"Európa legjobb dizájn tévéje" lett az LG OLED TV

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 30. 13:32

A LG tarolt az EISA idei díjátadóján, ugyanis nemrég megjelent OLED TV-je máris elismerésben részesült. A tévé elnyerte az „Európa legjobb dizájn tévéje 2013–2014” (2013-2014 European Design TV) elismerést.

Az LG forradalmi fejlesztésű televíziójának ergonomikus íve révén olyan vizuális élményben lehet részünk,  amit eddig csak speciális vetítőtermekben élhettünk át. Az elegáns, ultravékony televízió különleges megjelenése jelentős részben az OLED technológiának köszönhető. Az LG WRGB OLED képalkotás kivételesen élethű színekkel és kiváló kontrasztaránnyal hoz létre minden képzeletet felülmúló képminőséget.   A keskeny, 55”-es (~140 cm) átmérőjű képernyőt egy szénszállal erősített műanyag (CFRP) hátlap tartja, ami a védelem mellett a készülék pillekönnyű súlyáért is felel. 

 

 

„Mindig nagy öröm számunkra, ha egy olyan rangos szervezettől kapunk elismerést, mint az EISA" – nyilatkozta Havis Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. – "Ez a díj egy megtisztelő elismerése annak, hogy az LG innovatív formatervezése és csúcstechnológiás megoldásai találkoznak az újdonságra és szépségre vágyó, kifinomult vásárlók igényeivel.”

 

Az átlátszó Crystal Stand állványnak köszönhetően úgy tűnhet, hogy az 55” ívelt OLED TV a levegőben lebeg, akár a mozivászon. Az állványba épített Clear Speaker kivételesen vékony és áttetsző audioegységei lenyűgözően tiszta és részletgazdag hangot szolgáltatnak.  A készüléket a vállalat piacvezető CINEMA 3D technológiájával és Smart TV funkciókkal látták el, hogy minél sokszínűbb szórakozási lehetőségeket nyújthasson otthonunkban.

 

A 2013-as CES-en (Consumer Electronics Show) történt bemutatkozása óta az LG ívelt OLED TV sorra gyűjti az iparág különböző elismeréseit. A több szempontból áttörést jelentő TV idén elnyerte a rangos Red Dot: Best of the Best díjat lenyűgöző formatervezésért, és három nemzetközi tesztintézet, a TÜV Rheinland, az Intertek és a VDE minősítését is megkapta kiváló képminőségéért. Az 55EA9800 modell ráadásul az első olyan OLED TV a világon, amely THX minősítéssel is büszkélkedhet.

 

Az LG CM3430-as  mikrohifi az „Európa legjobb mikro audiorendszere 2013–2014” díjat kapta meg az ESIA szakmai zsűrijétél. A kiváló teljesítményű eszköz 40 W-os, 2.1 csatornás hangrendszerével és az LG Dynamic Loudness Algorithm hangfeldolgozó technológiájával a mély tartományban is tökéletes audioélményt nyújt. Az egység kiemelkedő hangzásának és kifinomult megjelenésének köszönhetően kiválóan illeszkedik bármely otthonba vagy irodába.

 

A nemzetközi szinten elismert EISA díjakat a szórakoztatóelektronikai iparág legkiemelkedőbb termékei kapják. A díjazottak kiválasztása során 19 európai ország 50 audio- és videomagazinja értékeli a termékeket formatervezési, technológiai és innovációs szempontból.

Kulcsszavak: EISA díj TV OLED LG

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01