A Honor 10 készülékkel a kezdők is profi fotókat készíthetnek

forrás: Prím Online, 2018. június 6. 19:25

A telefonoknak nem volt mindig kiemelkedő szerepük a profi fotózás világában, de az idők változnak. A Londonban bemutatott, mesterséges intelligenciával felszerelt Honor 10 tökéletesen kihasználja a 24MP+16MP, duplalencsés kamera adta lehetőségeket. A Semantic Image Segmentation (szemantikus képszegmentáció) technológia, amelyet a függetlenül beépített NPU processzor támogat a Kirin 970 lapkával, úttörő szerepet fog játszani az okostelefonok piacán.

AI hátsó kamera: csupán egy kattintás a professzionális DSLR kamera minősége

Dióhéjban összefoglalva a Honor Semantic Image Segmentation technológiája képes észlelni a különböző tárgyak körvonalát, például az égboltot, a növényeket, az embereket vagy akár egy vízesést, és megállapítja ezek elhelyezkedését. Ezáltal sokkal fejlettebb, mint más kamerák beállításai, amelyek csupán a hátteret és a személyt tudják felismerni. A Honor 10-ben alkalmazott AI technológia 22 kategóriában több mint 500 helyzetet ismer fel valós időben, és minden egyes fotóhoz a helyzethez leginkább illeszkedő beállításokat alkalmazza, csakúgy, mint a professzionális DSLR kamerák.

 

Az iparágban először alkalmazott szemantikus képszegmentáció hatalmas újítást hozott a mobil fotózásban, új korszakot nyitva ezzel. A szemantikus képszegmentáció villámgyors és hatékony AI megoldás, ami túlmegy a szerveroldali fejlesztéseken. Ehelyett integrált megoldást nyújt a készülékbe építve, magában foglalva mind a szemantikus képszegmentációs algoritmust, mind pedig a chipset gyorsító platformot. A valós idejű tárgy- és jelenetfelismerésnek köszönhetően a Honor 10 a fotózási beállításokat is valós időben szabja az adott jelenethez, a lehető legrealisztikusabb képalkotást téve lehetővé.

 

 

Hogyan használhatod a Honor 10-et?

Tájképek

A valós idejű jelenet- és tárgyfelismerés révén a Honor 10 automatikusan beállítja a kamerát, ezzel elősegítve azt, hogy a kép úgy sikerüljön, mintha profi fotós készítette volna. A Honor 10 által készített fényképeken az emberi szem által érzékelt valóság legélesebb és leghitelesebb mását láthatjuk, csodálatos színekben.

 

Ínycsiklandó finomságok

Az ízletes ételek valószínűleg a fiatalok leggyakrabban fotózott témái közé tartoznak. Ez ugyanígy igaz a Honor fejlesztőire is. Éppen ezért az étel felismerése és fotózása az egyik központi tematikája a Honor 10-es AI kamerájának. A valós idejű jelenet- és tárgyfelismeréssel, valamint a paraméterek beállításával a Honor 10 segítségével az ételfotók igazán ínycsiklandozóan néznek ki. 

 

Portré – finomítás

A jelenetek felismerése és a paraméterek beállítása valós időben azt is elősegíti, hogy a portrék élesek és tiszták legyenek, a természetes bokeh hatás és a bőr tónusának kiemelése biztosítja a portréfotók professzionális minőségét. A Honor 10 intelligens kompozíciót használ a tökéletes portré elkészítésére. Miután felismeri az arcot, automatikusan azonosítja annak pozícióját és méretét a háttérhez képest, így lehetővé teszi a legjobb arányok beállítását.

 

Portré megvilágítás

A lélegzetelállító fotókért a megvilágítás is felelős. A Honor 10-nek köszönhetően bármilyen fényviszonyok mellett fotózhatunk. Többféle megvilágítási lehetőség segít, hogy elkészítsd a saját művészi alkotásodat: lágy fények, pillangóvilágítás, színházi világítás, klasszikus világítás stb.

 

Pillanatfelvétel

Az AI mozgásérzékelő technológiával a Honor 10 felismeri a mozgó objektumokat (a pillanatkép funkciójának aktiválása után) és „lefagyasztja” a mozgást, ezáltal kiváló minőségű képet készítve. 

 

 

 

AI elülső kamera: Tökéletes szelfi

Nem csupán a hátsó kamera működik mesterséges intelligenciával, hanem a Honor 10 elülső, 24MP-s kamerája is intelligens társad lehet.

 

Portré üzemmód – az egyedi szépségért

A Honor 10 elülső kamerája szintén rendelkezik portré üzemmóddal. A 3D arcfelismeréssel az elülső kamera még részletesebb arcoptimalizálást tesz lehetővé, és száznál is több pontot észlel az arcon: a T-zóna és az arccsontok kiemelkednek, az árnyék az arc és az orr területén fokozódik, ezzel valósághűbbé téve a fotókat. A Honor 10 olyan tökéletes szelfit készít, mintha csak a tükörképed lenne. A Honor 10-zel a torz szelfi már a múlté.

 

Groupfie

A Honor 10-zel a groupfie végre tényleg csoportos szelfi, nem pedig „szelfi egy csoporttal, elmosódott háttérrel”. A pontos arcfelismerésnek köszöhetően a kamera biztosítja a megfelelő bokeh hatást, és a csoport összes tagjának arcát is felismeri.

 

Szórakoztató alkalmazások a fotómániásoknak

A Honor 10 funkciói azok számára készültek, akik kedvelik a fotózást. A Honor 10 tudja, hogyan tegyen népszerűvé a közösségi oldalakon.

 

Okos Galéria

A továbbfejlesztett, okos galéria felismeri a fotókon lévő személyeket és a helyszíneket, így segít abban, hogy könnyebben rendezhesd albumokba életed meghatározó pillanatait, vagy egyszerűbb legyen azok megosztása.

 

Highlight 2.0 – Életed nagy útjának filmje

A Honor 10 a kreatív producer szerepét is vállalja - az életed pillanataihoz. Az Okos Galériában lévő fotók csoportokba rendezhetők és akár előre telepített zenékkel együtt videoklippé is alakíthatók. Rögzíti azokat a fontos momentumokat, amikor például egy utazáson voltál, amikor találkozol rég nem látott barátaiddal, a születésnapokat, a szeretteiddel töltött időt, és mindezeket egy saját filmadatbázisban tárolja. 

 

Egyszerű felvétel – Gesztus- és Hangvezérlés

A Honor 10 a gesztusokat és a hangokat is felismeri a szelfi üzemmódban, így biztosan időben elkapja a legizgalmasabb pillanatot!

 

Vicces matricák

Akárcsak a korábbi zászlóshajó modellben, a Honor 10-nél sem feledkeztek el a közösségi média felhasználóiról és arról, hogy ők mit szeretnek látni és megosztani. A vicces matricák elérhetőek a Honor 10 elülső kamrájában. Itt minden megtalálható, amire szükséged lehet az Instagram, a Facebook vagy a Snapchat megosztások során. 

 

A Honor 10 június 7-től kapható a márka hivatalos partnereinél.

Kulcsszavak: okostelefon Honor 10 Honor

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Érkeznek a felújított telefonok a Telekomtól

Október 2-től A+ prémium minősítésű felújított készülékek vásárolhatók a Telekomtól. A vállalat ezzel is szeretné azt támogatni, hogy a digitális világ tüneményeihez való hozzáférés még szélesebb kör számára legyen elérhető.

2023. október 2. 18:20

A HONOR X6a-val a vállalat újra a középkategóriás okostelefonok világában alkot nagyot

A HONOR ma bejelentette, hogy érkezik a HONOR X6a. Bámulatos, 6,56”-os kijelzője támogatja a dinamikus fénytompítást, erőteljes 50MP-es tripla kamerarendszere kiváló a fényképezéshez, az 5200mAh-s  akkumulátor teljesítmény és a 128GB tárhely pedig átfogó felhasználói élményt nyújtanak az egész napra.

2023. október 2. 14:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38