Ricoh Pro 8100S termékcsalád: A monokróm piacon erősít a Ricoh

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 17. 10:21

A Ricoh piacra dobott egy fekete-fehér digitális nyomdagép sorozatot nyomdai portfóliójának bővítéseként. A Ricoh Pro 8100S, Pro 8110S és a Pro 8120S monokróm rendszerek kihasználják a Ricoh díjnyertes nyomtatási technológiáit, melyek ideálisak a nyomdaüzemekben történő bérnyomtatások, a digitális nyomtatók és az adatközpontok számára. Ezek az új nyomdagépek a termelékenység és teljesítmény fokozására fókuszálnak a fekete-fehér nyomtatói piacon.

A monokróm alkalmazások számára fontos képminőséget (pl. könyvek, tréning anyagok, műszaki kézikönyvek és számlák esetében) a Ricoh által kifejlesztett porlasztott festék biztosítja. Ennek a festéknek kisebb, kerekebb részecskéi egyenletesebb képminőséget eredményeznek. A Ricoh VCSEL (Vertical Cavity Surface Emitting Laser) technológiája 1200 x 4800 dpi felbontást tesz lehetővé, 40-sugárnyalábú lézersugártól a jobb regisztráció és a még pontosabb telítettség érdekében, ami élesebb szöveget és simább grafikákat eredményez.A Ricoh Pro 8100S, Pro 8110S és a Pro 8120S modellek kimeneti sebességének maximális értéke 95, 110 illetve 135 oldal/perc, valamint a munkaciklusuk maximális értéke 3 millió.

 

A szervezetek szeretnék digitalizálni fontos üzleti dokumentumaikat, ezért a Pro 8100S, Pro 8110S és a Pro 8120S modellek szintén rendelkeznek az egy beolvasással kétoldalas nyomtatásra képes automatikus lapadagolóval, a színes és fekete-fehér szkenneléshez egyaránt, mellyel percenként maximálisan 220 kétoldalas oldal nyomtatható.

 

Ezt az új sorozatot oly módon fejlesztették ki, hogy rendelkezzen a már bevált speciális funkciókkal, kezdve a Ricoh Pro C901 Graphic Arts + alkalmazással, mely rugalmasságot és kiváló minőséget nyújt a monokróm nyomdai előállításhoz. Ezek közé tartozik a Ricoh Médiatár funkciója. A felhasználók számára ez a papírfajták és borítékok széles körű kihasználtságát teszi lehetővé – a Pro C901 Graphic Arts + alkalmazással és a Ricoh Pro C751 sorozattal összhangban –, ami egy sokkal kiegyensúlyozottabb munkafolyamatot és standardizált papírszabványokat biztosít mind a monokróm, mind pedig a színes platformokon.

 

Ezenkívül a Ricoh indirekt képtovábbító egysége (Indirect Image Transfer Unit) még jobb képminőséget és árnyalatosságot eredményez szürkeárnyalatos nyomatás esetén. Kizárólag a Pro 8100S, Pro 8110S és a Pro 8120S modellek számára fejlesztette tovább a mechanikus regisztrációt a még pontosabb elülső és hátsó oldal regisztrációjához, kompenzálva ezzel bármely médiabővítést és a kétoldalas feldolgozás közbeni kontrakciót. Ez fontos a névjegykártyák, képeslapok, fényes felületű prospektusok, illetve más, regisztráció szempontjából kritikus, kétoldalas dokumentumok esetében.

 

Az olyan termékek befejező műveleteit, mint például a könyvek vagy útmutató esetén, a felhasználónak nem kell manuálisan, offline végigcsinálnia, mivel a Pro 8100S sorozat támogatja a sokoldalú inline befejező funkciókat, mint például a füzetkészítés, a spirálozás és a könyvkötés műveleteit. Ezek a berendezések rendelkeznek a GBC StreamPunch és a Plockmatic Bookletmaker funkcióval/egységgel, ami a hatékony és egyénre szabható inline befejező műveletek elvégzéséhez kiválóan alkalmas.

 

A Pro 8100S sorozatot úgy tervezeték, hogy teljes mértékben kihasználhassa a Ricoh TotalFlow szoftvermegoldását, amely magában foglalja a figyelemre méltó makeready, nyomtatás- és munkafolyamat menedzsmentet. Ez számos Ricoh nyomdai partnercég szoftverével integrálható, beleértve az NSI Output Managert, mely számtalan vállalati követelménynek megfelel, illetve a PTI MarcomCentralt, a marketing vagyonkezeléshez.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

A hazai szakképzés alapját jelentő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 db szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik számos digitális tárgyalkotási technológia alapjait. Ezek között szerepel a 3D tervezés és nyomtatás is, és örömteli, hogy a centrumok jelentős része, a világszínvonalú, teljes egészében magyar mérnökök által fejlesztett CraftBot 3D nyomtatókat választotta. 

2019. október 18. 17:06

Az új Epson SureColor nyomtatók kivételes minőséget és sokoldalúságot biztosítanak

Az Epson bemutatja első, 12 színkomponenst használó nagy formátumú nyomtatóit, amelyek minden eddiginél szélesebb színteret biztosítanak 99%-os Pantone-lefedettséggel*. 

2019. október 17. 18:33

Az MMD bemutatja az USB-C dokkolóval rendelkező Philips 346B1C monitort

Az MMD, vezető képernyő specialista és a Philips monitors márka licencpartnere bejelenti az USB-C funkcióval rendelkező, 34 hüvelykes ívelt UltraWide VA LCD Philips 346B1C monitor piacra kerülését. 

2019. október 17. 09:00

Új ipari 3D nyomtató megoldások az Ultimakertől

Az Ultimaker a világhírű TCT kiállításon bemutatta legújabb 3D nyomtatóját, az Ultimaker S3-at, valamint a cég bivalyerős összeállítását, amely az S5 modellt újabb automatizált funkciókkal ipari szintre emeli, az Ultimaker S5 Pro csomagot. Az Ultimaker S3 és az Ultimaker S5 Pro csomag már megtekinthetők a hazai márkaképviselet, a FreeDee Kft. budapesti bemutató termében, illetve hamarosan az Automotive Hungary kiállításon is!

2019. október 10. 09:05

Itt a legsokoldalúbb színes, digitális, vágott lapos nyomdagép

A Xerox két új opcionális funkcióval bővíti a Xerox az iGen 5 digitális nyomdagépét: az extra hosszú lapadagalóval (XLS) valamint a fluoreszkáló sárga száraztintával. 

2019. október 4. 11:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás