A legfrissebb esport hírek érhetők el a Samsung és az upday új alkalmazásával

forrás: Prím Online, 2021. július 6. 19:23

A Samsung és az upday hírközpont szakemberei közösen alkották meg a Jaxont, a legújabb esport hírekkel foglalkozó applikációt. Az alkalmazás segítségével a rajongók a legnépszerűbb esport címek, így például a League of Legends, a Dota 2, a Fortnite, a CS: GO, a Valorant és más játékok aktualitásait érhetik el egyszerűen. A Jaxon már letölthető a Galaxy Store és a Google Play Store*  rendszeréből.

Az esport közösség világszerte rendkívül gyorsan növekszik, egyre több fiatal rajongó követi élőben a meccseket. A közvetítések közönsége 2021-ben 8,7 százalékkal nőtt és eléri a 474 millió főt, amely 2019-hez képest már 19 százalékos növekedést jelent. Elemzések szerint 2024-re az esport közösség 7,7 százalékos növekedési rátával elérheti az 577,2 millió főt**. 

 

Az esport térnyerése ma már világszintű jelenség, a rajongók pedig szeretnének naprakészek maradni és követni a trendek alakulását. A gaming és esport tartalmak iránti egyre növekvő érdeklődés hatására ezek egyre sokszínűbbek és részletesebbek. A nagy bajnokságok és esport mérkőzések Twitch-en vagy YouTube-on zajló élő közvetítése mellett a rajongók régóta szeretnének egy átfogó platformot, ahol rendszerezett formában követhetik az esportok világának történéseit. A Samsung és az upday hírgyűjtő platform éppen ezért hozta létre a Jaxon alkalmazást, amelyen a legfrissebb esport hírek és -tartalmak egy helyen érhetők el. A felhasználók nem csak a számukra érdekes hírekről kaphatnak áttekintést, a tapasztalt szerkesztőség saját készítésű tartalmaihoz is hozzáférhetnek.  

 

A Jaxon felhasználók elérhetik a legújabb tartalmakat, értékeléseket, háttéranyagokat és exkluzív interjúkat a kedvenc játékosaikkal, a League of Legends, a Fortnite, a CS: GO, a Dota2, vagy éppen a Valorant világából.

 

 

A Jaxon szolgáltatásainak fejlesztése érdekében a Samsung és az upday több kiadóval és játékossal is tervez együttműködéseket. A platformon több sztárjátékos influencer, így például Medic (League of Legends), AndersOnFire (CS: GO), és MitchMan (Valorant) is havonta jelentkezik majd exkluzív videókkal.

 

A felhasználók a személyre szabható felületen beállíthatják, mely játékokat és azokról milyen híreket és tartalmakat szeretnének követni. A Felkapott hírfolyamon a legfontosabb esport hírek tekinthetők meg teljes képernyőn, videós formában, így a felhasználók pillanatok alatt naprakészek lehetnek. A képernyő elhúzásával elérhető a kedvenc játékok csatornája, ahol az adott játékhoz kapcsolódó tartalmakat gyűjti össze az alkalmazás. A beépített naptáron a rajongók bejelölhetik a következő bajnokság indulását, vagy éppen, hogy mikor játszik legközelebb a kedvenc versenyzőjük.  

 

Az applikáció érdekessége a névadó karakter, Jaxon szerepe. Ez az űrbéli hős hozza el a friss híreket a gaming világából. Jaxon az alkalmazás és a márka központi dizájneleme, egyben pedig közösségi médiás nagykövete, állandó szerzője, tanácsadója és offline képviselője is. A karakter rendszeresen megosztja majd a véleményét a legfontosabb történések kapcsán a saját, humoros, de informatív módján.

 

„Az esport számos Samsung felhasználó szenvedélye is – mondta el Benjamin Braun, a Samsung európai marketingvezetője. – A Jaxon alkalmazással olyan közösségi teret hoztunk létre a rajongók számára, ahol úgy követhetik az esport aktualitásait, hogy egyetlen fontos akcióról se maradhassanak le. Mindannyian, akik játszottunk már Fortnite vagy League of Legends meccseket, pontosan tudjuk, hogy milyen izgalmasak is ezek pillanatok.” 

 

„A Jaxon az első alkalmazás, amelyben egyszerre érhetők el az esport világ legfrissebb hírei, és a legérdekesebb, válogatott tartalmak. A rajongók így egészen biztosan nem maradnak majd le a kedvenc ligájukkal, játékukkal vagy játékosukkal kapcsolatos újdonságokról.” – tette hozzá Peter Würtenberger, az upday ügyvezető igazgatója.

 

A Jaxon alkalmazás már elérhető a Galaxy Store és a Google Play Store áruházakban.

 

______________

*  Az alkalmazás és a benne található tartalmak Magyarországon csak angol nyelven érhetők el.

**  Az Auspreiser elemzése alapján: https://www.auspreiser.de/eSports-report

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05