Újra Hacktivity számos elismert előadóval

Idén lesz a 10. Hacktivity Konferencia

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 6. 13:50

Idén, immár 10. alkalommal rendezik meg a HacktivityKonferenciát Budapesten, amely jelenleg Kelet-Közép-Európa legnagyobb független IT Biztonsági Fesztiválja. Több mint 1200 hacker lesz jelen a világ minden tájáról október 11-12. között a fővárosban.

Előadások párhuzamosan két szekcióban, interaktív kiscsoportos workshopok, új, termékdemonstrációs szekció, hardver hacking, lockpicking, live show-k, 24 órán át tartó hackerverseny, igazi fesztiválhangulat és jubileumi esti party – körülbelül így lehetne összefoglalni a 10. Hacktivity-t, amelynek teljes programja már megtalálható a konferencia hivatalos weboldalán. A program előadóinak – ahogy a világ nagy IT-biztonsági konferenciáin is szokás – pályázniuk kellett; a Hacktivity-n előadni ugyanis, szakmailag igazán rangos elismerésnek számít. A kétfordulós Call for Paper-re több mint 50 magyar és külföldi előadó jelentkezése érkezett be a szervezőkhöz három formában: hagyományos előadás, hello workshop, termékdemó.

 

Charlie Miller

 

Mindezeket megelőzően a konferenciát két IT-biztonsági „sztár” nyitja meg. Az első előadó a Twitter vezető biztonsági mérnöke, Charlie Miller. Másikuk Mikko Hypponen, Finnországból. Charlie Miller 5 évig dolgozott az NSA-nek, többek között feltörte a Mackbook Airt, az iPhone-t, és bohócot csinált a Safari és a Safari mobilalkalmazásának fejlesztőiből is. Ő maga a Twitteren csak úgy mutatkozik be: „I'm that Apple 0day guy”.

 

Mikko Hypponen a finn F-Secure cég kutatási vezetője, aki több mint 20 éve foglalkozik informatikai biztonsággal és szerepet vállalt a legjelentősebb számítógépes vírusok, pl. a Loveletter, a Conficker és a Stuxnet legyőzésében. A TED konferencián az informatikai biztonságról tartott előadását majdnem egymillióan látták és több mint 35 nyelvre fordították le. Rovata volt a New York Times-ban, a Wired-ben, a CNN-nél és a BBC-nél.

 

Mikko Hypponen 

 

A két kenyote speaker-t követően a két nap alatt a két teremben összesen 32 előadást lehet majd megtekinteni. Az előadások ismét sokféle területet lefednek. Izgalmasnak ígérkezik Bíró László előadása az elektromágneses adatszivárgásról, vagy egy CCTV rendszer hackelésének története Tamási Benjámintól. A legfrissebb Oracle adatbáziskezelő (12c) biztonsága a témája Paul M. Wright és Tóth László előadásának (vajon most sikerült az Oracle-nek biztonságos adatbáziskezelőt készítenie?). Pék Gábor a hardvervirtualizáció biztonsági kérdéseiről tart gyakorlati előadást, aki ilyet használ (mindenki?!), annak kötelező előadás. Nagyvállalati szakemberek számára szolgálhat meglepetéssel az SAP deployment szerverek biztonsági kérdései c. prezentáció.

 

Akik számára a 10 nem kettő (nem elírás?!), azok számára is lesz téma bőven: kiberhadviselés, adatkezelés a felhőben, információbiztonsági törvény, arcfelismerő eszközök alkalmazása. És persze még sok minden másról is szó lesz, amikről a konferenciáig hátra lévő hírlevelekben részletesebben szó lesz. Érdemes feliratkozni és olvasni!

 

A Hello Workshopok két éve indultak útnak és rögtön népszerűekké váltak. Idén tovább erősödik a Hello Workshop kínálata, mivel az eddigieknél színesebb és több témát hoztak az előadók: az XSS, OWASP top ten talán populárisabbnak tekinthető workshopok mellett mélyebb ismeretet feltételező ismerkedések is lesznek, mint amilyen a DEP, ASLR, Exotic injections. De az arra fogékonyak az IT-biztonsági kockázatelemzés svájci bicskáját a Threat Modellinget is gyakorolhatják.

 

Idén újabb fordulóval jelentkezik a HACK 24, amely egy 24 órás hackerverseny értékes nyereményekért, ahol ismét lesz hardver workshop és lockpicking rengeteg újdonsággal, sok-sok játékkal. Este fergeteges jubileumi buli veszi kezdetét, ahol visszaemlékezünk a kezdetekre.

 

Antal Lajos, a Deloitte Zrt. Informatikai biztonság és adatvédelem üzletágának vezetője szerint az IT-biztonság manapság az egyik legdinamikusabban fejlődő informatikai-, jogi és gazdasági terület. Mivel ma már a kiberbűnözők többségének tisztán gazdasági haszonszerzés a célja, ezért nem csak a vállalati informatikusoknak, hanem a felső vezetésnek is tisztában kell lennie a kockázatokkal, és együtt mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy a megfelelő védelemhez szükséges kontrollok kiépülhessenek. A Hacktivity a saját területükön kiemelkedő képességekkel rendelkező szakértőket és döntéshozókat hozza össze - ezért döntött a Deloitte immár harmadszor is a rendezvény kiemelt támogatása mellett.

 

További információk, részletes program és regisztráció a hivatalos oldalon vagy a Facebookon.

 

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

CES 2023,2024 és a többi: innováció egész évben

Messziről indítja gondolatait amerikai tudósítónk, Laszlo Horvath, aki még nem írta ki magából az év elejei CES-élményeket, amiket a folyamatosan érkező hírlevelek is folyamatosan frissítenek. A sivatagi eső vagy a nyárson körbekínált hús mind elvezetnek a technológiához, ami a egyrészt a CES-nek központi témája, másrészt (s egyben) a környezete is. Az írás hosszú, javasoljuk olvasóinknak döljenek hátra, és élvezzék! 

2023. május 22. 22:25

A Delta az Apple termékek hivatalos rendszerintegrátora lett

A Delta Technologies Nyrt. 100%-os leányvállalata az elsők között szerzett rendszerintegrátorként AAR (Apple Authorised Reseller) minősítést. Az Apple termékek hatékonyabb hazai támogatásának érdekében a Delta Systems Kft. stratégiai megállapodást kötött az Apple termékek magyarországi hivatalos disztribútorával, az Apcom Hungary Kft-vel.  

2023. május 15. 17:03

Megjelent a Magyar Telekom 2022. évről szóló fenntarthatósági jelentése

Klímavédelmi, digitalizációs és sokszínűségi célok mentén meghatározott (2021-2030), ötödik fenntarthatósági stratégia második évét zárta a Magyar Telekom. A 2022. évi eredményekről a friss Fenntarthatósági jelentésében számol be a vállalatcsoport.

2023. május 9. 15:41

Stronger together! RSAC2023

Gyakorlatilag a Digital Media Hungaryvel egyidőben nyitotta meg a kapuit a kiberbiztonság legfontosabb nemzetközi eseménye, a szépséges San Francisco Moscone Centerében évente megrendezett RSA Conference.  

2023. április 26. 15:55

Öt árulkodó jel, hogy csalás áldozatai lettünk – mit tegyünk ezután?

Számtalan csaló jelent meg a kibertérben, akik csak arra várnak, hogy ellopják a felhasználók személyazonosságát és pénzét, akik ezt sokszor észre sem veszik. Az ő leleményességük, a mi hiszékenységünk, valamint a gyenge vállalati biztonsági megoldások együttesen teszik az online csalásokat egy több milliárd dollárt érő kihívássá. A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) szerint 2021-ben az amerikai fogyasztók összesen közel 6 milliárd dolláros kárt szenvedtek el online csalások miatt, ami 70 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az ESET kiberbiztonági szakértői összegyűjtötték azokat az intő jeleket, amelyek segítenek időben felismerni az átveréseket.

2023. április 26. 12:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39