Új Cisco adatközpont stratégia: központban az alkalmazások

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 13. 13:34

A Cisco bemutatta új adatközponti hálózati architektúráját. Az új korszak kezdetét jelző  Alkalmazásközpontú Infrastruktúrával a Cisco képessé teszi az adatközpontokat arra, hogy jobban illeszkedjenek a jelenlegi és a jövőben használt felhő alapú alkalmazásokhoz.

A Cisco beruházása az Insieme Networks vállalatban felgyorsította az alkalmazásközpontú infrastruktúrára történő áttérést. Az alkalmazásközpontú infrastruktúra lehetővé teszi az informatikai részlegek számára, hogy az üzleti alkalmazásokat gyorsabban, egyszerűbben, skálázható és biztonságos infrastruktúrával és optimalizált költségekkel vezessék be. A váltáshoz olyan nyílt, programozható és automatizált hálózat szükséges, amely készen áll a felhőalapú telepítési modellek, valamint a Big Data alkalmazások kihívásaira.


A Cisco emellett két új fejlesztést is bemutatott Unified Fabric  portfóliójához. A  Dynamic Fabric Automation (DFA) automatizálja a hálózati konfigurációt, egyszerűsíti a hálózatfelügyeletet, illetve optimalizálja a hálózatot a nagyobb hatékonyság és a jobb skálázhatóság érdekében. A Nexus 7000 portfólió az új Nexus 7700 sorozatú kapcsolókkal és az új F3 sorozatú I/O modulokkal bővült, amelyek piacvezető 40G/100G skálázhatósággal és átfogó adatközpont kapcsolási funkciókkal rendelkeznek.


Alkalmazásközpontú infrastruktúra


Az új architektúra főbb jellemzői:


· Alkalmazásgyorsaság - bármilyen terheléssel, bárhol: A teljesen automatizált és programozott hálózati infrastruktúra csökkenti az alkalmazások telepítésének idejét.


· Közös nyílt platform fizikai, virtuális és felhőalapú infrastruktúrához:   Az architektúra teljes körű integrációt biztosít a fizikai és virtuális alkalmazások számára.  Rugalmas szoftver-háttér és teljesítmény mellett skálázható és átlátható hardvereket biztosít.


· A rendszer felépítése: Átfogó, leegyszerűsített megközelítés az infrastruktúra, a szolgáltatások és a biztonság integrálásával, valamint bővíthetőséggel a jövőbeni szolgáltatások számára.


· Közös szabályozás, felügyelet és üzemeltetés: A közös szabályzatkezelő keretrendszer és üzemeltetési modell elősegíti a csoportszintű automatizálást, amely kiterjeszthető lesz a szerver és tárolókapacitás esetében is.


· Nyílt API-k, nyílt forráskód, több gyártó: Partnerek széleskörű ökoszisztémájának támogatása átfogó, mindenki számára elérhető, nyílt API-készlettel.


· Az egyedi fejlesztésű és tömeggyártású szilícium technológia kombinációja: ez a megközelítés gyorsabb innovációt és az ügyfelek elvárásaihoz való alkalmazkodást jelent, egyben optimális árat, teljesítményt, biztonságot és energiafogyasztást eredményez.

Unified Fabric


A Cisco új frissítésekkel jelentkezik Nexus portfóliójához, így a továbbfejlesztett Unified Fabric rendszer még jobb hálózati skálázhatóságot, rugalmasságot és felügyeletet biztosít.


A Cisco Dynamic Fabric Automation (DFA) újdonságai:


· Optimalizált hálózati infrastruktúra, nagyobb hatékonyság és jobb skálázhatóság: Az optimalizált „spine-leaf” topológiák nagyobb terhelhetőséget és a fizikai és virtuális számítógépek zökkenőmentes mobilitását, illetve a hálózat egyszerű bővíthetőségét biztosítják.


· Nyílt API-s egyszerűsített hálózatfelügyelet a könnyebb üzemeltetés érdekében: A Cisco Prime DCNM 7.0 központi hálózati felügyeletet biztosít, beleértve az automatizált hálózati működést, az egykapus konfigurációt, valamint a teljes átláthatóságot. A nyílt API lehetőséget biztosít automatizálási eszközök és felhőalapú platformok integrációjára is.


· Cisco Prime Data Center Network Manager (DCNM) 7.0:  Egykapus felügyeleti rendszer, amely automatizálja és leegyszerűsíti az infrastruktúra telepítését, beleértve a virtuális gépek számára kialakított dinamikus infrastruktúrát és lehetővé teszi a központosított hibaelhárítást.


· Cisco Prime Network Services Controller 3.6: A hálózati szolgáltatások dinamikus létrehozása mellett integrációt nyújt a VMware virtualizációs réteggel és a Cisco Nexus 1000V-vel, illetve a releváns adatokat továbbítja a DCNM felé.


· Nagyobb hálózati rugalmasságot szolgáló automatizált telepítés: A hálózati automatizáció lehetővé teszi a fizikai és virtuális szerverek egyszerűbb telepítését, hálózaton belüli áthelyezését.  A hálózati szabályzatokat a rendszer sablonok alapján, automatikusan hozza létre és alkalmazza egy-egy új virtuális gép születésekor, amely jelentősen leegyszerűsíti az infrastruktúra üzemeltetését.


Új Nexus 7700 sorozatú kapcsolók és modulok


A Cisco új Nexus 7700 sorozatú kapcsolókkal és F3 sorozatú I/O-modulokkal bővíti  Nexus 7000 portfólióját:


·  Új Nexus 7700 sorozatú kapcsolók: környezetvédelmi szempontból hatékony Nexus 7710 (10 helyes) és a Nexus 7718 (18 helyes) házak.


· A 7000 és 7700 sorozatú kapcsolók által támogatott új F3 sorozatú I/O-modulok 40G/100G adatsűrűséggel, a korábbiaknál 60%-kal hatékonyabb energiafelhasználással, és az adatközponti kapcsolófunkciók széles körű támogatásával rendelkeznek.

 

Ezekkel az újításokkal a Nexus 7718 a piac legnagyobb kapacitású 40G-s és 100G-s kapcsolója, amely akár 384 darab 40 Gbit/s és 192 darab 100 Gbit/s portot tud kiszolgálni egyszerre. A Nexus 7718 összesített kapcsolókapacitása akár a 83 Tbit/s értéket is elérheti.

Kulcsszavak: Cisco adatközpont big data

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gyártás a Covid-19 időszakában

Hogyan lehet biztosítani az ellátási láncot vírus idején? Erről beszélgettünk Martin Kjaerboval az Universal Robots ellátási láncokért felelős alelnökével.

2020. július 10. 18:20

Kérdések és válaszok: Szünetmentes tápegységek, az energiagazdálkodás jövője

Az energiagazdálkodás jövőjéről Mike Byrnes, az Eaton felhő- és adatközponti szegmensének EMEA régiós értékesítési igazgatója fejti ki véleményét.

2020. július 10. 14:44

Vezető konténerfelügyeleti vállalatot vásárol fel a SUSE

A SUSE bejelentette, hogy megállapodást kötött a Rancher Labs felvásárlására. A kaliforniai székhelyű, nyílt forráskódú szoftverekkel foglalkozó vállalat piacvezető Kubernetes-felügyeleti platformot kínál ügyfeleinek. Az akvizíciónak és a két portfólió egyesülésének köszönhetően az ügyfelek a jövőben még egyszerűbben helyezhetik üzembe és felügyelhetik a konténerizált szolgáltatásokat bármilyen környezetben, beleértve az adatközpontokat, a peremhálózatokat és a felhőt.

2020. július 10. 11:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás