Integrált adatközponti megoldás a Schneider Electrictől

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 9. 11:45

A Schneider Electric bemutatta az első adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) szoftver megoldást, amely hardvereszközök nélkül teszi lehetővé a szerverek elérését. A StruxureWare Data Center Operation új szoftver modulja az Intel Virtual Gateway technológiára épülve nyújt szervermenedzsment és igény szerinti üzemeltetési lehetőséget a teljes élettartam alatt.

A virtuális KVM (keyboard, video, mouse – billentyűzet, monitor, egér) és DCIM megoldást integráló programcsomaggal a Schneider Electric és az Intel összeköti az IT-t és a létesítményüzemeltetést. A StruxureWare for Data Centers által megteremtett kapcsolat az IT és az üzemeltetés között kritikus fontosságú, mivel ezek az új munkafolyamatok egyaránt érintik az energiaellátást és a hűtést, továbbá minden szinten befolyásolják a hatékonyságot illetve a kapacitást.

A virtualizáció és a felhő technológia révén az informatika különválasztható a fizikai rendszerektől, és a számítási kapacitás egyszerűen bővíthető virtuális gépek hozzáadásával. A KVM kapcsolók távoli elérést biztosítanak a szerverekhez, ráadásul több szerver kezelésére is képesek. A szoftveres KVM technológia felhasználásának és a hardverek kiiktatásának köszönhetően a Server Access akár 50%-kal is képes csökkenteni a technológiai költségeket. A Server Access a DCIM és a szoftveres KVM technológia ötvözésével lehetővé teszi az informatikai és adatközponti vezetők, üzemeltetők, valamint a létesítményüzemeltetési menedzserek számára, hogy közvetlenül a DCIM szoftveren keresztül kezeljék és ellenőrizzék a szervereket, illetve elhárítsák az esetleges hibákat. A rendszer átfogó, „egyablakos” megoldást kínál a létesítményüzemeltetéstől a szerverek szintjéig, beleértve a szerverek elhelyezésének fizikai modellezését, ami lehetővé teszi az energiaellátást és hűtést érintő potenciális problémák gyors felderítését.

A Data Center Operation: Server Access által kínált funkciók:


·    Konzol kapcsolat: informatikai eszközök távmenedzsmentje és ellenőrzése szoftveres KVM megoldással
·    Több eszköz kezelése egy pontból: több különféle informatikai gyártó eszközeinek egyszerű áttekintése, kezelése, konfigurálása egyetlen konzolról, biztonságos és egyszerű szervermenedzsmentet garantál.
·    Távkapcsolás/Power cycling: A ki-/bekapcsolási állapottól független távoli hozzáférés a szerverhez, amely azonnali kontrollt és újraindítást tesz lehetővé
·    Fizikai elhelyezkedés áttekintése: pontos információt és rálátást biztosít a szerverek elhelyezkedésére vonatkozóan az adatközponton belül, ami elősegíti a valós idejű eszközkészlet nyilvántartást
·    Szoftveres KVM: megszünteti a fizikai KVM kapcsolók iránti igényt az adatközpontokban, ezáltal hozzájárul a költségek csökkentéséhez
·    Elsődleges és másodlagos szervermenedzsment: az érintett eszközök kezelése szerver operációs rendszerek elérésével, amely történhet az elsődleges hálózaton keresztül vagy egy másodlagos hálózaton keresztül, az alap menedzsment kártyára kapcsolódva
·    Több gyártó eszközeinek támogatása: többféle típusú informatikai eszköz és hardverplatform támogatása
·    OS hozzáférés: kapcsolódási lehetőség az operációs rendszerhez Remote Desktop Protocol (RDP), Secure Shell (SSH) és Virtual Network Computing (VNC) szabványokon keresztül.


A Data Center Operation: Server Access 2013. augusztus 30-tól érhető el a StruxureWare for Data Centers részeként.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Fehér bot napi rendezvényéről

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2019. október 18-án, a Vakok Általános Iskolájának Nádor Termében tartotta a Nemzetközi fehér bot napja alkalmából  szervezett ünnepi rendezvényét. Az alapítvány immár 16 éve adományoz képernyőolvasó és – nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket és digitális diktafonokat vak és gyengénlátó emberek számára. A képernyőolvasó és –nagyító szoftverek hallhatóvá vagy sokszoros felnagyításban láthatóbbá teszik a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép képernyőjén megjelenő információkat. Ezáltal biztosítják számukra az inkluzív tanulás, munkavégzés és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

2019. október 20. 14:17

5 alapfeltétel a sikeres digitális átálláshoz

Hogyan alakítja át a negyedik ipari forradalom és az azt működtető innovatív technológia a vállalkozások ügyfélkapcsolatait és folyamatait? Hol tartanak a hazai vállalatok a digitális átállás folyamatában? Milyen tanulsága van az eddig végrehajtott projekteknek?  A Deloitte szakértői az idei Salesforce Basecamp Budapest rendezvényen egy kerekasztal beszélgetés során ezekben az izgalmas kérdésekben osztották meg gyakorlati tapasztalataikat.

2019. október 20. 13:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás