Integrált adatközponti megoldás a Schneider Electrictől

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 9. 11:45

A Schneider Electric bemutatta az első adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) szoftver megoldást, amely hardvereszközök nélkül teszi lehetővé a szerverek elérését. A StruxureWare Data Center Operation új szoftver modulja az Intel Virtual Gateway technológiára épülve nyújt szervermenedzsment és igény szerinti üzemeltetési lehetőséget a teljes élettartam alatt.

A virtuális KVM (keyboard, video, mouse – billentyűzet, monitor, egér) és DCIM megoldást integráló programcsomaggal a Schneider Electric és az Intel összeköti az IT-t és a létesítményüzemeltetést. A StruxureWare for Data Centers által megteremtett kapcsolat az IT és az üzemeltetés között kritikus fontosságú, mivel ezek az új munkafolyamatok egyaránt érintik az energiaellátást és a hűtést, továbbá minden szinten befolyásolják a hatékonyságot illetve a kapacitást.

A virtualizáció és a felhő technológia révén az informatika különválasztható a fizikai rendszerektől, és a számítási kapacitás egyszerűen bővíthető virtuális gépek hozzáadásával. A KVM kapcsolók távoli elérést biztosítanak a szerverekhez, ráadásul több szerver kezelésére is képesek. A szoftveres KVM technológia felhasználásának és a hardverek kiiktatásának köszönhetően a Server Access akár 50%-kal is képes csökkenteni a technológiai költségeket. A Server Access a DCIM és a szoftveres KVM technológia ötvözésével lehetővé teszi az informatikai és adatközponti vezetők, üzemeltetők, valamint a létesítményüzemeltetési menedzserek számára, hogy közvetlenül a DCIM szoftveren keresztül kezeljék és ellenőrizzék a szervereket, illetve elhárítsák az esetleges hibákat. A rendszer átfogó, „egyablakos” megoldást kínál a létesítményüzemeltetéstől a szerverek szintjéig, beleértve a szerverek elhelyezésének fizikai modellezését, ami lehetővé teszi az energiaellátást és hűtést érintő potenciális problémák gyors felderítését.

A Data Center Operation: Server Access által kínált funkciók:


·    Konzol kapcsolat: informatikai eszközök távmenedzsmentje és ellenőrzése szoftveres KVM megoldással
·    Több eszköz kezelése egy pontból: több különféle informatikai gyártó eszközeinek egyszerű áttekintése, kezelése, konfigurálása egyetlen konzolról, biztonságos és egyszerű szervermenedzsmentet garantál.
·    Távkapcsolás/Power cycling: A ki-/bekapcsolási állapottól független távoli hozzáférés a szerverhez, amely azonnali kontrollt és újraindítást tesz lehetővé
·    Fizikai elhelyezkedés áttekintése: pontos információt és rálátást biztosít a szerverek elhelyezkedésére vonatkozóan az adatközponton belül, ami elősegíti a valós idejű eszközkészlet nyilvántartást
·    Szoftveres KVM: megszünteti a fizikai KVM kapcsolók iránti igényt az adatközpontokban, ezáltal hozzájárul a költségek csökkentéséhez
·    Elsődleges és másodlagos szervermenedzsment: az érintett eszközök kezelése szerver operációs rendszerek elérésével, amely történhet az elsődleges hálózaton keresztül vagy egy másodlagos hálózaton keresztül, az alap menedzsment kártyára kapcsolódva
·    Több gyártó eszközeinek támogatása: többféle típusú informatikai eszköz és hardverplatform támogatása
·    OS hozzáférés: kapcsolódási lehetőség az operációs rendszerhez Remote Desktop Protocol (RDP), Secure Shell (SSH) és Virtual Network Computing (VNC) szabványokon keresztül.


A Data Center Operation: Server Access 2013. augusztus 30-tól érhető el a StruxureWare for Data Centers részeként.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ahol jelen és jövő találkozik

Októberben második alkalommal szervezi meg a hazai járműipar egyik kiemelkedő eseményét, a TECHTOGETHER+-t az autopro.hu csapata, ahol jelen és jövő találkozik. A rendezvény keretében megtartott járműipari konferencián hazánk meghatározó iparvállalatainak top menedzserei adnak elő, az innovatív ipari trendekre fókuszáló szakmai találkozón pedig az itthon tevékenykedő kulcsszereplőkkel találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvény harmadik pillérjeként hazánk legtehetségesebb egyetemistái mérik össze tudásukat a mérnökhallgatói verseny keretében. 

2023. szeptember 29. 17:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59