Ricoh Pro 8100S termékcsalád: A monokróm piacon erősít a Ricoh

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 17. 10:21

A Ricoh piacra dobott egy fekete-fehér digitális nyomdagép sorozatot nyomdai portfóliójának bővítéseként. A Ricoh Pro 8100S, Pro 8110S és a Pro 8120S monokróm rendszerek kihasználják a Ricoh díjnyertes nyomtatási technológiáit, melyek ideálisak a nyomdaüzemekben történő bérnyomtatások, a digitális nyomtatók és az adatközpontok számára. Ezek az új nyomdagépek a termelékenység és teljesítmény fokozására fókuszálnak a fekete-fehér nyomtatói piacon.

A monokróm alkalmazások számára fontos képminőséget (pl. könyvek, tréning anyagok, műszaki kézikönyvek és számlák esetében) a Ricoh által kifejlesztett porlasztott festék biztosítja. Ennek a festéknek kisebb, kerekebb részecskéi egyenletesebb képminőséget eredményeznek. A Ricoh VCSEL (Vertical Cavity Surface Emitting Laser) technológiája 1200 x 4800 dpi felbontást tesz lehetővé, 40-sugárnyalábú lézersugártól a jobb regisztráció és a még pontosabb telítettség érdekében, ami élesebb szöveget és simább grafikákat eredményez.A Ricoh Pro 8100S, Pro 8110S és a Pro 8120S modellek kimeneti sebességének maximális értéke 95, 110 illetve 135 oldal/perc, valamint a munkaciklusuk maximális értéke 3 millió.

 

A szervezetek szeretnék digitalizálni fontos üzleti dokumentumaikat, ezért a Pro 8100S, Pro 8110S és a Pro 8120S modellek szintén rendelkeznek az egy beolvasással kétoldalas nyomtatásra képes automatikus lapadagolóval, a színes és fekete-fehér szkenneléshez egyaránt, mellyel percenként maximálisan 220 kétoldalas oldal nyomtatható.

 

Ezt az új sorozatot oly módon fejlesztették ki, hogy rendelkezzen a már bevált speciális funkciókkal, kezdve a Ricoh Pro C901 Graphic Arts + alkalmazással, mely rugalmasságot és kiváló minőséget nyújt a monokróm nyomdai előállításhoz. Ezek közé tartozik a Ricoh Médiatár funkciója. A felhasználók számára ez a papírfajták és borítékok széles körű kihasználtságát teszi lehetővé – a Pro C901 Graphic Arts + alkalmazással és a Ricoh Pro C751 sorozattal összhangban –, ami egy sokkal kiegyensúlyozottabb munkafolyamatot és standardizált papírszabványokat biztosít mind a monokróm, mind pedig a színes platformokon.

 

Ezenkívül a Ricoh indirekt képtovábbító egysége (Indirect Image Transfer Unit) még jobb képminőséget és árnyalatosságot eredményez szürkeárnyalatos nyomatás esetén. Kizárólag a Pro 8100S, Pro 8110S és a Pro 8120S modellek számára fejlesztette tovább a mechanikus regisztrációt a még pontosabb elülső és hátsó oldal regisztrációjához, kompenzálva ezzel bármely médiabővítést és a kétoldalas feldolgozás közbeni kontrakciót. Ez fontos a névjegykártyák, képeslapok, fényes felületű prospektusok, illetve más, regisztráció szempontjából kritikus, kétoldalas dokumentumok esetében.

 

Az olyan termékek befejező műveleteit, mint például a könyvek vagy útmutató esetén, a felhasználónak nem kell manuálisan, offline végigcsinálnia, mivel a Pro 8100S sorozat támogatja a sokoldalú inline befejező funkciókat, mint például a füzetkészítés, a spirálozás és a könyvkötés műveleteit. Ezek a berendezések rendelkeznek a GBC StreamPunch és a Plockmatic Bookletmaker funkcióval/egységgel, ami a hatékony és egyénre szabható inline befejező műveletek elvégzéséhez kiválóan alkalmas.

 

A Pro 8100S sorozatot úgy tervezeték, hogy teljes mértékben kihasználhassa a Ricoh TotalFlow szoftvermegoldását, amely magában foglalja a figyelemre méltó makeready, nyomtatás- és munkafolyamat menedzsmentet. Ez számos Ricoh nyomdai partnercég szoftverével integrálható, beleértve az NSI Output Managert, mely számtalan vállalati követelménynek megfelel, illetve a PTI MarcomCentralt, a marketing vagyonkezeléshez.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elméletben már zöldek vagyunk, a gyakorlatban viszont van hova fejlődni

Miközben „gondolati szinten” nagyon erős Magyarországon a környezettudatosság, a tettek szintjén már jóval árnyaltabb a kép – derül ki az Epson hazai internetezők körében végzett reprezentatív felméréséből. Ez a kettősség a veszélyes hulladékok kezelésében is megmutatkozik: bár a többség tisztában van vele, hova kell gyűjteni például a használt nyomtatópatronokat, csak minden ötödik megkérdezett használ háztartási vagy szelektív hulladéknak dedikált szemetest is erre a célra.

2022. szeptember 27. 21:17

Így digitalizálódnak a modern irodák

A digitális iroda felfelé ívelő szakaszát a Covid váltotta ki, ugyanis a hibrid munkavégzés digitalizáció nélkül már nem volt megvalósítható. De milyen eszközök szükségesek annak megvalósításához, hogy a munkafolyamatok ebben az új, megváltozott rendszerben is zavartalanul működjenek tovább? A kérdésre Herczog Gábor, a holland Legamaster vizuáltechnikai eszközök magyarországi forgalmazójának, a Stiefel Magyarország Kft.-nek az ügyvezető igazgatója adja meg a választ.

2022. szeptember 25. 11:53

Ismerje meg az AGON gaming monitorok 5. generációját

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja az AGON sorozat új, 5. generációjának első monitorait: az AG275QX/EU és az AG275QXN/EU modelleket. A 27″/68,6 cm kijelzőmérettel és Fast IPS (AG275QX/EU) vagy Fast VA panelekkel (AG275QXN/EU) rendelkező QHD modellek 165 Hz frissítési rátát nyújtanak, és a gyorsan mozgású, versenyakciók pontos megjelenítéséhez 1 ms GtG válaszidőt kínálnak. Ezzel párhuzamosan a DisplayHDR 400 és a széles színskála kiugró, élénk színeket eredményez.

2022. szeptember 16. 11:26

Az LG egy 240 Hz-es ívelt OLED gaming monitort mutat be a 2022-es IFA kiállításon

Az LG Electronics (LG) a 2022-es berlini IFA kiállításon mutatja be legújabb prémium kategóriás monitorait, amelyek közül is kiemelkedik a 45GR95QE típusú UltraGear OLED gaming kijelző. Az LG első 45 hüvelykes, 240 Hz-es képfrissítési frekvenciájú ívelt OLED-kijelzője olyan vizuális teljesítményt, sebességet és funkciókat kínál a játékosok számára, amelyek nélkül ma elképzelhetetlen a kompromisszummentes játékélmény.

2022. augusztus 29. 19:21

A Porsche Design és az AGON by AOC bemutatja az új PD27S gaming monitort

Az exkluzív dizájn márka Porsche Design és az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – együttesen mutatják be a Porsche Design AOC AGON PRO PD27S 68,6 cm-es/27 hüvelykes, prémium, a Porsche sportkocsi elemei által inspirált gaming monitort. 

2022. augusztus 23. 11:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38