Virtuális Akadémiát nyit a Microsoft

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 12. 10:16

A nyár nem csak arra jó lehetőség, hogy a fejlesztők és üzemeltetők az év fáradalmait a Balaton, vagy más vízparttal rendelkező terület környékén kipihenjék, hanem arra is, hogy tudásukat kicsit kibővítsék, lépést tartsanak a fejlődéssel. Ennek megkönnyítésére készített a Microsoft egy rövid összefoglalót, mely segít eligazodni az egyes fejlesztői és üzemeltetői technológiák közt, illetve hozta létre a Microsoft Virtual Academy-t (MVA), amelynek kurzusain az érdeklődők rögtön próbára tehetik frissen megszerzett tudásukat.

Egy sikeres informatikus mindig naprakész, mivel a technológia is állandóan fejlődik. A Microsoft Virtuális Akadémia ennek érdekében kínál egy szakértők által létrehozott, online gyakorló programot, amely több száz kurzust tartalmaz. A Windows Azure alapokon futó MVA célja az, hogy hozzásegítse mind az informatikával még csak ismerkedő diákokat, mind az ezen a területen dolgozókat, hogy a legfrissebb, legaktuálisabb tudásanyagot sajátítsák el, ezzel javítva karrier esélyeiket.

A Virtuális Akadémia kurzusai során a felhasználók pontokat szerezhetnek, amelyekből eleget összegyűjtve oklevelet kaphatnak. A program segítségével a fejlődés fokozatai is megfigyelhetők. A kezdeményezés további előnye, hogy az órák nincsenek konkrét időponthoz kötve, mindenki akkor vághat bele az őt érdeklő tananyagba, amikor ideje vagy lehetősége van rá. Ráadásul az MVA kurzusaiban a résztvevők diskurzust folytathatnak a szakértőkkel és a többi tanulóval, informatikussal. Az instruktorok és az adott terület szakértői olyan gyakorlati kérdéseket tesznek fel, amelyek nemcsak a virtuális, hanem a valódi világban is relevánsak, így a kurzus jól alkalmazható tudásanyagot nyújt.

Fentiek mellett a Virtuális Akadémia oldalán magyar nyelvű szakkönyvek is megtalálhatók, a diák fejlesztők ingyen regisztrálhatnak a Windows Áruházba, valamint lehetőség van a legújabb üzemeltetői szoftverek kipróbálására is.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vezető helyen az ELTE Informatikai Kar

A Diploma 2024 kiadványban a HVG nyilvánosságra hozta a legjobb egyetemek összesített rangsorát és a képzési területek szerinti listákat. Az idén is az ELTE Informatikai Kar lett az első az informatikai képzésterületi rangsorban a hallgatói kiválóság alapján, a karok összesített rangsorában a hallgatói kiválóság alapján pedig országosan a harmadik.

2023. december 7. 12:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27