UHD fronton is erősít a Samsung

Az IFA-n kijelzőkről és monitorokról is lehull a lepel

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 3. 08:53

A Samsung az IFA 2013 szakkiállításon mutatja be kategóriájában legnagyobb, 98 hüvelykes nagyformátumú UHD kijelzőit (LFD), valamint 31,5 hüvelykes UHD monitorokkal is megismerkedhet a nagyközönség.

98 hüvelykes UHD nagyformátumú kijelzők

 

A Samsung Electronics 98 hüvelykes UHD LFD terméke a kategóriájában legnagyobb méretű kijelző, amely négyszer nagyobb felbontású, mint a kereskedelmi forgalomban kapható full HD kijelzők. Ennek eredménye a rendkívüli képminőség.

 

Több 98 hüvelykes UHD LFD falra szerelésével hatalmas kijelzőket kapunk, amelyek lenyűgöző élményt nyújtanak. Például, az IFA 2013-on a Samsung Electronics hatalmas, 171 hüvelykes videofalakat fog felállítani – ezek nagyjából akkorák, mint egy személyautó – három egymás mellé helyezett UHD LDF kijelző segítségével. Így a látogatók a full HD kijelzők felbontásánál 12-szer jobb képminőséget élvezhetnek majd.     

 

31,5 hüvelykes UHD monitor

 

Ezen kívül a Samsung Electronics az IFA 2013-on fogja bemutatni az első 31,5 hüvelykes UHD monitort is. A 8,3 millió pixeles felbontású, 31,5 hüvelykes UHD monitor négyszer több képponttal rendelkezik, mint a full HD kijelzők (2,07 millió pixel), és hihetetlenül valóságközeli képélményt nyújt a nagy felbontás révén. Ezt elősegíti a monitor színgazdagsága is: 1 milliárd színt használ, és ezzel lefedi az Adobe RGB színtartományának 99%-át.

 

A kalibrálható monitoron a részletes színvizsgálatot a 25 különálló részre osztott képernyőn történő színellenőrzéssel lehet végrehajtani. A kalibráció külön szoftveren keresztül is lehetséges, amellyel a fogyasztók maguknak állíthatják be a színeket.

 

„A Samsung Electronics az UHD-alapú, kereskedelmi felhasználásra szánt kijelzőinek és monitorainak az IFA 2013-on kezdődő agresszív piacra dobásával válik majd az UHD termékek globális piacának első számú gyártójává” – mondta Jeong-hwan Kim, a Samsung vizuális kijelzők üzletágának vezérigazgató-helyettese, a nagyvállalati üzleti csoport vezetője. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39