Átalakult az ESET Mobile Security for Android

Továbbfejlesztett védelem, ingyenes és prémium változatban is

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 7. 12:15

Az ESET bemutatta teljesen átalakított ESET Mobile Security for Android szoftverét. A következő generációs mobil termék továbbfejlesztett vírusvédelmi motorral, adathalászat elleni védelemmel és teljesen újratervezett felhasználói felülettel áll a felhasználók rendelkezésére. A program lehetővé teszi az Android operációs rendszerrel futó okostelefonok és táblagépek legmagasabb szintű védelmét mind a fizikai mind a digitális világból érkező fenyegetések ellen.

 

“A mobil eszközökre fejlesztett rosszindulatú programok növekedésének és az Android-alapú eszközök terjedésének köszönhetően hatalmasra duzzadt a kiberbiztonsági kockázatok lehetősége.”  – mondta Béres Péter, az ESET magyarországi disztribútora, a Sicontact Kft. vezető IT tanácsadója. “Az ESET teljesen átalakított mobilbiztonsági alkalmazása új funkciókkal biztosítja és védelmezi adatainkat, miközben az interneten böngészünk vagy alkalmazásokat töltünk le.“ – tette hozzá a szakember.

 

ESET Mobile Security for Android V2 újdonságai:

 

- Továbbfejlesztett védelem és ellenőrzés – Az ESET Mobile Security egyike azon kevés, Androidra fejlesztett mobilbiztonsági terméknek, mely olyan magas szintű vírusvédelmi motorral rendelkezik, amely képes olyan ismert vagy ismeretlen fenyegetéseket is azonosítani, mint például az Android operációs rendszerben nemrég felfedezett Master Key sebezhetőség. Az új verzióban javult az alkalmazás védelme és teljesítménye a választható ellenőrzési opcióknak (quick/smart/deep – gyors/optimalizált/alapos) és az ütemezett és a háttérben futó ellenőrzés-funkciónak köszönhetően.

- Vadonatúj felhasználói felület – Az ESET Mobile Security for Android megújult kezelői felülete észleli, ha az alkalmazást táblagépre telepítik így az eszköz elforgatásakor a grafikus felület is elfordul.


- SMS-ek és hívások idő- és csoport alapú tiltása - SMS-eket és bejövő hívásokat tud letiltani meghatározott feladóktól és időpontokban.


- Alkalmazások auditálása – Az új ESET Mobile Security for Android kategóriákba rendezve mutatja az eszközre telepített alkalmazások listáját. Ezzel kiszűrheti és ellenőrözheti az olyan gyanús programokat, amik hozzáférhetnek fizetős szolgáltatásokhoz, lekövethetik az Ön fizikai helyzetét, hozzáférhetnek adataihoz vagy akár üzeneteihez.

- Adathalászat elleni védelem és beépített USSD kontrol funkció - Védelmet nyújt olyan káros weboldalak ellen, amelyeknek a célja, az olyan érzékeny adatok eltulajdonítása, mint a bankszámlaszámok, hitelkártyaszámok, PIN kódok vagy felhasználónevek és jelszavak.


- Ingyenes és prémium termékverzió a Google Play webshopban - Az új termékverzióból elérhető ingyenes változat, amely azonban korlátozott funkciókkal működik. Az ingyenes verzióhoz aktiválható egy 30 napos próbalicensz mely segítségével egy hónapig a prémium verzió összes funkciója használható. A Google Play-en letölthető változat egyébként hosszútávon is ingyenesen használható, természetesen ez a verzió mellőzi a prémium funkciókat.

 

 

“Az új felhasználói felülettel és az új funkciókkal egy olyan egyszerű biztonsági terméket szerettünk volna létrehozni, mely a felhasználók igényeihez igazodva könnyen konfigurálható és használata nem igényel nagy szaktudást- és időbefektetést.” mondta Béres Péter.

 

Az új ESET Mobile Security for Android elérhető az Eset oldalán  vagy a Google Play webshopban. A Google Play a világ legnépszerűbb mobil alkalmazás boltja, ahol 850 000 alkalmazás és játék, több millió zeneszám és könyv, illetve több ezer film között válogathatunk. A Gartner elemző cég adatai szerint 2012-ben az Android-alapú operációs rendszer a piaci részesedés 60%-át tette ki.* Ez a népszerűségi ráta teszi egyre vonzóbbá az Android-alapú mobileszközöket a kiberbünözők körében. Az ESET mobil fenyegetésekről végzett kutatása pedig kimutatta, hogy 2011-ről 2012-re, egy év alatt 17%-kal nőtt az Androidokat támadó rosszindulatú programok száma. Ezzel szemben az ESET Mobile Security még az olyan mobil kártevők ellen is védelmet nyújtott, mint a 2012-ben elterjedt Android/TrojanSMS.Boxer.AA.

 

Az ESET Mobile Security for Android szoftver célja, hogy maximalizálja a felhasználók internetezési élményét mobil eszközeiken, még a kevésbé biztonságos helyeken is. A mobilfelhasználók az ESET legmagasabb szintű védelmét élvezhetik akkor is, ha az Interneten böngésznek, vagy publikus Wi-Fi hálózathoz csatlakoznak, ha a közösségi oldalakat használják, vagy épp készülékükön keresztül vásárolnak.

 

Az AV-Test Institute által végzett legutolsó Android-alapú antivirus termékekkel foglalkozó értékelés szerint az ESET Mobile Security for Android a rosszindulatú alkalmazások 99,7%-át észleli, és az egyik legjobb helyezést érte el a mobilbiztonsági szoftverek használhatósága terén is.

 

A rosszindulatú programok növekedéséről szóló 2013-as ESET riportot a következő linken olvashatja: http://go.eset.com/us/resources/white-papers/Trends_for_2013_preview.pdf

 

Az új ESET Mobile Security for Android ingyenes vagy prémium verzióban is elérhető az ESET és a Google Play oldalán is.

Biztonságtechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nyaralást tervez? Mutatjuk, hogyan előzze meg a csalásokat

Az utazással kapcsolatos csalások a hackerek egyik legfontosabb bevételi forrását jelentik, ilyenkor ugyanis az ESET szakértői szerint lazul a figyelem, csökken az éberség. Szakértők szerint a növekvő megélhetési költségek miatt az akciós utazásokat keresők még inkább ki lesznek téve ezeknek a csalásoknak. Csak 2022-ben több mint 62 400 olyan esetet regisztráltak az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottságánál (FTC), amelyek áldozatai utazási csalást szenvedtek el. Az áldozatok összesen 104 millió dollár, azaz több mint 34,7 milliárd forint kárt szenvedtek el 2022-ben, és ez csak a bejelentett eseteket jelenti. Az alábbiakban mutatunk néhányat a legelterjedtebb csalási módszerek közül, amelyekre érdemes odafigyelni az idei nyári szezonban.

2023. augusztus 1. 11:32

Az ESET jelentős fejlesztéseket hajtott végre, hogy a vállalatok a hackerek előtt járhassanak

A világ egyik vezető kiberbiztonsági vállalata, az ESET bejelentette, hogy hamarosan elérhetővé válik az ESET PROTECT kiberbiztonsági platform új funkciója. A fejlesztés célja, hogy világszerte megoldást kínáljon a vállalatok aktuális és jövőbeli, digitális biztonsági kihívásaira.

2023. július 18. 10:01

Az ESET Internet Security megkapta a legmagasabb szintű vírusvédelemért járó Advanced+ minősítést

Rangos elismerést kapott a világ egyik vezető kiberbiztonsági vállalata, az ESET fejlett, többrétegű vírusvédelmi megoldása, az ESET Internet Security. A biztonsági szoftver az AV-Comparatives által végzett vírusvédelmi és teljesítményteszt során Advanced+ minősítést nyert el. Az elismerés bizonyítja az ESET termékek kiemelkedő teljesítményét és a vállalat elkötelezettségét a felhasználók védelme iránt. 

2023. június 27. 11:25

TikSokk: 5 csalás, amelyeknek a gyerekek is áldozatává válhatnak a TikTokon

A TikTok továbbra is rekordokat döntöget felhasználóinak folyamatosan növekvő számával, így aztán a platform sajnos a csalók számára is egyre vonzóbbá válik. A rövid videók megosztására és megtekintésére alkalmas felület mindössze hat év alatt meghatározó közösségi médiummá vált, a brit és amerikai felhasználói pedig már több időt töltenek el az alkalmazásban, mint a YouTube-on.  Mennyire vagyunk tisztában a világ egyik legnépszerűbb közösségi médiumának veszélyeivel? Az ESET kiberbiztonsági szakértői segítenek abban, hogyan kerülhetjük el az átveréseket és maradhatunk biztonságban a TikTokon is – ezt a tudást a gyerekeinkkel is osszuk meg!

2023. június 12. 11:20

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest. A felhasználók sajnos gyakran ugyanazokat a belépési adatokat adják meg kényelmi szempontok miatt, amit a hackerek ki is használnak úgy, hogy az ellopott jelszavakat minden népszerű online szolgáltatásban végigpróbálják, így egyszerre akár több fiókhoz is hozzáférhetnek. Kiemelten fontos tehát, hogy egyedi, erős jelszavakat használjunk minden egyes online fiókunk esetében. Egy jelszókezelő pedig remek megoldást nyújt ezek megjegyzésére és kényelmes előhívására. De hogyan válasszunk, hogy biztonságban legyenek az adataink? Az ESET szakértőinek tanácsai.

2023. május 31. 15:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38