E-mail címre utalhatunk pénzt az IND és a PayPal új megoldásával

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 16. 14:35

A PayPal és az IND Group közös fejlesztésének köszönhetően egyszerre mutatkozik be több piacon az a merőben új, innovatív szolgáltatás, amellyel e-mail cím alapján nyílik lehetőség az átutalásra. A fejlesztésnek köszönhetően barátok, rokonok vagy akár vállalkozások válnak képessé arra, hogy a fogadó bankszámlaszámának ismerete nélkül elindítsanak egy tranzakciót. 

Ki ismeri fejből barátja, ismerőse vagy közvetlen üzleti partnere telefonszámát? Senki. A mobiltelefon a névre kattintva automatikusan indítja a hívást. A 18 vagy akár 24 számjegyből álló számlaszámot, esetleg az ennél is bonyolultabb nemzetközi bankkapcsolatot még kevésbé ismerjük. Éppen ezért volt kézenfekvő az IND számára, hogy a levelező rendszerrel, a könnyen megjegyezhető email-cím alkalmazásával hasonló kényelmi alkalmazást fejlesszen ki.

 

A jövőbemutató banki technológiák miskolci székhelyű specialistája az internetes pénzátutalás vezető szolgáltatójával, a PayPal-lal hozta létre az új online és mobil banki szolgáltatást, amely jóval egyszerűbbé és gyorsabbá teszi az egyébként bonyolult és időigényes bankolási folyamatot. Ráadásul PayPal előfizetés nélkül is bárki igénybe veheti azt, amennyiben van internet banki hozzáférése és ismeri a címzett e-mail címét.

 

A PayPal alapú IND applikáció hatalmas előnye a bankok számára, hogy nem kell nagymértékű beruházásra költeniük, feleslegessé válik a pénzt és időt egyaránt felemésztő tervezés, fejlesztés és tesztelés, hiszen egy már meglévő, biztonságos szolgáltatást alkalmazhatnak saját internetes felületükön.

 

Természetesen további PayPal funkciók is megtalálhatóak az IND új megoldásában, amelyek teljességgel kompatibilisek a bankok már meglevő online és mobil banki szolgáltatásaival. Így például az ügyfelek PayPal számlát is létrehozhatnak, bankszámláikról a PayPal egyenlegüket azonnal feltölthetik és utalhatnak a PayPal egyenlegről a bankszámlára.

 

„A magyar hátterű IND-t ma már világszerte úgy ismerik, mint a jövő bankjának specialistáját. Célunk egyszerű: élménnyé változtatni a bankolást. Azzal, hogy minél többfajta és kényelmes bankolási, fizetési megoldást kínálunk, a pénzintézeteket segítjük az ügyfelek megtartásában, jobb kiszolgálásában. Az IND és a PayPal együttműködése nyomán az egyik vezető lengyel banknál, az AliorSync-nél, már bevezetett email-alapú alkalmazás sikere is bizonyítja, hogy jó úton járunk." - nyilatkozta Vinnai Balázs, az IND Group vezérigazgatója.

 

 

 

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

NIS2 és DORA: a kiberbiztonsági felzárkóztatás motorjai vagy újabb felesleges terhek?

Egyre inkább foglalkoztatja a vállalatokat az Európai Unióban, hogy hogyan fogja érinteni őket a NIS2, a felülvizsgált kibervédelmi irányelv, amely a 2016-os hálózat és információbiztonsági irányelv helyébe lép (NIS), illetve a Digital Operational Resilience Act (DORA), a pénzügyi szektor védelmének erősítését célzó rendelet. A NIS2 esetében a részletek még pontosításra várnak és a tagországok csak később ültetik át a nemzeti jogba az irányelveket, de az biztos, hogy az EU-n belül tevékenykedő cégeknek komoly munkát kell fektetniük abba, hogy eleget tegyenek a jogszabályoknak. Ha észszerűen implementálják az előírásokat a helyi jogrendbe, az jelentős előrelépést hozhat a hazai vállalatok kibervédelmi fejlettségében, ám ehhez kulcsfontosságú, hogy már most elkezdjék a felkészülést. A BlueVoyant szakértői áttekintették, hogy várakozásaik szerint mit jelentenek majd a gyakorlatban a jogszabályok.

2023. május 31. 17:00

A SteelSeries bővíti a díjnyertes Arctis Nova headset termékcsaládot

A SteelSeries, az úttörő Arctis headsetek és az új Arctis Nova sorozat létrehozója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, valamint a gaming- és esport perifériák világelső gyártója kiterjeszti az Arctis Nova univerzumot az Arctis Nova 4 bevezetésével, amely már Magyarországon is elérhető.

2023. május 31. 14:06

Mobiltelefonokon érkezik a bankolás jövője

A következő évtizedben az Y és a Z generáció válnak a bankok legfontosabb célcsoportjaivái, mivel várhatóan közel 70 billió dollárnyi vagyon száll rájuk szüleiktől. Mit jelent ez a bankszektor számára? Először is azt, hogy gyorsan kell digitalizálódnia. Az újabb generációk szülöttei számára a mobiltelefonok kiemelt fontossággal bírnak: gyors, kényelmes és könnyen navigálható hozzáférést szeretnének a szolgáltatásokhoz. Mivel az Y és a Z generáció közel fele online szeretne hozzájutni a szükséges információkhoz, a banki szolgáltatások iránti elvárásaik eltérnek a szüleikétől.

2023. május 31. 12:45

Nem kell már protekció, hogy egy beszállító elérje a HR-es döntéshozókat

Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? A kiválasztási és árajánlatadási, valamint elfogadási folyamat végeláthatatlan és időigényes útvesztőjében gyakran el is tévednek mind a szolgáltatók, mind pedig a kiválasztást végző cégek HR-esei. Ráadásul sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül lehetetlen eljutni a megfelelő illetékesig, aki dönthet a beszállítóval kapcsolatban. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform, ami összeköti a HR-eseket és a beszállítókat.

2023. május 31. 11:18

Paradigmaváltást hoz a Data Mesh a technológiai adatplatform területén?

A digitális térben gyorsuló ütemben jön létre adat, aminek feldolgozása, tárolása és kiaknázása egyre fontosabbá válik. Lényeges, hogy a vállalatok hogyan közelítik meg ezt a területet, ugyanis megfelelő módszerrel, az adatok helyes kezelésével, feldolgozásával és üzleti értéket teremtő információ kinyerésével piaci előnyre tudnak szert tenni.

2023. május 31. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39