Digitális függőségeink – Intel IDC InfoBrief kutatás

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 30. 08:11

Egy az Intel által támogatott IDC InfoBrief kutatás szerint digitális eszköztárunk legfontosabb tagja személyi számítógépünk. A kutatásban megkérdezett háztatások 97%-a vallja PC-jét elsődleges számítástechnikai eszközének, amelyen átlagosan heti 21 órát töltenek el. 

Az IDC “Digitális Függésünk Vizsgálata” (Exploring our digital dependence) címen indított felméréséből kiderül, hogy a fogyasztók imádják a digitális világot – különös tekintettel a PC-re – és előbb mondanának le a sport, az édességek, a koffein, a kábeltelevízió és a gépjárművek nyújtotta élvezetekről, mint otthoni számítógépükről. Az új PC-k vásárlását az alábbi körülmények indokolják:

 

- vágy a legújabb technológiák használatára;

- a még jobb ár/érték arány meggyőző hatása;

- a még gyorsabban működő eszköz ígérete;

- nem működő régi eszköz.

 

Főként a legújabb technológiák vonzása, a jobb ár/érték arány hatása, a gyorsabb működés, illetve a nem működő régi készülék ösztönöz új PC vásárlására

 

 

Az amerikaiak közel fele tervezi, hogy PC-jét az elkövetkezendő egy évben valamilyen módon fejleszti – erre kínál kitűnő megoldást az Intel új, 2 az 1-ben laptop-tablet eszköze.

 

- A háztartások 97%-a állítja, hogy az elsődleges digitális eszköze a PC-je

- A megkérdezettek 83%-a szerint a személyi számítógép sokkal hatékonyabban használható, mint egy táblagép, vagy egy okostelefon

- Az amerikaiak annyi időt töltenek PC-jükön, mint az összes többi elektronikus eszközükön együttvéve, ez összesen heti 43 órát jelent

- Az Intel 4. generációs processzorai megoldják az elavult, lassú PC-k okozta problémákat

- Tíz válaszadóból négy az elkövetkezendő egy évben vásárol magának új személyi számítógépet

 

Előbb mondanánk le a sport, az édességek, a koffein, a kábeltelevízió és a gépjárművek nyújtotta örömökről, mint a PC-ről, mely elhozza otthonunkba a digitális világot

 

 

 A teljes kutatás ezen a linken tekinthető meg (angol nyelven, pdf formátumban).

 

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tajvani eszközökkel innoválják a magyar energiaipart

A világ egyik vezető ipari informatikai berendezéseket gyártó és fejlesztő vállalata, a tajvani székhelyű Moxa szeptemberben legnagyobb magyarországi partnereihez látogatott, hogy bemutassák legújabb fejlesztéseiket, amelyeket elsősorban a transzformátor-alállomásokon keletkezett igények és a megújuló energiaforrások egyre szélesebb körű elterjedése inspirált.

2022. október 1. 10:13

Rohamosan terjednek a gyermekeket veszélyeztető online kihívások

„Újabb halálos kihívás terjed a gyerekek között” – gyakori cím a médiában, de sajnos sokan nem is sejtik, hogy miről szól egy-egy virtuális kihívás és mitől veszélyes. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökének tanácsadó testületeként működő Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal szeptember 28-i ülésén az online kihívások veszélyeivel, visszaszorításuk lehetőségeivel és a szülői tudatosság növelésének fontosságával foglalkozott.

2022. szeptember 30. 20:25

Tippek a lombhullató szezon fotózásához és videózásához

Vége a nyaralásnak, hűl az idő, és fokozatosan veszi fel a természet is őszi színeit. Az új évszak remek lehetőségeket biztosít arra, hogy kiránduljunk vagy utazzunk, ott pedig egyedi felvételeket készíthessünk. Akár bakancsot húzunk, akár autóba ülünk, akár csak az otthon melegéből szemlélünk, okostelefonunkkal príma fotókat és videókat alkothatunk.

2022. szeptember 30. 18:47

Idén a lányoké az első lépés a világ sakktábláján

Mindenkit vár idén is a Polgár Judit által szervezett eddigi legnemzetközibb Világsakkfesztivál október 8.-án Budapesten, a Magyar Nemzeti Galériában – ahol a lányok uralják majd a sakktáblát. Ezen a héten ráadásul Polgár Judit egyik híres partijából vett sakkfeladvánnyal találkozhatnak a New York-i járókelők a Time Square egyik óriásképernyőjén. 

2022. szeptember 30. 17:06

Rendszerváltozások: az átláthatatlan vállalati informatika az innovációt is megöli

A verseny által kikényszerített folyamatos költségcsökkentési spirál, a munkaerőhiány pótlására fejlesztett informatikai megoldások és robotizáció, valamint a technológia fejlődése mind a digitalizáció irányába hat. Ennek következtében komplex, sok területet lefedő, integrált rendszerek és célrendszerek jelennek meg a vállalati IT-környezetben. 

2022. szeptember 30. 15:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38