Kína központi weblapot nyitott feljelentőknek

MTI Sajtóadatbank, 2013. szeptember 4. 08:15

Internetes felület létrehozásával bíztatja a Kínai Kommunista Párt (KKP) központi korrupció elleni szervezete a lakosságot arra, hogy jelentse a hatóságoknak a gyanús eseteket és a visszaélésekkel vádolt főszereplőket.

A weblapot a párt központi fegyelmi ellenőrző bizottsága és annak állami, kormányzati megfelelője, az ellenőrzési tárca közösen gondozza. A bejelentőknek lehetőségük van névvel és név nélkül is az információk, dokumentumok feltöltésére, de a névvel vállalt beadványokat előnyben részesítik.
 

A helyi, vidéki vezetőkkel kapcsolatos ügyekben először a területileg illetékes fegyelmi bizottságok járnak majd el, míg a központi kormány érintett hivatalnokainak az esetében a legfelsőbb fegyelmi ellenőrző bizottság az illetékes. A vizsgálatok eredményeit az informátorok online nyomon követhetik.
 

Az oldalnak "hírek" rovata is van, amelyben a legfrissebb bejegyzés Csiang Csie-min, az állami vagyon felügyeleti és igazgatási bizottsága vezetőjének leváltása szerepel. Csiang egyben a kormányzati szerv pártbizottságának titkárhelyettese is volt, és korábban a kínai energiaipari órásvállalat, a CNPC csúcsán is éveket töltött.
 

Aki a témába vágó híreket keres, megtalálja Po Hszi-laj volt csungkingi párttitkár esetét és a felfüggesztett halálbüntetésre (életfogytig tartó börtönre) ítélt volt vasútügyi miniszter, Liu Cse-csün ügyét is.
 

Megfigyelők úgy vélik, a központi vezetőség a maga által meghirdetett korrupcióellenes harc jegyében kénytelen volt lépni, hiszen az utóbbi hónapokban jó néhány leleplezés látott napvilágot az internet közvetítésével. A hivatalos csatorna létrehozása egyben nyilván azt is szolgálja, hogy mind kevesebb ügy kerüljön a mikroblogokra.
 

A Global Times című angol nyelvű napilap kedden arról is beszámol, hogy az említett weboldal fórumot is biztosít a látogatóknak, és azt hangsúlyozza, mennyire időszerű volt, hogy a szervezet kilépjen a nyilvánosság elé, új formában a szolgálatába álljon. A korrupció elleni legfelsőbb szervezet munkájáról ugyanis eddig az átlagemberek vajmi keveset tudhattak.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezért fontos, hogy őszinte légy az állásinterjún

Egy coaching ülése egy ügyfelem azt kérdezte, hogyan hazudjunk a HR-esnek? Megmosolyogtatott, de egyben kicsit meg is ijesztett, hogy miként tudom majd legközelebb megfelelő módon kezelni ezt a feltevését, hogy a HR-esnek hazudni kell egy állásinterjún. Coachként nem mondhattam el az álláspontom, de a témában jártas oktatóként egyből cikázni kezdtek a gondolataim az ülés végeztével…

2022. január 22. 17:29

Rekordösszeget adtak össze a befektetők az építőipart forradalmasító sikercégnek

Az osztrák B2B szektor történetének legnagyobb összegű második fordulós tőkebevonási körében 69 millió dollárt gyűjtött össze a befektetőktől az építőipari, épületüzemeltetési szoftvert fejlesztő és forgalmazó bécsi központú cég, a Magyarországon is ismert PlanRadar.  Az európai piacon meghatározó szerepet betöltő vállalat a pénzt nemzetközi terjeszkedésre és technológiai fejlesztésre használja fel. A cél a jelenlegi forgalom megháromszorozása 2022-ben, ami az eddigi eredmények ismeretében reális elképzelés.

2022. január 22. 16:52

A HUAWEI P50 sorozat készülékein is elérhető lesz az érintésmentes fizetés

Új intelligens pénzügyi alkalmazással bővült a HUAWEI mobilökoszisztémája, amely lehetővé teszi az NFC-s, érintésmentes fizetést a gyártó legújabb P50 készülékcsaládjának okostelefonjain is, más, már a piacon lévő HMS-alapú készülékhez, például a HUAWEI nova 9-hez hasonlóan. Az alkalmazás a felhasználó tartózkodási helyétől függetlenül bármilyen bankkal vagy kártyaszolgáltatóval működik, és már elérhető Magyarországon is. 

2022. január 22. 12:26

Azure Machine Learning és AI a környezetbarát szennyvízkezelésért

A szennyvízkezelés során egy új Microsoft fejlesztés révén előre jelezhető a víz mennyiségének és ezzel a minőségének hirtelen megváltozása. A Microsoft mesterséges intelligenciát alkalmazó megoldását a hazai központú, biológiai víztisztító rendszereket fejlesztő Organica Water a világon az elsők között tervezi kipróbálni. A globális vízproblémák enyhítését segítő innováció szervesen illeszkedik a Microsoft – a vállalat saját működését is megreformáló – fenntarthatósági stratégiájába. Az innovatív újítással a Microsoft a hatékonyabb vízgazdálkodáshoz járul hozzá világszerte.

2022. január 22. 10:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58