LUMOback 3: kütyü a helyes testtartásért

Farkas Norman, 2013. augusztus 21. 08:40

A LUMO Body Tech bemutatta testhelyzetfigyelő készülékének legújabb generációját, mely kényelmesen viselhető, s folyamatosan okostelefonunkra küldi az összegyűjtött információkat. A LUMOback 3 így segít abban, hogy egészségünk érdekében helyes testtartással éljük mindennapjainkat.

A Google Glass bejelentésével új korszak vette kezdetét a hordható készülékek életében, hiszen azóta sorra jelennek meg az érdekesebbnél érdekesebb kütyük, melyeket testünk valamely részén viselhetünk. Ilyen eszköz a LUMO Body Tech által fejlesztett LUMOback testhelyzetfigyelő is, melynek immár harmadik generációja jelent meg a piacon a közelmúltban.

 

 

A LUMOback 3 nem csak kényelmesebben viselhető elődeinél a bőr légzését nem gátoló övnek köszönhetően, mellyel felvehetjük, de kisebb is azoknál, ráadásul hosszabb – 5-7 napon át tartó – üzemidővel bír. Az új antennával szerelt masina Bluetooth kapcsolat révén, a hozzá tartozó, sajnos egyelőre kizárólag iOS rendszerű kütyükre elérhető alkalmazás segítségével folyamatosan továbbítja okostelefonunkra a testhelyzetünkről összegyűjtött infókat. Így bármikor tájékozódhatunk arról, hogy az adott időszakban helyes volt-e a testtartásunk, eleget mozogtunk-e stb.

 

Már a kapott adatok böngészése is motiválhat a megfelelő, egészséges testhelyzet tudatos felvételére, de a LUMOback figyelmeztetni sem rest (valós időben), ha görnyedten ülünk vagy járunk, túl keveset mozgunk. A speciális öv tehát – megfelelő hozzáállással társulva– hatékonyan képes gondoskodni arról, hogy ne csak akkor húzzuk ki magunkat, ha épp el akarunk csábítani valakit.

 

A helyes testtartásra „nevelő” kütyü ára cirka 150 dollár, itt olvashatsz róla bővebben.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A KPMG és a Microsoft globális ESG Akadémiát indított

A „KPMG ESG Akadémia” a KPMG, a Microsoft és számos elismert egyetem együttműködésében indult el. Célja, hogy elérhetővé tegye a naprakész és nélkülözhetetlen ESG-tudást, támogassa és képezze az üzleti élet szereplőit a legváltozatosabb fenntarthatósági témákban.

2023. szeptember 30. 16:52

Mesterséges intelligenciával harcol a Binance a tiltott piacbefolyásolás ellen

Nagy mennyiségű adat elemzésére alkalmas, mesterséges intelligenciát alkalmazó szoftvert használ a Binance a tiltott piacbefolyásolás azonosítására a kriptoszektorban. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje más cégekkel és a hatóságokkal is együttműködik annak érdekében, hogy a gyanús szereplőket ne csak a saját platformjáról, hanem a teljes piacról el lehessen távolítani. Ugyanakkor a befektetőknek is érdemes odafigyelniük azokra a jelekre, amelyek az árakat manipuláló tevékenységekre utalnak.

2023. szeptember 30. 13:24

Mostantól a Liberty irodaházban működik az eMAG hazai központja

2023 nyarának végén az eMAG Magyarország új székházba, a Wing Zrt. által fejlesztett Liberty irodaház déli szárnyába költözött a Könyves Kálmán körúton. A legnagyobb magyar e-kereskedő*  a 40 ezer négyzetméter alapterületű irodaház harmadik és negyedik emeletét, mintegy 3800 négyzetméternyi irodaterületet bérel. Ide tette át székhelyét a cégcsoport két másik brandje, a Sameday futárszolgálat és a felújított okostelefonok piactereként működő Rejoy.hu is.

2023. szeptember 30. 11:40

Stratégiai megállapodást írt alá a Corvinus és az ExxonMobil

A piacvezető magyar gazdasági egyetem és az energiaipari cég magyarországi leányvállalata együttműködésének fő célja, hogy a kölcsönös fejlődés érdekében szorosabbra fűzzék az oktatás-kutatás, valamint a gazdasági szféra kapcsolatát. 

2023. szeptember 30. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38