Kína központi weblapot nyitott feljelentőknek

MTI Sajtóadatbank, 2013. szeptember 4. 08:15

Internetes felület létrehozásával bíztatja a Kínai Kommunista Párt (KKP) központi korrupció elleni szervezete a lakosságot arra, hogy jelentse a hatóságoknak a gyanús eseteket és a visszaélésekkel vádolt főszereplőket.

A weblapot a párt központi fegyelmi ellenőrző bizottsága és annak állami, kormányzati megfelelője, az ellenőrzési tárca közösen gondozza. A bejelentőknek lehetőségük van névvel és név nélkül is az információk, dokumentumok feltöltésére, de a névvel vállalt beadványokat előnyben részesítik.
 

A helyi, vidéki vezetőkkel kapcsolatos ügyekben először a területileg illetékes fegyelmi bizottságok járnak majd el, míg a központi kormány érintett hivatalnokainak az esetében a legfelsőbb fegyelmi ellenőrző bizottság az illetékes. A vizsgálatok eredményeit az informátorok online nyomon követhetik.
 

Az oldalnak "hírek" rovata is van, amelyben a legfrissebb bejegyzés Csiang Csie-min, az állami vagyon felügyeleti és igazgatási bizottsága vezetőjének leváltása szerepel. Csiang egyben a kormányzati szerv pártbizottságának titkárhelyettese is volt, és korábban a kínai energiaipari órásvállalat, a CNPC csúcsán is éveket töltött.
 

Aki a témába vágó híreket keres, megtalálja Po Hszi-laj volt csungkingi párttitkár esetét és a felfüggesztett halálbüntetésre (életfogytig tartó börtönre) ítélt volt vasútügyi miniszter, Liu Cse-csün ügyét is.
 

Megfigyelők úgy vélik, a központi vezetőség a maga által meghirdetett korrupcióellenes harc jegyében kénytelen volt lépni, hiszen az utóbbi hónapokban jó néhány leleplezés látott napvilágot az internet közvetítésével. A hivatalos csatorna létrehozása egyben nyilván azt is szolgálja, hogy mind kevesebb ügy kerüljön a mikroblogokra.
 

A Global Times című angol nyelvű napilap kedden arról is beszámol, hogy az említett weboldal fórumot is biztosít a látogatóknak, és azt hangsúlyozza, mennyire időszerű volt, hogy a szervezet kilépjen a nyilvánosság elé, új formában a szolgálatába álljon. A korrupció elleni legfelsőbb szervezet munkájáról ugyanis eddig az átlagemberek vajmi keveset tudhattak.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Samsung Neo QLED tévéi az innovatív és a fenntartható megoldásokat ötvözik

A környezet védelme és az éghajlatváltozás elleni küzdelem kiemelten fontossá teszi, hogy a modern technológiákat fejlesztő vállalatok átgondoltan közelítsenek az innovációhoz.

2021. szeptember 26. 15:50

Intelligens, kulcsnélküli belépés társasházakba

Az applikáció alapú, irodaházi beléptetőrendszer mostantól elérhető társasházaknak is. A TabLog Home egy kényelmesebb, jóval sokoldalúbb megoldást kínál mind a lakóknak, mind az üzemeltetőknek.

2021. szeptember 26. 14:09

IT fejlesztő és szolgáltató központ jön létre Debrecenben és Szegeden

Új IT fejlesztő és szolgáltató központot hoz létre Debrecenben és Szegeden az üzleti informatikai megoldásokat nyújtó COSMO CONSULT Csoport magyar leányvállalata. A világ 16 országában aktív cég legalább 50 új munkahelyet teremt informatikai szakemberek számára a beruházással. A két fejlesztő és szolgáltató központ Magyarország mellett világszinten is támogatni fogja a COSMO CONSULT ügyfeleit a Business Central vállalatirányítási rendszer legújabb verziójára történő átállásban. A beruházás a magyar Kormány támogatásával és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével valósul meg.

2021. szeptember 26. 10:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46