A Kingston bemutatta a hardveres titkosítású IronKey Keypad 200 USB-meghajtót

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 13. 11:23

A Kingston Digital Europe Co LLP – amely a memóriatermékek és technológiai megoldások globális piacvezetője, a Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata – bejelentette a Kingston IronKey Keypad 200 (KP200) meghajtó bevezetését. Az USB-kulcs az iparágban elsőként a legújabb, FIPS 140-3 3. szintű biztonságot nyújtja az adathordozáshoz. 

Az IronKey Keypad 200 fejlesztésekor a Kingston a robusztus védelmet és a rugalmas használatot tartotta szem előtt. Az alfanumerikus billentyűzettel ellátott, oprendszer-független meghajtó 256 bites XTS-AES hardveralapú titkosítást biztosít. Beépített újratölthető akkumulátorral rendelkezik, így szoftver nélkül, a PIN-kódot a billentyűzeten megadva egyszerűen feloldható. A feloldást követően a felhasználó a meghajtót bármilyen A-típusú csatlakozós USB flash-tárolót támogató eszközhöz csatlakoztatva hozzáférhet a felhasználó adataihoz, így az több IT-ökoszisztémát kiszolgáló plug-and-play adathordozóvá válik.

 

 

A KP200 FIPS-140-3 3. szintű tanúsítvánnyal garantálja a katonai szintű biztonságot (tanúsítás folyamatban). A meghajtó áramköreit manipuláció ellen védő, kemény műgyantaréteggel látták el, megakadályozva ezzel a belső alkatrészek roncsolásmentes eltávolítását. A még magasabb szintű védelem érdekében a billentyűzet polimerréteggel van bevonva, amely felismerhetetlenné teszi az ujjlenyomatot a billentyűkön.

 

A KP200 kétféle PIN-kód használatát támogatja, így külön rendszergazdai és felhasználói PIN-kód is beállítható. Tíz sikertelen bejelentkezési kísérlet után a KP200 zárolja a felhasználói PIN-kódot, de ha mindkét PIN-kód bevitele engedélyezve van, a felhasználói PIN-kód – és így a meghajtóhoz való hozzáférés – a rendszergazdai kód segítségével visszaállítható. Ha tízszer egymás után helytelenül adják meg a rendszergazdai PIN-kódot, a beépített, Brute Force támadás elleni védelem „crypto-erase” funkciója törli a meghajtó tartalmát, véglegesen megsemmisítve az adatokat és visszaállítva az eszközt. A KP200 emellett két különböző „Read-Only” üzemmóddal véd a nem megbízható rendszerekből származó kártevők ellen, és lehetővé teszi a rendszergazda számára, hogy adott munkamenet alatt vagy globálisan, az összes felhasználói munkamenetre kiterjedően írásvédelemmel lássa el a meghajtót.

 

„A Kingston IronKey KP200 az első olyan meghajtó, amely sikeresen teljesítette a Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézet (National Institute of Standards and Technology, NIST) legújabb, FIPS 140-3 3. szintű katonai biztonsági tanúsítvány laboratóriumi tesztjét. Mivel nincs szükség szoftverre, és a billentyűzet használata is egyszerű, a KP200 a legjobb megoldás azok számára, akik rugalmasságra vágynak, ugyanakkor a legmagasabb szintű biztonság mellett szeretnék hordozni kényes adataikat” – mondta Oscar Escayola Kaloudis, a Kingston EMEA flash-üzletágának vezetője.

 

A FIPS 140-3 3. szintű tanúsítvány biztonsági fejlesztései a KP200 meghajtónál:

  •   A PIN kód minimális hossza 7-8 számjegy (max. 15) az erősebb biztonság érdekében
  •   Nincs gyárilag előre beállított PIN-kód, a felhasználónak kell megadnia az első használatkor
  •   Rendszeres önellenőrzés a biztonsági funkciók tökéletes működésének fenntartásához – probléma esetén a KP200 leáll 
  •   Automatikus kikapcsolás túlmelegedés vagy túlfeszültség esetén
  •   Továbbfejlesztett véletlenszám-generátor az erősebb titkosítási kulcsok létrehozásához

 

A 8 GB – 128 GB közötti tárkapacitással elérhető Kingston IronKey Keypad 200 meghajtóhoz 3 év korlátozott garancia, ingyenes technikai támogatás és a Kingston legendás megbízhatósága jár.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Két monitor egy állványon

A felhasználók monitorok felé támasztott igényei igen változatosak lehetnek az ergonómia és a felhasználói élmény szempontjából is. A hagyományos monitorállványok megfelelő beállítása gyakran problémás és időigényes folyamat, pedig a megfelelő magasságban és szögben elhelyezett képernyővel vagy képernyőkkel jelentősen javítható a felhasználó munkavégzés közbeni testtartása, ez pedig a hatékonysága mellett hosszabb távon a jóllétére is pozitív hatással lehet. 

2022. december 8. 15:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55