Ideális védelem a weben terjedő támadások ellen a Cyberoamtól

Inuitive Website Flow Detector

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 5. 09:55

Az Inuitive Website Flow Detector egy olyan kifinomult technológia, mely valós időben, automatikusan felismeri és betartatja a weboldalak egyedi felhasználási irányelveit. Valós időben működik, a weboldalakon történő módosításokat automatikusan felismeri, így nincs szükség hosszadalmas folyamatokra. A valós időben történő beazonosítás miatt jelentősen csökken a hálózat biztonsági eszközök beállítására és adminisztrációjára fordított idő.

 

A Cyberoam Web Application Firewall (WAF) modulja a pozitív védelmi modell alapján a saját Intuitve Website Flow Detectorát használva, intelligens módon "tanulja meg" a webes alkalmazások legitim viselkedését. Az új pozitív védelmi modell könnyen kezelhető, manuálisan beállítható az ismert vagy nem rosszindulatú programok engedélyezése

 

Az Internet felől érkező web alkalmazás kéréseket a WAF átvizsgálja és az ártalmatlan kéréseket továbbítja a back-end kiszolgáló szerverek felé, az ártalmasakat pedig blokkolja. Például ha egy HTML formátumú szöveges mezőt kitöltünk, és visszaküldjük a szerverre (és nem felel meg bizonyos szabványoknak), akkor a Cyberoam WAF leblokkolja, mivel megsértette a legális irányelveket. Hasonló elven működik a WAF a rejtett mezők, az internet sütik és egyéb gyakran előforduló alkalmazásokat manipuláló támadások esetében is.

 

Az Intuitive Website Flow Detector emellett webes erőforrások hozzáférését is kezeli. Az összes URI kérést, mely nem tartozik egy weboldalhoz, azonnal blokkolja. Például, blokkolja az URI-t ha azt nem tüntetik fel pontosan a weboldal valamelyik másik részén is. Más szóval, a szerveren található erőforrást blokkolja, ha azt nem tesszük elérhetővé az internet felől. Ezzel a funkcióval az ismert és még ismeretlen URL-alapú férgek nem fognak tudni a weboldal részévé válni. Ezen kívül a Cyberoam WAF az úgynevezett “zero-day” támadástól is megvédi az alkalmazásokat. Ez a megközelítés eltér a szignatúra alapú technológiától, mely csak és kizárólag az ismert támadásokat blokkolja. 

Biztonságtechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A kereskedelmi szektor nagyon, a technológiai és távközlési ágazat viszont kevéssé bízik a saját kiberbiztonsági ismereteiben

Miközben a fenyegetés napról napra nagyobb, a kibervédelmi ismeretek hiánya miatt a vállalatok egyre kiszolgáltatottabbá válnak.  Ez a probléma különösen a kis- és középvállalkozásokat (kkv-kat) érinti, amelyek a jelenlegi gazdasági környezetben kénytelenek csökkenteni kiadásaikat. Az ESET kiberbiztonsági kutatói a közelmúltban több mint 700, különböző iparágakban tevékeny kkv körében azt mérték fel, képesek-e felismerni a legújabb kiberfenyegetéseket, és tudnak-e reagálni rájuk. A különbségek szembetűnőek. 

2023. május 16. 11:19

Stronger together! RSAC2023

Gyakorlatilag a Digital Media Hungaryvel egyidőben nyitotta meg a kapuit a kiberbiztonság legfontosabb nemzetközi eseménye, a szépséges San Francisco Moscone Centerében évente megrendezett RSA Conference.  

2023. április 26. 15:55

Öt árulkodó jel, hogy csalás áldozatai lettünk – mit tegyünk ezután?

Számtalan csaló jelent meg a kibertérben, akik csak arra várnak, hogy ellopják a felhasználók személyazonosságát és pénzét, akik ezt sokszor észre sem veszik. Az ő leleményességük, a mi hiszékenységünk, valamint a gyenge vállalati biztonsági megoldások együttesen teszik az online csalásokat egy több milliárd dollárt érő kihívássá. A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) szerint 2021-ben az amerikai fogyasztók összesen közel 6 milliárd dolláros kárt szenvedtek el online csalások miatt, ami 70 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az ESET kiberbiztonági szakértői összegyűjtötték azokat az intő jeleket, amelyek segítenek időben felismerni az átveréseket.

2023. április 26. 12:43

Egymást érték az Ukrajna elleni adattörlő támadások az utóbbi egy évben

Az orosz invázió 2022 februári kezdete óta példátlanul intenzívvé váltak az Ukrajna elleni adattörlő (wiper) támadások, az ESET Research most elkészítette az ilyen típusú kibertámadások idővonalát. Jó hír, hogy sok tervezett incidenst sikerült időben felderíteni és megakadályozni. A támadások zöme az orosz Sandworm hackercsoporthoz köthető, de van köztük olyan is, ami a Szörny Rt. animációs filmre utaló hivatkozásokat tartalmaz. 

2023. március 22. 11:22

ChatGPT mint fegyver? Az ESET szerint elhárulnak a nyelvi akadályok a csalók elől, de azért marad 10 árulkodó jel

Világszerte rohamléptekkel nő a ChatGPT népszerűsége, amely mindössze két hónappal az elindítása után már 100 millió havi aktív felhasználóval rendelkezik. Az ESET kiberbiztonsági szakértői azonban felhívják a figyelmet arra, hogy a médiában megjelenő hírek csupán az alkalmazás intelligens válaszokat generáló tulajdonságát emelik ki, miközben egy veszélyesebb valóságot rejtenek el a fogyasztók elől. Ugyanis a csalók visszaélhetnek a chatbottal (amely már a Bing keresőmotorba is beépült), így elősegíthetik hogy viszonylag alacsony költséggel, automatizált módon lehessen tömeges csalási kampányokat létrehozni, ez pedig az eddigieknél is meggyőzőbb adathalász-támadások új hullámát idézheti elő.

2023. március 7. 11:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39