A Dell EMC új tárolói teljes körű vállalati szolgáltatásokat kínálnak

forrás: Prím Online, 2018. október 15. 12:20

A Dell EMC bemutatta a Dell EMC PowerVault ME4 sorozatot, a belépő szintű tárolók következő generációját kis- és középvállalkozások számára. Az új termékcsalád teljes körű vállalati szolgáltatásokat kínáló, egyszerű, gyors és megfizethető opció, amely segíthet a szervezeteknek korszerűsíteni az informatikai folyamatokat, és növelni az alkalmazásaik teljesítményét. Az IDC adatai szerint a Dell 31,6 százalékos bevételrészesedése a belépő szintű külső tárolók szegmensében nagyobb, mint az utána következő hat versenytársé együtt*. Világszerte több mint 400 000 PowerVault egység működik.

A kis- és középvállalkozások igényei hasonlóak, mint a nagyobb vállalatoké, csak kisebb költségvetés és kisebb létszámú informatikai csapat áll rendelkezésükre. A vállalkozásoknak meg kell találniuk az egyensúlyt az ár és a teljesítmény között, és egyszerűen használható és felügyelhető tárolómegoldásokat érdemes választaniuk. A Dell EMC úgy alakította ki a PowerVault ME4 Series termékcsaládot, hogy megfeleljen ezeknek az elvárásoknak, és egy szolgáltatásokban gazdag, mégis megfizethető megoldást kínáljon, amelyet egyszerűen lehet telepíteni és használni.

 

„Az év elején elhatároztuk, hogy egyszerűsíteni fogjuk a tárolási kínálatunkat annak érdekében, hogy megkönnyítsük az ügyfeleinkkel történő együttműködést. Az új PowerVault ME4 Series ennek a stratégiának a belépő szintű kulcseleme, és olyan ügyfelek számára terveztük, akik megfizethető, mégis szolgáltatásokban gazdag, SAN és DAS virtuális terhelésekre optimalizált tárolót keresnek” – mondta Jeff Boudreau, a Dell EMC elnöke és tárolási megoldásokért felelős vezérigazgatója.

 

Az új PowerVault ME4 Series termékcsalád jelentősen fejlődött a kapacitás, a teljesítmény, az egyszerű használat és a szolgáltatások területén a Dell EMC korábbi belépő szintű rendszereihez képest. 75 százalékkal több meghajtóval rendelkezik, ezáltal 122 százalékkal nőtt a nyers tárolókapacitás, és négyszeresére nőtt az olvasási IOPS-teljesítmény.

 

Ideális választás lehet számos blokkalapú tárolási felhasználási területhez, például videokamerás megfigyeléshez, HPC-hez, virtualizációhoz/VDI-hez, belépő szintű SAN megoldásokhoz, alacsony költségű konszolidációhoz, videószerkesztéshez, NoSQL-adatbázisokhoz, valamint közvetlenül csatlakoztatott vagy OEM-megoldásokhoz.

 

 

A PowerVault ME4 sorozat egy olyan belépő szintű tárolócsalád, amely az alábbi vállalati szintű teljesítményt és szolgáltatásokat kínálja:

  • Rugalmas tárolókonfigurációk – A három modell 12–84 tárolómeghajtót kínál, a flash meghajtók aránya 0 és 100 százalék között szabadon választható, és az SSD-k és HDD-k bármilyen kombinációja támogatott. Ez lehetővé teszi a flash meghajtók optimális teljesítményét és az alacsony válaszidőket.
  • Vállalati szintű kapacitás és teljesítmény – A PowerVault ME4 Series akár 4 PB-ig bővíthető, és 320 000 IOPS teljesítményre is képes.**
  • Teljes körű szoftvermegoldás – Minden, amire a vállalkozásoknak szükség lehet az adatok felügyeletéhez és védelméhez, valamint az üzletmenet támogatásához: beépített adatvédelem, thin provisioning, távoli replikáció, pillanatképek, háromszintes rétegkezelés, kötetklónozás, integráció a VMware vCenterrel és az SRM-mel, meghajtó szintű titkosítás és egyéb szolgáltatások. 
  • Egyszállítós integráció – Az azonnali integráció a Dell EMC 13. és 14. generációs PowerEdge szervereivel leegyszerűsíti a szerverkapacitás bővítésével járó kihívásokat és megbízható, nagy sebességű adathozzáférést biztosít az üzleti alkalmazások számára a SAN- és DAS-környezetekben.

 

 

A PowerVault ME4 Seriest minden tekintetben az egyszerű használatra tervezték. Az ügyfelek 15 perc alatt telepíthetik, és további 15 perc alatt konfigurálhatják a tárolót hibrid vagy teljesen flash-alapú tárolóként. A PowerVault ME4 Series egyszerűen kezelhető egy új HTML5-ös felhasználói felület segítségével, így az ügyfelek akár egy egyszerű webböngészőn keresztül bárhonnan elvégezhetnek olyan gyakori felügyeleti feladatokat, mint a tárolóprofilok és a hálózati kapcsolatok konfigurálása és kezelése, illetve reagálhatnak a riasztásokra.

 

Minden PowerVault ME4 Series tárolóvezérlő egy kétmagos Intel Broadwell processzorra épül. A tárolók több protokollt is támogatnak, a Fibre Channel, az iSCSI (az SFP+) és SAS gépcsatlakozást is beleértve.

 

______________

* IDC Worldwide Quarterly Enterprise Storage Systems Tracker, 2018 második negyedéve

** Belső és partnerek által végzett teljesítménytesztekről készített jelentés alapján, 2018

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Felhőben újjászületett informatika

A felhőinformatika Kelet-Európában és hazánkban is egyre elterjedtebb, a hozzá kapcsolódó technológiai innovációk is folyamatosan tudnak újat mutatni a szakembereknek. A magyarországi AWSome Day Budapest szakkonferencián a TC2 szakemberei és meghívott szakértői sikereken, esettanulmányokon keresztül mutatták be az új norma hasznosíthatóságát.

2018. november 13. 15:11

Szélturbinában működő adatközpont közel nulla kibocsátással

A Fujitsu szerver- és tárolótechnológiájával működik a világ egyik első, közel nulla kibocsátású adatközpontja egy németországi szélturbinában. A WestfalenWIND IT német áramszolgáltató WindCORES kezdeményezése keretében létrejött új hosztingmegoldással a Fujitsu SELECT partnere, a Green IT - Das Systemhaus rendkívül fenntartható és költséghatékony felhőszolgáltatásokat nyújthat ügyfeleinek.

2018. november 13. 12:31

Az SAP Inscribe megoldása új szintre emeli a jegyzetelést

Új szintre emeli az ember–számítógép kommunikációt az SAP megoldása. A mesterséges intelligenciával működő Inscribe lehetővé teszi, hogy a vállalati felhasználók minden eddiginél egyszerűbben juthassanak hozzá a kívánt információkhoz, és hogy a kapott adatokat – a felmerülő igények alapján – gyorsan és hatékonyan tudják módosítani és újrastruktúrálni.

2018. november 13. 08:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Windows 10 Professional olcsón és ingyenes kézbesítéssel

2018. november 8. 16:27

eTrends Monitor: a készpénzmentes fizetés már népszerűbb a netezők körében

2018. október 8. 10:12

Videót vetít, kezet fog, ölel, táncol a robot

2018. szeptember 21. 14:07

Mely területeken jelenti a fejlődés motorját a nyílt forráskód

2018. szeptember 19. 14:18
cloudappsportal.com