Átalakult az ESET Mobile Security for Android

Továbbfejlesztett védelem, ingyenes és prémium változatban is

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 7. 12:15

Az ESET bemutatta teljesen átalakított ESET Mobile Security for Android szoftverét. A következő generációs mobil termék továbbfejlesztett vírusvédelmi motorral, adathalászat elleni védelemmel és teljesen újratervezett felhasználói felülettel áll a felhasználók rendelkezésére. A program lehetővé teszi az Android operációs rendszerrel futó okostelefonok és táblagépek legmagasabb szintű védelmét mind a fizikai mind a digitális világból érkező fenyegetések ellen.

 

“A mobil eszközökre fejlesztett rosszindulatú programok növekedésének és az Android-alapú eszközök terjedésének köszönhetően hatalmasra duzzadt a kiberbiztonsági kockázatok lehetősége.”  – mondta Béres Péter, az ESET magyarországi disztribútora, a Sicontact Kft. vezető IT tanácsadója. “Az ESET teljesen átalakított mobilbiztonsági alkalmazása új funkciókkal biztosítja és védelmezi adatainkat, miközben az interneten böngészünk vagy alkalmazásokat töltünk le.“ – tette hozzá a szakember.

 

ESET Mobile Security for Android V2 újdonságai:

 

- Továbbfejlesztett védelem és ellenőrzés – Az ESET Mobile Security egyike azon kevés, Androidra fejlesztett mobilbiztonsági terméknek, mely olyan magas szintű vírusvédelmi motorral rendelkezik, amely képes olyan ismert vagy ismeretlen fenyegetéseket is azonosítani, mint például az Android operációs rendszerben nemrég felfedezett Master Key sebezhetőség. Az új verzióban javult az alkalmazás védelme és teljesítménye a választható ellenőrzési opcióknak (quick/smart/deep – gyors/optimalizált/alapos) és az ütemezett és a háttérben futó ellenőrzés-funkciónak köszönhetően.

- Vadonatúj felhasználói felület – Az ESET Mobile Security for Android megújult kezelői felülete észleli, ha az alkalmazást táblagépre telepítik így az eszköz elforgatásakor a grafikus felület is elfordul.


- SMS-ek és hívások idő- és csoport alapú tiltása - SMS-eket és bejövő hívásokat tud letiltani meghatározott feladóktól és időpontokban.


- Alkalmazások auditálása – Az új ESET Mobile Security for Android kategóriákba rendezve mutatja az eszközre telepített alkalmazások listáját. Ezzel kiszűrheti és ellenőrözheti az olyan gyanús programokat, amik hozzáférhetnek fizetős szolgáltatásokhoz, lekövethetik az Ön fizikai helyzetét, hozzáférhetnek adataihoz vagy akár üzeneteihez.

- Adathalászat elleni védelem és beépített USSD kontrol funkció - Védelmet nyújt olyan káros weboldalak ellen, amelyeknek a célja, az olyan érzékeny adatok eltulajdonítása, mint a bankszámlaszámok, hitelkártyaszámok, PIN kódok vagy felhasználónevek és jelszavak.


- Ingyenes és prémium termékverzió a Google Play webshopban - Az új termékverzióból elérhető ingyenes változat, amely azonban korlátozott funkciókkal működik. Az ingyenes verzióhoz aktiválható egy 30 napos próbalicensz mely segítségével egy hónapig a prémium verzió összes funkciója használható. A Google Play-en letölthető változat egyébként hosszútávon is ingyenesen használható, természetesen ez a verzió mellőzi a prémium funkciókat.

 

 

“Az új felhasználói felülettel és az új funkciókkal egy olyan egyszerű biztonsági terméket szerettünk volna létrehozni, mely a felhasználók igényeihez igazodva könnyen konfigurálható és használata nem igényel nagy szaktudást- és időbefektetést.” mondta Béres Péter.

 

Az új ESET Mobile Security for Android elérhető az Eset oldalán  vagy a Google Play webshopban. A Google Play a világ legnépszerűbb mobil alkalmazás boltja, ahol 850 000 alkalmazás és játék, több millió zeneszám és könyv, illetve több ezer film között válogathatunk. A Gartner elemző cég adatai szerint 2012-ben az Android-alapú operációs rendszer a piaci részesedés 60%-át tette ki.* Ez a népszerűségi ráta teszi egyre vonzóbbá az Android-alapú mobileszközöket a kiberbünözők körében. Az ESET mobil fenyegetésekről végzett kutatása pedig kimutatta, hogy 2011-ről 2012-re, egy év alatt 17%-kal nőtt az Androidokat támadó rosszindulatú programok száma. Ezzel szemben az ESET Mobile Security még az olyan mobil kártevők ellen is védelmet nyújtott, mint a 2012-ben elterjedt Android/TrojanSMS.Boxer.AA.

 

Az ESET Mobile Security for Android szoftver célja, hogy maximalizálja a felhasználók internetezési élményét mobil eszközeiken, még a kevésbé biztonságos helyeken is. A mobilfelhasználók az ESET legmagasabb szintű védelmét élvezhetik akkor is, ha az Interneten böngésznek, vagy publikus Wi-Fi hálózathoz csatlakoznak, ha a közösségi oldalakat használják, vagy épp készülékükön keresztül vásárolnak.

 

Az AV-Test Institute által végzett legutolsó Android-alapú antivirus termékekkel foglalkozó értékelés szerint az ESET Mobile Security for Android a rosszindulatú alkalmazások 99,7%-át észleli, és az egyik legjobb helyezést érte el a mobilbiztonsági szoftverek használhatósága terén is.

 

A rosszindulatú programok növekedéséről szóló 2013-as ESET riportot a következő linken olvashatja: http://go.eset.com/us/resources/white-papers/Trends_for_2013_preview.pdf

 

Az új ESET Mobile Security for Android ingyenes vagy prémium verzióban is elérhető az ESET és a Google Play oldalán is.

Biztonságtechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A kereskedelmi szektor nagyon, a technológiai és távközlési ágazat viszont kevéssé bízik a saját kiberbiztonsági ismereteiben

Miközben a fenyegetés napról napra nagyobb, a kibervédelmi ismeretek hiánya miatt a vállalatok egyre kiszolgáltatottabbá válnak.  Ez a probléma különösen a kis- és középvállalkozásokat (kkv-kat) érinti, amelyek a jelenlegi gazdasági környezetben kénytelenek csökkenteni kiadásaikat. Az ESET kiberbiztonsági kutatói a közelmúltban több mint 700, különböző iparágakban tevékeny kkv körében azt mérték fel, képesek-e felismerni a legújabb kiberfenyegetéseket, és tudnak-e reagálni rájuk. A különbségek szembetűnőek. 

2023. május 16. 11:19

Stronger together! RSAC2023

Gyakorlatilag a Digital Media Hungaryvel egyidőben nyitotta meg a kapuit a kiberbiztonság legfontosabb nemzetközi eseménye, a szépséges San Francisco Moscone Centerében évente megrendezett RSA Conference.  

2023. április 26. 15:55

Öt árulkodó jel, hogy csalás áldozatai lettünk – mit tegyünk ezután?

Számtalan csaló jelent meg a kibertérben, akik csak arra várnak, hogy ellopják a felhasználók személyazonosságát és pénzét, akik ezt sokszor észre sem veszik. Az ő leleményességük, a mi hiszékenységünk, valamint a gyenge vállalati biztonsági megoldások együttesen teszik az online csalásokat egy több milliárd dollárt érő kihívássá. A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) szerint 2021-ben az amerikai fogyasztók összesen közel 6 milliárd dolláros kárt szenvedtek el online csalások miatt, ami 70 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az ESET kiberbiztonági szakértői összegyűjtötték azokat az intő jeleket, amelyek segítenek időben felismerni az átveréseket.

2023. április 26. 12:43

Egymást érték az Ukrajna elleni adattörlő támadások az utóbbi egy évben

Az orosz invázió 2022 februári kezdete óta példátlanul intenzívvé váltak az Ukrajna elleni adattörlő (wiper) támadások, az ESET Research most elkészítette az ilyen típusú kibertámadások idővonalát. Jó hír, hogy sok tervezett incidenst sikerült időben felderíteni és megakadályozni. A támadások zöme az orosz Sandworm hackercsoporthoz köthető, de van köztük olyan is, ami a Szörny Rt. animációs filmre utaló hivatkozásokat tartalmaz. 

2023. március 22. 11:22

ChatGPT mint fegyver? Az ESET szerint elhárulnak a nyelvi akadályok a csalók elől, de azért marad 10 árulkodó jel

Világszerte rohamléptekkel nő a ChatGPT népszerűsége, amely mindössze két hónappal az elindítása után már 100 millió havi aktív felhasználóval rendelkezik. Az ESET kiberbiztonsági szakértői azonban felhívják a figyelmet arra, hogy a médiában megjelenő hírek csupán az alkalmazás intelligens válaszokat generáló tulajdonságát emelik ki, miközben egy veszélyesebb valóságot rejtenek el a fogyasztók elől. Ugyanis a csalók visszaélhetnek a chatbottal (amely már a Bing keresőmotorba is beépült), így elősegíthetik hogy viszonylag alacsony költséggel, automatizált módon lehessen tömeges csalási kampányokat létrehozni, ez pedig az eddigieknél is meggyőzőbb adathalász-támadások új hullámát idézheti elő.

2023. március 7. 11:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39