A Samsung 2023-as Neo QLED és Lifestyle tévéi támogatják a felhasználók napi biológiai óráját

forrás: Prím Online, 2023. január 13. 18:53

A Samsung 2023-ban debütáló Neo QLED, valamint Lifestyle termékcsaládjainak televíziói megkapták Németország vezető elektrotechnikai tanúsító intézetének „A cirkadián ritmushoz igazodó kijelző” (Circadian Rhythm Display) minősítését. A Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE) ezzel elismerte a vállalat elkötelezettségét a felhasználói igényekre szabott technológia és eszközök fejlesztése iránt.

A VDE tanúsítványa hivatalosan is elismeri a Samsung televíziók Szemkímélő üzemmódját, amely a természetes kültéri fényviszonyokhoz hasonlóan automatikusan beállítja az ideális fényexpozíciót és színhőmérsékletet. Ezekkel a beállításokkal pedig optimális nézői élményben részesülhetnek azok a felhasználók is, akik hosszabb időt töltenek otthon, a négy fal között.

 

 

A cirkadián ritmus vagy másnéven a napi biológiai óra egy bizonyos ciklusa a melatonin hormon kiválasztását gátolja a napközbeni aktívabb órákban, míg – jellemzően – az esti órákban aktiválja annak felszabadulását az éjszakai pihentető alváshoz. A melatonin egy olyan hormon, amely segít a minőségi alvásban.

 

A németországi intézet tanúsítványa igazolja, hogy a Szemkímélő üzemmód jótékony hatással bír a felhasználók napi biológiai órájára. A vizsgálatot elvégző szakemberek különböző megvilágítási szinteken mérték a cirkadián stimulációt, és értékelték annak a melatonin elnyomására gyakorolt hatását. A tanúsítási folyamat megfelel a Circadian Stimulus módszertanának, amely az amerikai, világítással foglalkozó egyetemi központ, a Lighting Research Center kutatási eredményein alapul.

 

A minősítés egyike a Samsung tévék azon tanúsítványainak, amelyekkel elismerték a vállalat törekvéseit, miszerint az eszköztervezés során elsősorban a felhasználói élmény megteremtése a cél. Korábban a Samsung televíziók a VDE Szemkímélő és az UL Tükröződésmentes minősítésében részesültek, illetve megkapták már a Pantone, valamint a Bőrtónus Hitelesített tanúsítványát is. Ezek a tanúsítványok pedig együttesen biztosítják, hogy a Samsung hitelesített képernyői megfelelnek a szervezet színhelyességre vonatkozó szabályainak. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08