A Nokia öt új készüléket mutatott be

forrás: Prím Online, 2018. február 26. 11:00

Tavalyi díjnyertes portfólióját négy új taggal egészítette ki a mai napon a HMD Global, a Nokia telefonok otthona – ezek a Nokia 8 Sirocco, a Nokia 7 plus, az új Nokia 6, illetve a Nokia 1. A Nokiákkal szemben támasztott elvárásoknak megfelelően minden egyes új készülék megbízható és bírja a strapát, miközben teljesen új szintre emelkedett az anyagválasztás és a dizájn.

A HMD Global betartva korábbi, vegytiszta android-élménnyel kapcsolatos ígéretét egyúttal bejelentette azt is, hogy a Google első olyan globális partnerévé vált, amely teljes körű eszközválasztékban kínál Android One rendszert. A vállalat elkötelezettsége és a havi rendszerességgel eddig is érkező biztonsági frissítések révén a Nokia okostelefonok természetszerűen illeszkednek ebbe a programba.

 

A lenyűgöző új androidos okostelefonok mellett 4G kapcsolattal és alkalmazásokkal tér vissza az ikonikus Nokia 8110 is, a méltán emlékezetes, lecsúsztatható billentyűzetfedéllel ellátott készülék. 

 

Tiszta, módosításmentes, biztonságos és naprakész – ezt jelenti az Android One elköteleződés

Három új Nokia okostelefon – a Nokia 8 Sirocco, a Nokia 7 plus és az új Nokia 6 – csatlakozik az Android One családhoz, felsőkategóriás minőséget biztosítva a szoftverek terén is, pontosan úgy, ahogy azt a Google megálmodta. Minden egyes készülék megtartja eredeti sebességét és frissességét a mesterséges intelligencia vezérelte fejlesztéseknek köszönhetően, melyek a Google legmagasabb fokú biztonságát is garantálják. A vegytiszta Androiddal a Nokia okostelefonok mindenféle felesleges felhasználói felületmódosítás, vagy energiaéhes háttéralkalmazás nélkül kerülnek a felhasználókhoz, így azok tovább használhatók. Az új készülékek limitált számú előtelepített alkalmazással érkeznek, ez így több szabad helyet jelent.

 

A gyárilag Android Oreo rendszerrel érkező telefonok a dobozból kivéve azonnali lehetőséget teremtenek a legújabb funkciók használatára, mint a kép-a-képben megoldás, mellyel egyszerre több alkalmazás is átlátható egyetlen képernyőn, vagy az Android Instant Apps, melynek köszönhetően minimális várakozást követően kipróbálhatók a szoftverek, illetve a 60 fantasztikus új emodzsi. Végül, de nem utolsó sorban az akku-idő maximalizáló funkciók is a rendszer részét képezik, ilyen például a háttéralkalmazások limitálásának lehetősége.

 

 

Négy új androidos Nokia, szélesedő portfolió:

Nokia 8 Sirocco: ultrakompakt erőgép az igazi rajongóknak

A Nokia gazdag örökségének része a dizájn, mely a Nokia 8 Sirocco elegáns és kompakt megjelenését inspirálta. A telefonban találkoznak az ideális ívek és a precíz megmunkálás a végiggondolt fejlesztéssel. Erőteljes történetmesélési funkciókkal rendelkezik, mint a továbbfejlesztett Dual-Sight kamera ZEISS optikával, vagy a gondosan finomhangolt hangzás, így a Nokia 8 Sirocco az eddigi legszebb okostelefonunk.

 

Az ívelt üveg ráhajlik a tökéletesen megmunkált rozsdamentes acélkeretre, ezzel esztétikus és erős párost alkotva. A szélein mindössze 2 mm vékony Nokia 8 Sirocco 5,5 hüvelykes, pOLED 2K kijelzője is ívelt, oldalt kávamentes kialakítású, alul-felül pedig keskenyített kávákat kapott, ezzel érve el az ultrakompakt kialakítást.

 

Rozsdamentes acél kerete két és félszer erősebb a 6000-es sorozatú alumínium ötvözetnél, a 3D Corning Gorilla Glass 5 pedig elegendő védelmet nyújt a mindennapi sérülések ellen. A tökéletes tömeg és annak eloszlása révén még biztonságosabban illeszkedik a kezedbe, a minden eddiginél jobb tapadást pedig a gyémántcsiszolt fémkeret biztosítja.

 

A Nokia 8 Sirocco hátulra két szenzort kapott ZEISS optikával, mely egy ultraérzékeny, széleslátószögű elsődleges kamerából és egy másodlagos, 13 MP-es, kétszeres optikai zoommal ellátott egységből áll, ami tökéletes részletességű fotózást tesz lehetővé kevésbé jól megvilágított körülmények között is. A professzionális fotózás élményét a Pro Camera mód hozza el, használatával a felhasználó teljes kontrollt kap a beállítások felett.

 

Az április elejétől elérhető Nokia 8 Sirocco ajánlott bruttó fogyasztói ára 259 990 Ft.

 

Nokia 7 plus: az elérhető csúcskészülék

Az alkotóknak tervezett Nokia 7 plusban megvan a kijelző, az erő, a dizájn és az összes funkció, amivel lenyűgöző tartalmak gyárthatók. Az innovatív optikát és a képfeldolgozó algoritmusokat kombinálva a Nokia 7 plus megdöbbentő minőségben adja vissza a megörökített pillanatokat. A továbbfejlesztett Dual-Sight móddal, a kettős szenzorral és a ZEISS optikákkal felvértezett készülék egy ultraérzékeny 12MP-es széleslátószögű elsődleges kamerát (lenyűgöző minőségű képek sötétebb és extra világos környezetben is), illetve egy 13 MP-es, kétszeres optikai zoommal ellátott másodlagos kamerát kapott, így a tárgyak egy mozdulattal közelebb hozhatók.

 

A Qualcomm Snapdragon 660 mobil platformnak köszönhetően még több felvétel készíthető vagy több tartalom fogyasztható a Nokia 7 plus készülékkel – a maximális teljesítményre és akku üzemidőre optimalizált telefon megbízható társad lesz a #Bothie videók Facebookra vagy YouTube-ra történő élő közvetítése során is. A finomhangolásnak köszönhetően az eleve erőteljes 3800 mAh akkumulátorból kihozhatod a legtöbbet, a Nokia 7 plus kétnapos üzemidőt ígér.

 

A finoman ívelt hátlap és a vékony élek kényelmes, csinos csomagban kínálják a nagyképernyős élményt. A gyönyörű 6 hüvelykes, 18:9-es képarányú FullHD+ kijelző teszi tökéletes tartalomfogyasztási eszközzé a Nokia 7 plust, mellyel élmény a böngészés, a közösségi média, a játék és az egyéb tartalmak fogyasztása – mindezt egy hagyományos 5,5 hüvelykes kijelzővel ellátott készülék méretei mellett.

 

A két színvariációban elérhető (fekete és réz, illetve fehér és réz) Nokia 7 plus április elején kerül majd a boltok polcaira, 134 990 Ft-os ajánlott bruttó fogyasztói áron.

 

Az új Nokia 6: a díjnyertes készülékünk még jobb lett

Az elődmodell sikeréből építkezve megalkottuk az új Nokia 6 készüléket, mely még erősebb, új funkciókat kapott és a korábbinál kompaktabb, még strapabíróbb házba került. Elődjénél mintegy 60 százalékkal gyorsabb, emellett megkapta a továbbfejlesztett Dual-Sight képességet ZEISS optikákkal, az USB-C gyorstöltést, illetve jobb képernyőaránnyal is rendelkezik, mint a tavalyi modell. Természetesen kiváló hangzás és tiszta, biztonságos és naprakész Android Oreo teljesít szolgálatot az új Nokia 6-on.

 

A tavalyi minőséget újabb szintre emeli az új Nokia 6 az egyetlen, 6000-es sorozatú alumínium ötvözetből készült házzal, melyet 11 órás, kétfázisú (eloxálás és polírozás) folyamattal alakítottunk tökéletesre. A 2,5D-s kijelző és az azt védő Corning Gorilla Glass gondoskodik arról, hogy a Nokia 6 hosszú ideig gyönyörű maradjon.

 

Mérnökeink a Qualcomm Snapdragon 630 mobil platformot integrálták a készülékbe, mellyel gördülékeny működést és egésznapos akkumulátoridőt értünk el.

 

A három színvariációban (fekete és réz, fehér és vas, kék és arany) elérhető, 3 GB RAM-mal és 32 GB tárhellyel szerelt Nokia 6 április első felében kerül a boltok polcaira, 94 990 Ft-os ajánlott bruttó fogyasztói áron.

 

Nokia 1: okostelefonos élmény, mindenkinek elérhető áron

A Nokia 1-ben megtalálható minden összetevő, amitől egy készüléket okostelefonnak nevezhetünk, a Nokia márkanévtől elvárt minőséggel párosítva frissítően ismerős köntösben. A Nokia 1 megalkotásának célja, hogy minél több ember férhessen hozzá a technológiához a lehető legjobb minőségben. Ezt az Android Oreo (Go változat) teszi lehetővé. A Go-t olyan készülékekre optimalizálták, melyek 1 GB RAM-mal, vagy ennél kevesebbel rendelkeznek. A Nokia 1 ezzel a szoftverrel gördülékeny és reszponzív, miközben teljes hozzáférést biztosít a Google Play Áruházhoz, azaz megtalálhatóak a kedvenc alkalmazások a WhatsApptól a Facebookon át az Instagramig, de elérhetőek a banki mobilalkalmazások is. Azok a programok, melyek Android Oreo (Go változat) optimalizálással rendelkeznek, kiemelt helyen szerepelnek az áruházban.

 

Visszatér az ikonikus “Mosolyogj és a világ veled mosolyog majd” szlogen is egy teljesen új köntösben: a Nokia 1 személyre szabhatóságáról a nagy választékban elérhető és élénk színekben kapható Xpress-on hátlapok gondoskodnak. Egyszerűen csak pattintsd le a régi, majd fel az új hátlapot, megmutatva az aktuális hangulatodat vagy összeöltöztetve telefonodat az aktuális ruháddal. A cserélhető hátlapok ugyanazzal a figyelemmel és pontossággal készülnek, mint a telefonhoz kapott darab. Így a kétszínű polikarbonát ház igazán divatos, színes és egyedi megjelenést biztosít, miközben elnyeli a mindennapok “megpróbáltatásait” strapabíró kivitelének köszönhetően.

 

Az április első felétől elérhető Nokia 1 élénkpiros és sötétkék színben lesz kapható. Az ajánlott bruttó fogyasztói ára 29 990 Ft. A cserélhető Xpress-on hátlapok azúrkékben, szürkében, citromsárgában és rózsaszínben lesznek kaphatók, ezeket a telefontól külön lehet majd megvásárolni.

 

Egyéniségeknek: Nokia 8110 újratöltve

A legendás Nokia 8110 visszatért, 4G képességekkel és az ikonikus ívelt billentyűzetfedővel. A lehetőség adott, hogy kikapcsolódj, szórakozz és megpihenj egy pillanatra annak biztos tudatában, hogy az elengedhetetlen okostelefon összetevők a rendelkezésedre állnak, ha szükséged van rájuk.

 

A Nokia 8110 4G azonnal belopja magát a szívedbe az ismerős és könnyen átlátható felhasználói felületével, fizikai gombjaival és a szétcsúsztatással felvehető hívásokkal. Arról nem is szólva, hogy súlypontja és formája gondoskodik az addiktív helikopterpörgés lehetőségéről a készülék hosszanti tengelye mentén. A készülék a Nokia telefonoktól elvárt minőségben és ellenállósággal érkezik, kristálytiszta VoLTE hanghívással. Tökéletes választás bárkinek, aki 4G-re vágyik, de nem igényli az okostelefonok világát. Az alkalmazásbolt révén elérhetők a kedvenc programok, mint a Google Asszisztens, a Google Keresés, a Google Maps, a Facebook, vagy a Twitter. Az e-mailek küldése és fogadása, vagy a névjegyek importálása és a naptáresemények szinkronizálása szintén megoldott az Outlook és a Gmail segítségével. Hogy a használat problémamentes legyen, a Nokia 8110 4G a Qualcomm 205-ös mobil platform köré épül. És igen, a Snake előtelepítve vár a telefonon!

 

A két választható színben (tradicionális fekete és banánsárga) érkező Nokia 8110 4G májustól lesz elérhető.

 

Florian Seiche, a HMD Global vezérigazgatója elmondta: 

„A tavalyi évben a Nokia rajongók óriási elvárásokat támasztottak felénk: a Nokia örökség nagy felelősség. Azóta újra bemutattunk ikonikus klasszikusokat, együttműködéseket dolgoztunk ki régi és új barátainkkal, illetve létrehoztunk egy portfóliót, amit tiszta, biztonságos és naprakész Android jellemez. Tavaly több mint 70 millió Nokia telefont adtunk el.

 

A kínálatunk kiszélesítésével nem teszünk mást, mint tovább haladunk a megálmodott célunk felé: olyan készülékeket tervezünk és gyártunk, melyek megfelelnek a rajongóink elvárásainak. Elképesztő érzés a jövőbe tekinteni, látni, ahogy az egyre nagyobb választékban minden ember megtalálja azt a készüléket, amit megszerethet, bízhat benne és számíthat rá.”

 

Juho Sarvikas, a HMD vezető termékmendzsere úgy fogalmazott:

„A mai napon örömmel jelentjük be portfóliónk bővítését, mely öt új eszközt jelent. A Nokia 8 Sirocco révén a dizájn tekintetében hoztunk merőben újat, Nokia 1 érkezésével pedig a bárki számára elérhető kategóriában mutatkozott be az eddigi legolcsóbb készülékünk. 

 

A most bejelentett termékcsaládon keresztül jól láthatók a fejlesztések és az erősödő együttműködésünk a ZEISS vállalatával. A kategóriabajnok anyaghasználat és a lenyűgöző kivitelezés mellé elérhető árak és tartósság társul – ez, amit a felhasználóink elvárnak a Nokia készülékektől.

 

Büszkék vagyunk arra, hogy olyan okostelefonokat gyártunk, melyek valódi igényekre reagálnak. A tiszta, biztonságos és naprakész Android stratégiánk alapja, amit a vásárlóink is imádnak. Ma egy komoly lépést tettünk ennek az alapnak a megerősítésére azáltal, hogy a globális Android One program vezető partnerévé váltunk. Azt hiszem, ezáltal biztosíthatjuk azt az élményt, amit a Google megálmodott az operációs rendszere kapcsán.

 

Pekka Rantala, a HMD marketingvezetője azt nyilatkozta: 

“Az okostelefonunk minden nap velünk van, ezért a felhasználóknak fontos azt érezniük, hogy valóban számíthatnak az eszközeikre. Tavaly ígéretet tettünk a rajongóinknak, hogy a régi Nokia kiemelkedő felhasználói élményét fogjuk nyújtani, és megfelelünk a márka felé támasztott elvárásoknak. Örömmel csatlakoztunk az Android One programhoz annak érdekében, hogy legújabb termékportfóliónkban is vegytiszta, biztonságos és naprakész Andorid rendszerrel működjenek a készülékeink. Új Nokia telefonjaink között pedig garantáltan mindenki megtalálja a számára kedveset.”

 

Jamie Rosenberg, az Android & Google Play Business & Operations felelős alelnöke elmondta:

„Az Android One a partnerprogramunk csúcsa, az új Nokia okostelefonok megjelenése és a két vállalat együttműködése pedig mindezidáig a legkomolyabb együttműködésünk. Mostantól a felhasználók a világ minden táján megtalálhatják azt a tökéletes eszközt, ami minden igényüknek megfelel, mi pedig biztosítjuk a magas színvonalú hardveres és szoftveres felhasználói élményt, mely biztonságos és egyszerűen elképesztő!”

 

Elérhetőség:

A Nokia 8 Sirocco készülék április elejétől lesz kapható, 259 990 forintos kiskereskedelmi áron.

A Nokia 7+ készülék április elejétől lesz kapható, 134 990 forintos kiskereskedelmi áron.

Az új Nokia 6 készülék április elejétől lesz kapható, 94 990 forintos kiskereskedelmi áron.

A Nokia 1 készülék április elejétől lesz kapható, 29 990 forintos kiskereskedelmi áron.

A Nokia 8110 készülék májustól lesz kapható a globális piacon.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15