A Sony bemutatja az otthoni televíziózás csúcsát jelentő készülékeit

forrás: Prím Online, 2018. augusztus 1. 18:20

A Sony új, csúcskategóriás AF9 OLED MASTER és ZF9 LCD sorozatával mérföldkőnek számít az otthoni televíziózás terén. Az új modellek a lehető legjobb képminőség mellett jelenítik meg a tartalmakat, úgy ahogy alkotóik megálmodták.

A Sony Europe bemutatta két új televízió szériáját, amelyek a különleges technológiai megoldások mellett tartalmazzák az újgenerációs X1 Ultimate processzort. Az új AF9 OLED és ZF9 LCD modelleket a MASTER elnevezéssel illették, amelyet csak a Sony legjobb képminőséget nyújtó, csúcskategóriás televíziói kapnak meg. A Sony célja egy olyan televízió sorozat megalkotása volt, amely képes úgy megjeleníteni a tartalmakat a képernyőn, ahogy a filmkészítők megálmodták. Ennek érdekében a MASTER sorozat olyan képminőségre törekszik, amelyre csak a filmstúdiókban látott professzionális megjelenítők képesek. A legtapasztaltabb mérnökök által kifejlesztett minőségellenőrzési rendszer betartásával a Sony elérte, hogy a MASTER sorozat az elérhető legjobb képminőséget hozza el az otthoni televíziózás terén.

 

A MASTER sorozat mindkét tagja, az AF9 és a ZF9 is az újgenerációs X1 Ultimate processzorral van felszerelve, ami központi szerepet játszik az élethű képminőség elérésében. A kiváló minőségű jelfeldolgozó rendszer precíz gyártása azonnal észrevehető különbséget eredményez a megjelenített képben. Ezt a Sony a professzionális kamerák és monitorok fejlesztésében elért sokéves tapasztalat és nagyfokú szakértelem által sajátította el. Az X1 Ultimate processzor képes felismerni és elemezni a képernyőn lévő objektumokat a Sony új objektumalapú Super Resolution technológiájával a kivételes pontosság és részletgazdagság érdekében. Frissítésen esett át az objektumalapú HDR remaster is, amely mostantól minden témát egyenként javít fel a jobb színmélység, a pontosabb textúra-részletesség és az élethűbb kép kedvéért.

 

A Sony fennállása óta mindig a legjobb szakemberekkel dolgozott együtt termékei fejlesztésekor. A Sony mérnökei a Sony Pictures Entertainment-tel közösen már a kezdetektől fogva azon dolgoztak, hogy a filmkészítők elvárásainak megfelelő termékeket gyártsanak. A Netflix együttműködésével a Sony elhozza a „Netflix Kalibrált Módot”, amelyet kifejezetten úgy fejlesztettek, hogy a stúdióban tapasztalt képminőséget érje el, megőrizve a művész kreatív vízióját és szándékát. Egy egyszerű kattintás a menüben és a Netflix Kalibrált Mód hitelesen visszaadja azt a vizuális élményt, amely élővé teszi a történetet. Az otthoni szórakoztatás kedvelői pedig részesülhetnek ebben az élményben kedvenc sorozatuk vagy filmük nézése közben a Netflixen.

 

A MASTER sorozat támogatja* a Portrait Displays piacvezető kijelző kalibrálási szoftverét, a CalMAN-t is. A szakemberek széles körében használt CalMAN biztosítja a magasfokú minőséget, amit a tartalomgyártók a közvetítés, a rendezés és az utómunkálatok során elvárnak. A CalMAN szoftver megkönnyíti a képminőség megtartását a televízió teljes élettartama alatt. (*Használatba vételéhez a következő eszközök szükségesek: CalMAN kalibrációs szoftver feltelepítése a számítógépre, tesztjel generátor, mérőműszer (színmérő, spektrofotométer stb.) és a “CalMAN for BRAVIA” applikáció letöltése a Google Play-ről és beállítása a televízióra.)

 

 

 

Képminőség, hang és dizájn terén is kiemelkedő

Az AF9 televízióban megtalálható a Sony legjobb OLED panelvezérlője, a Pixel Contrast Booster, amely úgy maximalizálja a dinamikus tartományt, hogy tovább szélesíti a színleképezés területét, mindezt magas fényerő mellett. Mindemellett a megjelenített tartalmakat hozzáadott részletekkel és textúrákkal javítja fel.

 

Az AF9 OLED TV kiemelkedő hangminőséggel rendelkezik köszönhetően az új Acoustic Surface Audio+ technológiának. Az Acoustic Surface technológiát a tavalyi A1 sorozat után az idei AF8 termékcsalád is tartalmazza. A továbbfejlesztett Acoustic Surface Audio+ esetén a képernyő középső részén is megtalálható hangvezérlővel rendelkezik, valamint kapott egy extra mélysugárzó csatornát is, amely így 3.2 csatornás hangrendszert ad ki. A középső hangvezérlő a mozitermekben is hallható módon váltja fel a középső hangszóró szerepét az AT (akusztikailag átlátszó) képernyő mögött. A három hangvezérlő és az oldalirányba fordított mélynyomók segítségével az AF9 kiemelkedően gazdag hangzásképet hoz létre. Mindemellett az AF9 rendelkezik egy középsugárzó üzemmóddal is, amelynek bekapcsolásakor az Acoustic Surface Audio+ technológia átveszi a középsugárzó szerepét a házimozi rendszerben.

 

Az AF9 OLED One Slate dizájnja ötvözi a kiváló nézői és hallgatói élményt, amelyet csak a televízió hátuljában elrejtett állvány tart. Alakja és anyagfelhasználata érintéskor puha érzetet keltenek, kávája lekerekített, valamint hátsó állványa vékony szövettel borított. Az AF9 könnyedén vonzza a tekinteteket, mégis tökéletesen illeszkedik a nappali környezetébe.

 

A ZF9 LCD televízióban található X-Wide Angle technológia csökkenti a színeltolódást, így a képminőség a tengelyiránytól eltérő szögből sem romlik és a színek is valósághűek maradnak, függetlenül attól honnan nézik a képernyőt. Az X-Motion Clarity technológia a fényerő csökkentése nélkül minimalizálja az elmosódást, így a két technológia együttesen segít leküzdeni az LCD technológia hátrányait az OLED-el szemben.

 

A ZF9 fekete színű, pöttyös mintázatú kávája egy DSLR fényképezőgépéhez hasonlítható, amely egyedi külsőt kölcsönöz a televíziónak. A letisztult kialakítás kiterjed az talpra is, melyek egyszerű alumíniumból készült.

 

Az AF9 és a ZF9 sorozat Android TV operációs rendszerével egyszerűen fedezhető fel a mozifilmek, zenék, fotók és játékok világa. A Hangalapú keresés funkcióval meglepően könnyű megtalálni a kedvenc tartalmakat, kérdéseket feltenni vagy irányítani a televíziót. A beépített Chromecast segítségével a tartalmak okostelefonról vagy tabletről gyorsan és egyszerűen továbbíthatók a televízió képernyőjére. A Google Play segítségével karnyújtásnyira vannak a legjobb mozifilmek, tévéműsorok és játékok egyaránt.

 

A Sony a MASTER Sorozat európai megjelenési dátumát egy későbbi időpontban jelenti be.

 

 

További információkért látogasson el a televíziók hivatalos weboldalára, vagy tekintse meg a termékbemutató videókat:

Sony AF9 4K HDR OLED TV: http://www.sony.hu/electronics/televiziok/af9-series

Sony ZF9 4K HDR LCD TV: http://www.sony.hu/electronics/televiziok/zf9-series 

Sony MASTER televízió sorozat: http://www.sony.hu/electronics/master-sorozatok 

 

