A jelen kényelmével a tudatosabb jövőt kívánja építeni a Samsung

forrás: Prím Online, 2023. június 10. 15:50

Új fejezetet nyit a Samsung a háztartási eszközök világában a Bespoke termékcsalád legújabb frissítéseivel, amelyeket a harmadik alkalommal megrendezett Bespoke Life 2023 eseményén mutatott be. A vállalat ismertette azt a már nem túl távoli jövőképet, amelyben a fenntarthatóság, az összekapcsolhatóság és a formatervezés újraírja a mindennapokat.

„A Bespoke Life testesíti meg a Samsung elkötelezettségét otthonaink fenntarthatóbb kialakítása iránt, ösztönözve a nap mint nap használt készülékeink újragondolását – mondta Jong-Hee (JH) Han, a Samsung Electronics alelnöke, vezérigazgatója és a DX (Device eXperience) divízió vezetője. – Legújabb termékeink és megoldásaink segítenek a felhasználóknak az igényeiknek megfelelő, egyben fenntarthatóbb, összekapcsoltabb és stílusosabb élet kialakításában.”

 

Tudatosabb életmód – Technológiák, amelyek egyszerűvé teszik a mindennapokat

 

A háztartási készülékek kulcsfontosságúak a tudatosabb jövő megteremtésében. A Samsung tovább bővíti az energiatakarékosságra fókuszáló szolgáltatásait, 2023-ban öt új, hamarosan 65 országban elérhető Bespoke készüléket mutatnak be – köztük hűtőszekrényeket, mosógépeket, szárítógépeket, mosogatógépeket és légkondicionálókat, valamint a Samsung Eco fűtési rendszerének, a SmartThings AI Energy Mode továbbfejlesztett változatát is.

 

 

A Samsung továbbra is aktív szerepet vállal a mikroműanyag-szennyezés elleni küzdelemben. A korábban bemutatott mosási technológia után, amely akár 54%-kal csökkentheti a ruhákból leváló mikroszálak kibocsátását, a Samsung és a Patagonia összefogott a Less Microfiber szűrő fejlesztése érdekében, amely a mosás során képes a rendszerbe kerülő mikroszálak akár 98%-át is kiszűrni. A vállalat számításai szerint, heti négyszer két kilogramm szennyes mosása esetén a szűrő segítségével évente és személyenként akár 132 grammal csökkenthető a mikroműanyag-kibocsátás – ez körülbelül nyolc 500 ml-es műanyag palacknak felel meg. A Less Microfiber szűrő már kapható Koreában és az Egyesült Királyságban, júliustól pedig világszerte több országban is elérhető lesz.

 

 

A Samsung megnyitja az utat az összekapcsoltabb otthonok előtt

 

A felhasználók saját igényeiknek, szokásaiknak megfelelően alakíthatják ki otthonunk kényelmét. A Samsung a teljes termékcsaládjában tovább fejleszti az összekapcsolhatóságot, valamint több termékkategóriára is kiterjeszti a mesterséges intelligenciát, megnyitva a hiperkapcsolatos otthonok új korszakát.

 

 

A Samsung legújabb SmartThings-fejlesztései és a mesterséges intelligencia technológiát ötvöző Bespoke termékek zökkenőmentesen automatizált otthoni élményt nyújtanak. Az eszközök memorizálják a felhasználók szokásait, ezáltal személyre szabott működést biztosítanak életstílusuk és az okosotthon beállításai alapján. A Samsung bejelentette, hogy minden új Bespoke készülékénél Wi-Fi csatlakozást biztosít, hogy mindenki számára elérhetővé váljon a Bespoke élmény, és az elkövetkező években a csatlakoztathatóságot minden Samsung készülékcsaládban alapfelszereltséggé teszi. 

 

Az idén bevezetett Samsung Bespoke Jet MI a vállalat eddigi legerősebb akkumulátoros, UL-ellenőrzött MI porszívója. A Bespoke Jet MI akár 280 W szívóteljesítményt és töltésenként akár 100 perces üzemidőt bír, és olyan teljesítményt nyújt, amely az egész lakás alapos kitakarítását biztosíthatja. Az MI által vezérelt tisztítási üzemmód nemcsak a tisztított felületet ismeri fel a kefék terhelése és a légnyomás mérésének segítségével, hanem a különböző padló típusok közt is különbséget képes tenni, hogy optimalizálja a beállításokat a maximális teljesítmény, optimális használati idő, valamint az akadálymentes használat érdekében. A porszívó az új All-in-one Clean Station segítségével erőteljes forgó szélmozgást állít elő a porzsák gyors és hatékony kiürítése érdekében.

 

 

A személyre szabott kialakítás új dimenziója

 

A termékcsalád bevezetése óta világszerte eladott hárommillió Bespoke hűtőszekrény azt bizonyítja, hogy van igény az olyan készülékekre, amelyek a régi szabványoknál több lehetőséget és funkcionalitást kínálnak. Ez az újragondolás jellemzi továbbra is a Bespoke eszközök kialakítását – egy olyan tervezési megközelítés, amely minden új termékkategóriával egyre dinamikusabbá és egyedibbé válik.

 

Az idei évtől kezdve a Bespoke termékcsalád összesen 15 termékkategóriát tartalmaz, amelyek 52 országban állnak a felhasználók rendelkezésére. A portfólió folyamatos bővülése lehetőséget kínál arra, hogy még több életstílusnak és igénynek megfeleljen.

 

A Samsung még 2023-ban bevezeti a Bespoke MI mosó- és szárítógépet az Egyesült Államokban és Délkelet-Ázsiában, valamint tovább bővíti ezek személyre szabhatósági lehetőségeit is, hogy minél több ember számára tegye lehetővé az egyéni igényeket kiszolgáló konyha kialakítását. Az Egyesült Államokban 2022 óta elérhető Samsung MyBespoke szolgáltatás segít megtalálni mindenkinek az életmódjukhoz leginkább illő megjelenést a fényképekkel vagy művészeti alkotásokkal díszített egyedi hűtőpanelek segítségével.

Kulcsszavak: Bespoke Life 2023 Samsung

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A BenQ új gamer projektorai példátlan részletgazdagságot nyújtanak a játékosoknak

A BenQ, a világ vezető DLP 4K projektormárkája, és a digitális életmód eszközök innovátora két vadonatúj 4K HDR okosprojektort hozott a piacra Európában az AAA konzolos játékokhoz, amelyeket arra optimalizáltak, hogy a játékosok példátlan szintű in-game audiovizuális részletekben merülhessenek el otthonuk bármely helyiségében.

2023. szeptember 28. 19:40

Megérkezett Magyarországra a csúcstechnológiát és a divatot ötvöző HUAWEI WATCH GT 4

Már Magyarországon is kapható a Huawei legújabb okosórája, a kifinomult dizájnnal, illetve innovatív egészségügyi- és fitnesz funkciókkal felszerelt HUAWEI WATCH GT 4. Az új okosóra számos technológiai újítással járul hozzá az egészségfigyeléshez: a szívverés szabályosságának mérésétől a részletes pulzus-elemzésen át a pitvarfibrilláció kockázatának észleléséig még átfogóbb információkat ad a szív egészségéről.*  Emellett az okosóra már alvás közbeni légzésfigyelésre és kalóriakezelésre is képes. Az órát a nagyközönség október 7-én délelőtt személyesen is megtekintheti a MediaMarkt budaörsi áruházában. 

2023. szeptember 28. 14:19

Új Xiaomi AIoT eszközök a nemzetközi piacokon

A Xiaomi bemutatta legújabb csúcstechnológiás okoseszközeit, köztük a Xiaomi Watch 2 Pro okosórát és a Xiaomi Smart Band 8 okoskarkötőt. Az új eszközöket úgy tervezték, hogy könnyen összekapcsolhatók legyenek a nemrégiben bemutatott okostelefon-termékcsalád, a Xiaomi 13T készülékeivel. Az új, innovatív termékek az egészségi állapot és a sportteljesítmény folyamatos nyomonkövetésével, változatos kényelmi és hatékonyságnövelő szolgáltatásokkal épülnek be felhasználóik mindennapjaiba.

2023. szeptember 27. 15:47

Itt a Sandberg legújabb 2 az 1-ben zseblámpája és powerbankje

A Sandberg bemutatta legújabb 2 az 1-ben zseblámpáját és powerbankjét, a Survivor Torch Powerbank 5000-t. 

2023. szeptember 26. 20:17

Nem csak a nappaliban, hanem ipari csarnokokban is felbukkan majd az Apple Vision Pro

Közel négy hónapja mutatkozott be az Apple Vision Pro, és egyelőre nincs új hír a fejlesztés háza tájáról az akkor megismert paramétereken túl. A kiterjesztett és a virtuális valóság szemünk előtt való keverésére képes, fejen hordható eszköz szórakoztatóipari és irodai környezetben való felhasználásáról már sok szó esett, ugyanakkor az eszközben rejlő üzleti és ipari lehetőségekről egyelőre alig lehetett hallani. A Delta Systems Kft. fejlesztői összegyűjtöttek néhány olyan szemléletes példát, ahol nem csak látványosságként, hanem üzleti előnyt teremtő termelőeszközként is funkcionálhat a jövőben az Apple csodaszemüvege.

2023. szeptember 26. 15:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38