyományos vírusszignatúra-alapú védelemként viselkedik, a második, saját fejlesztésű védelmi vonal a gép kritikus rendszerterületeinek változását is figyeli, és beavatkozik, ha az első motor olyan kódot engedne át, mely ezeken a területeken módosítana állományokat.

 

A technológia segítésével a G Data nagymértékben csökkentette szoftvereinek erőforrás-igényét is, a cég saját mérései szerint vírusirtói már a gyorsak mezőnyébe tartoznak. A sebességet emellett tovább növeli az AutostartManager funkció, melynek segítségével a felhasználók elhalaszthatják vagy letilthatják a gépükre telepített egyéb szoftverek indulását, ezzel jelentősen lerövidítve a bootolás idejét.

 

A független tesztlaboratóriumként közismert AV-Comparatives most hozta nyilvánosságra legutóbbi értékeléseinek összesített eredményét, melyen több más gyártó mellett a G Data is a legmagasabb, Advanced+ minősítést szerezte meg. Ez alátámasztja, hogy az új technológián alapuló védelem a korábbi években megszokotthoz hasonló hatékonysággal teszi a dolgát, és szűri ki a kártevőket. A G Data termékei angol, illetve német kezelőfelülettel érhetőek el Magyarországon, a http://virusirto.hu oldalon keresztül. 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Leadec megvásárolja a FISS Automatika Kft.-t

A Leadec, a világ vezető globális szolgáltatási szakértője 2023.05.31. napjával felvásárolta a FISS Automatika Kft.-t. A Leadec az akvizícióval tovább bővíti magyarországi jelenlétét, valamint erősíti kompetenciáit az elektrotechnika és az automatizálás területén.

2023. június 6. 17:43

Jelentős mérföldkő a hazai autóiparban

Idén ünnepli 30. születésnapját a Continental Veszprémben. Az elmúlt évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően mára a technológiai vállalat telephelye globális piacokra dolgozik. Presztízs ügyfelek számára fejleszt, tesztel és gyárt különböző szenzorokat gépjármű-menetbiztonsági rendszerekhez, akkumulátorokhoz és az utazási kényelem növeléséhez.

2023. június 6. 16:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39