MASTER AF9 (55” 65”) 4K HDR OLED TV sorozat

  • Az OLED megvilágítású képernyő 8 millió önállóan világító képpontja és a Sony kiváló panelvezérlője példátlan feketét, valósághű színeket és széles betekintési szöget biztosítanak. Mindemellett a kiváló képminőségről a beépített Pixel Contrast Booster gondoskodik.
  • Az X1 Ultimate képfeldolgozó processzor egység kiváló 4K HDR látványt biztosít az alábbi technológiák segítségével: objektumalapú Super Resolution, objektumalapú HDR remaster, Super Bit Mapping 4K HDR és párhuzamos adatbázis-feldolgozás.
  • Acoustic Surface Audio+ technológia részletgazdag audiovizuális teret hoz létre a három beépített hangvezérlő és a két, oldalirányba néző mélynyomók segítségével.
  • A Netflix Calibrated Mód segítségével a tartalmak úgy jelennek meg a képernyőn, ahogy alkotóik megálmodták. 
  • Támogatja a CalMAN professzionális kalibrációs programot.
  • A TRILUMINOS képernyő élénk és gazdagabb színeket varázsol a néző elé a pontosabb színmegjelenítő technológiák jóvoltából.
  • Az Android TV segítségével a néző felfedezheti a mozifilmek, zenék, fotók, játékok, valamint az internetes böngészés és az alkalmazások világát. Hangvezérlés esetén kérésekkel irányíthatjuk a tévét, kereshetünk tartalmat. A beépített Chromecast-tal könnyedén küldhetők tartalmak okostelefonról vagy tabletről a tévére. A Google Play segítségével a tévére is kivetíthetjük mindazt, amit épp az okostelefonunkon vagy tabletünkön csinálunk.
  • Lágy, minimalista stílus: egytáblás formába öntött képernyő csupán egy aluminium állvánnyal a művészi megjelenésért. 
  • Támogatott HDR formátumok: HDR10, Dolby Vision, HLG.

 

MASTER Series ZF9 (65”, 75”) 4K HDR LCD TV sorozat

  • Az X1 Ultimate képfeldolgozó processzor egység kiváló 4K HDR látványt biztosít az alábbi technológiák segítségével: objektívalapú Super Resolution, objektumalapú HDR remaster, Super Bit Mapping 4K HDR és párhuzamos adatbázis-feldolgozás.
  • Az X-Wide Angle minimalizálja a színeltolódást oldalnézet esetén. Segítségével élethű színárnyalatok jelennek meg a képernyőn, megtekintési pozíciótól függetlenül.
  • Rendkívül sűrű LED-struktúrájú háttérfényrendszerének köszönhetően káprázatos kontraszttal jelennek meg a tartalmak.
  • Az X-Motion Clarity technológia kiemelkedő pontossággal vezérli az akciódús jelenetek alatt gyorsan váltakozó képsorokat, így azok tisztán, elmosódás- és fényerő veszteség nélkül jelennek meg a képernyőn.
  • A Netflix Calibrated Mód segítségével a tartalmak úgy jelennek meg a televízió képernyőjén, ahogy alkotóik megálmodták.
  • Támogatja a CalMAN professzionális kalibrációs programot.
  • Az X-tended Dynamic Range PRO magas minőségben jeleníti meg a tartalmakat úgy, hogy a képernyő egyes területein precízen növeli vagy gyengíti a fényerőt. Mindemellett a technológia a hagyományos LED háttérvilágítású televízióknál háromszor nagyobb fényerő elérésére képes. A fényerő növelésével bármilyen forrásból érkező jelet képes közel HDR minőségűvé alakítani.
  • A TRILUMINOS képernyő élénk és gazdagabb színeket varázsol a néző elé a pontosabb színmegjelenítő technológiák jóvoltából.
  • Az Android TV segítségével a néző felfedezheti a mozifilmek, zenék, fotók, játékok, valamint az internetes böngészés és az alkalmazások világát. Hangvezérlés esetén kérésekkel irányíthatjuk a tévét, kereshetünk tartalmat. A beépített Chromecast-tal könnyedén küldhetők tartalmak okostelefonról vagy tabletről a tévére. A Google Play segítségével a tévére is kivetíthetjük mindazt, amit épp az okostelefonunkon vagy tabletünkön csinálunk.
  • Az intelligens kábelkezelő elrejti a vezetékeket asztali elhelyezéskor is.
  • Támogatott HDR formátumok: HDR10, Dolby Vision, HLG.

 

A Sony BRAVIA MASTER sorozat Netflix Kalibrált Módja elhozza a professzionális képminőséget a nappalinkba

A televíziókkal együtt jelentette be a vállalat az új, kizárólag Sony BRAVIA Master AF9 OLED és ZF9 LCD televíziókon elérhető Netflix Kalibrált Módot, amely moziszerű minőséget biztosít a Netflixen. Egy egyszerű menübeállítással a Netflix előfizetők élethű színekkel és dinamikus kontraszttal nézhetik kedvenc műsoraikat.

 

A Sony és a Netflix közösen bemutatja a Netflix Kalibrált Módot a Sony BRAVIA MASTER sorozat televízióihoz. A különleges fejlesztésű üzemmód bekapcsolásával olyan képminőségben jelennek meg a tartalmak a képernyőn, ahogyan az alkotók eredetileg megálmodták.

 

Az utóbbi évek hatalmas technológiai fejlesztései eddig nem látott módon változtatták meg a TV és filmnézési szokásokat. A Sony és a Netflix is úttörőnek számít tartalomgyártás- és sugárzás területén, szorosan együttműködve az alkotókkal, hogy a történetieket eljuttassák a rajongókhoz világszerte. A Sony és a Netflix nagy erőfeszítéseket tett olyan csúcstechnológiák fejlesztésében és támogatásában, mint például a 4K képernyőfelbontás, HDR (széles dinamikatartomány) és Dolby Atmos hangtechnológia, amelyekkel a filmkészítők hitelesen el tudják juttatni kreatív elképzelésüket a rajongók otthonaiba szerte a világon.

 

A kizárólag Sony BRAVIA Master AF9 OLED és ZF9 LCD televíziókon elérhető Netflix Kalibrált Mód moziszerű minőséget biztosít a Netflixen. A Sony képminőségért felelős mérnökei által - a Netflix színspecialistáival együttműködve - fejlesztett Netflix Kalibrált Mód a filmstúdiókban szabványos képhez közeli minőséget hozza el. Egy egyszerű menübeállítással, a Netflix előfizetők élethű színekkel és dinamikus kontraszttal nézhetik kedvenc műsoraikat – ahogy azt az alkotók elképzelték. Ez különösen akkor feltűnő, amikor rendkívül látványos tartalmat néznek, mint például a Netflix által készített Lost in Space című sorozat, túlvilági helyszínekkel és lényekkel teletűzdelve.

 

 

„A Lost in Space című sorozat nézése közben teljesen lenyűgöztek az élénk tájak: buja erdők, havas tájak és a sok más látványelem egyre mélyebben magával ragadott a modern Robinsonék kalandjaiba” – mondta Scott Mirer, a Netflix műszaki partnerhálózatának alelnöke. „Alig várjuk, hogy előfizetőink világszerte ugyanebben az élményben részesüljenek a Sony új BRAVIA MASTER televíziói előtt ülve, és – a világon elsőként – filmstúdió szintű képminőségben élvezhessék szolgáltatásainkat nappalijukban a Netflix Kalibrált Mód segítségével.”

 

(További információkért látogasson el a Netflix blogjára)

 

A Sony BRAVIA MASTER sorozat két új televíziót foglal magába, az AF9 OLED és ZF9 LCD modelleket. A Sony félévszázados televízió fejlesztési szakértelmével a háta mögött, a MASTER sorozat a lehető legmagasabb otthoni képminőséget hozza el. A sokféle okosfunkció mellett ez az egyetlen televízió széria, amely Netflix Kalibrált Móddal érkezik.

 

A Sony a MASTER sorozat európai megjelenési dátumát és árait egy későbbi időpontban jelenti be.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05