A HTC-nek már biztonságos pénztárcája is van

forrás: Prím Online, 2018. december 6. 18:17

A HTC bejelentette, hogy az Exodus projekt első telefonja, az “EXODUS 1” litecoin kriptovalutával is megvásárolható lesz. A HTC ‘EXODUS 1’ early access formában már bitcoinnal, etherrel és litecoinnal is kifizethető. Ezzel együtt a litecoin – amely a világ egyik legnépszerűbb kriptovalutája – megalapítója, Charlie Lee tanácsadóként csatlakozik a HTC Exodus csapatához. A vállalat azt is megerősítette, hogy az ‘Exodus 1’ telefonok szállításának első üteme december 5-én megkezdődött, egyúttal bejelentette blokklánc alapú pénztárcáját, a Ziont is.

“Nagy örömömre szolgál, hogy a HTC ‘EXODUS 1’ immár litecoin ellenében is megvásárolható. A kriptovaluták megjelenése óta célom, hogy a litecoin szélesebb körben is használhatóvá váljon, és világszerte egyfajta alapként szolgáljon a biztonságos tranzakciók lebonyolításához.” – mondta el Charlie Lee, a Litecoin alapítója. “Az Exodus 1 projekttel a HTC közelebb hozza egymáshoz a kriptotechnológiát és a mobiltelefonokat, figyelve arra, hogy biztonságban tartsa a felhasználó adatait és digitális pénztárcáit.”

 

A HTC ‘EXODUS 1’ lenyűgöző teljesítménye és kialakítása a HTC csúcstelefonok esetében megszokott minőséget tükrözi. A készülék Secure Enclave egységgel együtt érkezik, ami az Android operációs rendszertől függetlenül működik, ezzel biztosítva a felhasználók privát kulcsainak teljes körű biztonságát.

 

 

„A beépített hardver pénztárcával bíró Android telefon, a HTC ‘EXODUS 1’ egy új időszámítás kezdetét jelöli számunkra. Ennek a páratlan kombinációnak köszönhetően a készülékkel rendelkező felhasználók privát kulcsaik felett is rendelkeznek.” – tette hozzá Phil Chen, a HTC kriptofejlesztésekért felelős vezetője. „Teljes decentralizációról és a felhasználók adatainak védelméről csak akkor beszélhetünk, ha a felhasználók kulcsai maradéktalanul az ő saját tulajdonukban van. Ez az első lépése annak, hogy az emberek digitális tulajdonaikat és azonosítóikat a zsebükben hordhassák, éppen úgy, ahogy most a telefonunkkal tesszük.”

 

A Zion biztonságos pénztárca egy újabb lépés az Exodus által hirdetett decentralizált internet felé. A Zion pénztárca magasszintű biztonságot nyújtó Trusted Executive Environment (TEE) technológiával működik, és olyan funkciókat biztosít, mint DAPP (decentralizált alkalmazások), fizetés, digitális ritkaságok, a jövőben pedig egy szélesebb blokklánc alapú piactérhez nyújt majd hozzáférést.

 

A “Secure Enclave” az Android OS-től függetlenül működik, feladata a kriptokulcsok szigorú védelme. A tranzakció engedélyezésekor a Zion Trusted UI egy biztonságos zónát alakít ki, meggátolva a mobileszközön esetlegesen megtalálható malware általi adatlopást.

 

A Zion biztonságos pénztárcáról

  • A Zion 12 szavas helyreállítási jelmondatot (seed) generál Trusted Executvie Environmentsen (TEE) keresztül, ami blokkolja a potenciális kártékony programok támadását. Nem rögzít felhasználói adatot, minden kulcsot és belépőkódot közvetlenül a Secure Enclave-ban tárol.
  • Támogatja a Bitcoint, az Ethereumot, a Litecoint, és tervben van egyéb kriptovaluták támogatása is, úgy, mint ERC-20 és ERC-721 tokenek, így a felhasználók hatékonyan kezelhetik kriptoértékeiket.
  • A Unique Social key Recovery a helyreállítási jelmondatot 3-5 részre bontja, amit a felhasználók elküldhetnek barátaiknak vagy családtagjaiknak, így szükség esetén helyreállítható a hozzáférés. A megbízható személyként megjelölt barátok telefonjával (Android és iOS) visszaállíthatják adataikat.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05