A Fujitsu KKV-knak ajánlja története legnagyobb teljesítményű PRIMERGY szervereit

forrás: Prím Online, 2018. november 9. 11:02

A Fujitsu most bemutatott új, egyfoglalatos PRIMERGY szerverei egy felső kategóriás okostelefon áránál olcsóbban juttatják sokoldalú irodai megoldáshoz a kis- és középvállalatokat. A Fujitsu történetének legnagyobb teljesítményű, halk, egyfoglalatos PRIMERGY rendszerei elég kicsik ahhoz, hogy könyvespolcon elférjenek, így kifejezetten alkalmasak az irodai és iparágspecifikus alkalmazások támogatására akár kisméretű vagy fiókirodában, akár adatközponti környezetben.

A teljes rendszer- és processzorfrissítés lehetősége meghosszabbítja a negyedik generációs*, egyfoglalatos PRIMERGY szerverek élettartamát. Az Intel Xeon E-2100 processzoros rendszer rack (PRIMERGY RX1330) és torony (PRIMERGY TX1320 és TX1330) kivitelben vásárolható meg. A versenyképes árú, egyfoglalatos szerverek egyik legnépszerűbb jellemzője a környezet igényeit tökéletesen követő, rugalmas konfigurálhatóság. 

 

A PRIMERGY szerverek a digitális átalakulás biztos alapjául szolgálnak. Intel Turbo Boost 2.0 technológiával ellátott Intel Xeon E-2100 processzoruk gyorsítja az adatátvitelt. A nagyobb tárkapacitású, új modellek többféle használati forgatókönyvet hatékonyan támogatnak, köztük a több alkalmazást kiszolgáló virtualizált környezeteket, a csoportmunkát és az online megbeszéléseket támogató megoldásokat, a hosszú adatsorok feldolgozását és konszolidálását. Az online üzletek számára például lehetővé teszik, hogy előrejelző analitika alkalmazásával futtassák fel forgalmukat. 

 

 

Nagy kapacitású központosított adattárolás

Az optimálisan bővíthető Fujitsu PRIMERGY TX1330 M4** tökéletes toronyszerver kis- és középvállalatok számára. Biztonságosan és kényelmesen valósítja meg a központosított adattárolást. Sokféle üzleti alkalmazást támogat, köztük irodai és csoportmunka-alkalmazásokat, fájl-/nyomtató- és e-mail szerveri feladatokat, ERP-rendszereket, webszolgáltatásokat és a központi adatbázisok futtatását. A megbízhatóságot növelő funkciókkal mérsékli az adminisztrátorok munkaterhelését és gondoskodik az adatok védelméről. Közéjük tartoznak például a redundáns tápegységek és ventilátorok, valamint az integrált távfelügyeleti vezérlőn (iRMC S5) vagy a Fujitsu ServerView megoldáson keresztül megvalósított hatékony szerverfelügyelet.

 

 

 

A piac legkisebb szervere 

A helyszűkével küzdő környezetben nagy teljesítményű, megbízható szerverműködést igénylő ügyfelek számára a PRIMERGY TX1320 M4*** teljes értékű szerverteljesítményt kínál egy A4-es gyűrűs mappával egyező méretű, ultrakompakt házban. A modell könnyen elfér az íróasztalon, az eladópult alatt, de akár egy polcon is elrejthető. Halk működése és kis hőkibocsátása folytán tökéletes választás ügyféloldali környezetbe. Jól kezeli a gyors tárolóhozzáférést megkövetelő, kis látenciájú alkalmazásokat – pl. a virtualizált üzenetküldést vagy a CRM-alkalmazásokat. Költséghatékony adattárolási képességeit biztonsági mentési lehetőség teszi teljessé. 

 

 

 

Kis méret, nagy sebesség 

A Fujitsu az egyfoglalatos PRIMERGY RX1330 M4**** teljesítményét is megnövelte. A leginkább KKV-környezetbe ideális modell költséghatékony alapot biztosít a fájlszerveri, kommunikációs, infrastruktúra- és csoportmunka-feladatok ellátásához. Az Intel Xeon E processzor által biztosított gyorsabb memóriával nő a feldolgozás sebessége. Nagy sávszélességű adattárolási képességei és alacsony látenciája a nagyobb I/O-teljesítményt igénylő, komplexebb iparágspecifikus alkalmazásokat is gyorsítják (media streaming, gyorsítótárazás, webhoszting, virtualizáció). Bővítési lehetőségeinek köszönhetően a szerver a továbbiakban igény szerint skálázható. 

 

„A kis- és középvállalatoknak olyan masszív és megbízható szerverekre van szükségük, amelyek maximális értéket és teljesítményt nyújtanak számukra, ugyanakkor digitalizációs stratégiájukhoz igazodva rugalmasan bővíthetők. Legújabb egyfoglalatos PRIMERGY szervermodelljeinkkel elérhetővé tesszük ügyfeleink számára a fejlett számítási és memóriatechnológiát, és közben sokféle konfigurációs és bővítési lehetőséget is kínálunk nekik, hogy mindig az igényeiknek tökéletesen megfelelő, feladatra optimalizált rendszerrel dolgozhassanak” – nyilatkozta Olivier Delachapelle a Fujitsu EMEIA-régió termékkategória-menedzsere.

 

Mindegyik új szerver támogatja opcióként a Fujitsu Cool-safe Advanced Thermal Design technológiát. Ezzel a megoldással magasabb környezeti hőmérséklet mellett, alacsonyabb hűtési költséggel és kisebb zajkibocsátással működhetnek a rendszerek. 

 

Ár és piaci bevezetés

A legújabb PRIMERGY TX1320 M4, TX1330 M4 és RX1330 M4 szervermodellek már rendelhetők. Értékesítésük 2018. november 28-án indul, közvetlenül a Fujitsun vagy SELECT viszonteladó partnerein keresztül. 990 eurós alapáruk konfigurációtól függően változik (Ez a PRIMERGY TX1320 M4 németországi listaára).

 

_______________

* Valamennyi új szervermodell a legújabb Intel Xeon E processzorokkal és 64GB DDR4 max. memóriával (2666 MT/s) dolgozik.

** A Fujitsu PRIMERGY TX1330 M4 max. 24 db 2,5 hüvelykes hot-plug SAS/SATA lemezzel konfigurálható, de az NVMe és a SAS/SATA lemezek vegyes használatát is támogatja az optimálisan rugalmas, ultragyors adattárolás érdekében. 4 PCIe kártyahelyet kínál fejlett RAID-kártyák vagy hálózati komponensek (pl. 10/25 Gb-os Ethernet vezérlők és FC-adapterek) részére. 

*** A Fujitsu PRIMERGY TX1320 M4 max. nyolc kiváló minőségű 2,5 hüvelykes lemezt támogat, azon belül négy ultragyors NVMe lemezt a fejlett alkalmazásokhoz. Nagy teljesítményű RAID vezérlőinek, sokoldalú és megfizethető árú mentési és hálózati opcióinak, valamint TPM 2.0 biztonsági moduljának köszönhetően értékálló és könnyen kezelhető rendszer. 

**** Az 1U méretű, kompakt Fujitsu PRIMERGY RX1330 M4 rackszerver sokféle bővíthető tárolóegységgel rendelhető. Támogatja a nagy sebességű NVMe PCIe SSD-ket, 2 db M.2 eszközt biztosít az operációs rendszerek és a hot-plug ventilátorok (4+1 a redundáns PSU-k) számára. Két MicroSD kártyahelye van, és a VMWare ESXi esetében is támogatja a tükrözött rendszerindulást. Három PCIe Gen3 bővítőhelyével, 2x1 Gbit alaplapi LAN-csatlakozójával és a nagy sebességű 10GbE/25GbE hálózati működés lehetőségével felkészült a jövő szükségleteire. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Accenture robotasszisztenssel segíti a betegek ellátását

Az Accenture két interaktív virtuális robotasszisztenssel bővítette Intelligent Patient Platformját. Ella és Ethan olyan asszisztensek, akik folyamatosan tanulnak és képzik magukat a mesterséges intelligencia (AI) által, képesek intelligens javaslatokat tenni a betegek, az egészségügyi szolgáltatók és az ápolók közötti interakciókra. A vállalat a betegek egészségi állapotának javítására és kellemesebb körülmények biztosítására fejlesztette ki a botokat.

2018. november 12. 19:30

Az ABB okos DC töltőrendszert mutatott be az eMove 360° kiállításon

Az ABB olyan távvezérelhető, kompakt, fali DC töltőt mutatott be az e-mobilitás kiemelke-dő eseményén Münchenben, amely nagy teljesítménnyel képes közvetlenül a jármű ak-kumulátorát tölteni. 

2018. november 12. 16:07

Prémium VR megoldást mutatott be a HTC VIVE

A HTC VIVE új, vállalati környezetbe szánt prémium VR megoldást, hozzá új platformot és hardvert valamint egy kereskedelmi forgalomban elérhető szoftvert jelentett be. A bejelentés újfent megerősít a Vive elkötelezettségét aziránt, hogy a vállatok számára, azok méretétől függetlenül biztosítson kiváló termékeket és szoftveres szakértelmet, mindezt kiváló VR hardverrel párosítva. 

2018. november 12. 13:25

Hazai orvostechnológia startupok mutatkoztak be az Egyesült Államokban

Ötvenedik alkalommal rendezték meg az Amerikai-Magyar Orvosok Szövetségének (HMAA) konferenciáját a floridai Sarasota-ban, melynek keretében magyar orvostechnológiai innovációk is bemutatkoztak a Startup Campus, a Rocket Shepherd és a Magyar Nemzeti Kereskedőház közreműködésével.

2018. november 12. 09:44

Amerikai óriáscégnek szállít rendszámfelismerőt az OTT-One Nyrt.

Az Egyesült Államok parkolási piacának közel negyedét lefedő T2 Systems, Inc. technológiai szolgáltatóval, továbbá a parkolóházak call centereinek automatizálásában élenjáró Umojo-val is megállapodást kötött amerikai értékesítési partnerén keresztül az OTT-One Nyrt..

2018. november 12. 08:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Windows 10 Professional olcsón és ingyenes kézbesítéssel

2018. november 8. 16:27

eTrends Monitor: a készpénzmentes fizetés már népszerűbb a netezők körében

2018. október 8. 10:12

Videót vetít, kezet fog, ölel, táncol a robot

2018. szeptember 21. 14:07

Mely területeken jelenti a fejlődés motorját a nyílt forráskód

2018. szeptember 19. 14:18
cloudappsportal.com