A Sony bemutatja az új „INZONE” PC-s gaming periféria márkát

forrás: Prím Online, 2022. június 30. 11:27

A Sony bejelentette az INZONE-t, egy új játékkiegészítő-márkát PC-s játékosok számára, amely élesíti az érzékeket és maximális játékbeli teljesítményt biztosít. Az INZONE monitorok elképesztő, nagy felbontású és dinamikatartományú képpel, a fejhallgatók pedig kiváló hangzással és 360 Spatial Sound for Gaming funkcióval rendelkeznek. 

Az új márka képviseli a Sony szakértelmét az audiovizuális technológia úttörőjeként, és olyan funkciókat kínál, amelyek lehetővé teszi a játékosok számára, hogy teljes összpontosítás mellett merülhessenek el a játékok világában és győzelmet arassanak az INZONE által biztosított kiemelkedő teljesítménynek köszönhetően. 

 

„Az e-sport versenyek elterjedésével és a videojátékok fejlődésével egyre nagyobb érdeklődést mutatkozik az iparág iránt. Mivel a Sony nagy múltra tekint vissza a csúcskategóriás audio- és vizuális technológiai termékek terén, úgy gondoljuk, ez az új termékcsalád még több lehetőséget kínál majd azoknak, akik frissíteni szeretnék jelenlegi játékrendszerüket. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy hozzájáruljunk a játékkultúra fejlődéséhez azáltal, hogy a PC és PlayStation játékosok számára szélesebb körű lehetőségeket kínálunk, ezzel is gazdagítva számukra a játékélményt. Emellett a Sony büszke arra is, hogy a játékkultúra további fejlődését támogatva szponzorálja a vezető globális e-sport ligákat, az EVO 2022-t, a PGL DOTA2 Arlington Major 2022-t, valamint a VALORANT League 2022 és 2023-at” – mondta Yukihiro Kitajima, a Sony Corporation játéküzletág és marketing vezetője.

 

Gaming monitorok

A vadonatúj, HDR technológiával rendelkező INZONE M9 gaming monitor 4K felbontást és nagy kontrasztot kínál Full Array Local Dimming funkcióval, mélyfekete részletekkel és a fényerővel azon felhasználók számára, akik kiemelkedő játékélményre vágynak játék közben. A játékosok emellett 144 Hz-es frissítési arányra, IPS-re és 1 ms GtG (Gray to Gray) válaszidőre számíthatnak a gyorsabb reakciók érdekében. Az INZONE M3 gaming monitor magas, 1 ms GtG (Gray to Gray) Full HD 240 Hz-es és további változó frissítési ráta technológiát biztosít, így a játékosok pontosan követhetik a lövöldejátékokban az ellenfelek mozgását.

 

Egyedi játékstílusokra tervezve

Az egyedülálló, alacsony mélységű háromlábú állvány teljes kényelmet biztosít, miközben optimalizálja az asztali helyet a perifériák számára. A monitor kis méretű kialakításának köszönhetően a játékosok könnyen elhelyezhetnek egy hajlított billentyűzetet és egy nagyméretű egérpadot a kijelző környékén. További jellemzői közé tartozik az állítható magasság és dőlésszög, a hátsó világítási színek választéka, valamint a tiszta asztalt biztosító kábelelrendezés.

 

Segédprogramok a játékhoz

Az Auto KVM Switch (Auto USB Hub Switch) funkcióval a felhasználók akár két PC-t is vezérelhetnek egyetlen billentyűzetről, egérről és a monitorhoz csatlakoztatott headsetről. Az FPS Game Picture Mode funkcióval a felhasználók optimalizálhatják a fényerőt és a kontrasztot, hogy tisztán lássák az ellenfeleket. Emellett a Black Equalizer funkció láthatóvá teszi a részleteket, akár az árnyékokban is.

 

Gaming fejhallgatók

Az új termékcsalád két új vezeték nélküli fejhallgatót tartalmaz, az INZONE H9-et 32 órás, valamint az INZONE H7-et 40 órás akkumulátor-üzemidővel, emellett pedig egy vezetékes fejhallgató, az INZONE H3 is a csomag részét képezi. Mindhárom modell rugalmas, felhajtható, némító funkcióval ellátott boom mikrofonnal felszerelt, így a felhasználók könnyedén kommunikálhatnak a játékban a csapattagokkal.

 

 

Légy első a precíz célzással!

A Sony 360 Spatial Sound for Gaming, amelyet az INZONE Hub PC szoftver hoz működésbe, amely a térbeli hangzást többcsatornás hangjelek segítségével reprodukálja, ahogyan azt a játékok alkotói tervezték. Ez a pontos hangreprodukció fokozza a térérzékelést, lehetővé téve a játékos számára, hogy pontosan halljanak minden lépést és mozdulatot. A „360 Spatial Sound Personalizer” okostelefonos applikációval a felhasználó a térbeli hangzást is a fülformájára optimalizálva kapja meg a valóban személyre szabott játék érdekében.

 

 

Fejlett akusztika-optimalizáló technológia

A Sony fejhallgató-technológiában szerzett szakértelméből kifejlesztett egyedi formájú membránok az INZONE H9 és az INZONE H7 esetében is lehetővé teszik, hogy a fejhallgatók a rendkívül magas frekvenciájú hangok mellett a mélyeket is hitelesen adják át a magával ragadó játékélmény érdekében.

 

Az INZONE H9, INZONE H7 és INZONE H3 készülékházán található csatornák szabályozzák és optimalizálják az alacsony frekvenciájú hangok reprodukcióját az erőteljes basszusok érdekében, amelyek a mély hangoknak hihetetlenül valósághű hangzást biztosítanak.

 

Kényelmes játék órákon át

A széles, puha fejpántpárna egyenletesen oszlatja el a súlyt a játékos fején a hosszú távú kényelem érdekében. A fülpárnák kialakításánál kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy minimalizálják a játékosok fülére helyezendő nyomást.

 

 

Zajszűrés és Ambient Sound üzemmód

Az INZONE H9 több zajszűrő mikrofonnal is rendelkezik, amelyek kizárnak minden teljesítményt zavaró zajt, legyen szó hangos hűtőberendezésekről, PC-ventilátorokról vagy építési munkálatokról. A játékélmény fokozása érdekében a Sony beépítette ugyanazt a kettős zajérzékelő technológiát, amelyet a verhetetlen játékélményt nyújtó, iparágvezető 1000X-széria fejhallgatóiban már nagy sikerrel használták. Az Ambient Sound Mode funkcióval játék közben sem marad le a felhasználó a fontos környezeti hangokról, például egy telefonhívásról, csengetésről vagy a környezetben lévő ismerős mondanivalójáról.

 

Átjárhatóság a jobb játékmenetért

Perfect for PlayStation5 minősítés

Az INZONE M9 és INZONE M3 monitorok az Auto HDR Tone Mapping funkciót használják, amely a PlayStation5 játékkonzolokkal használata esetén automatikusan felismeri a monitort a kezdeti beállítás során, és optimalizálja a HDR-beállításokat. Ezen túl az INZONE játékmonitorok automatikusan Cinema Mode-ba kapcsolnak a PlayStation5 konzolon történő filmnézés során, és Game Mode-ba videojáték esetén. 

 

Az INZONE H9 és az INZONE H7 a képernyőn megjelenő OSD menüvel rendelkezik, így a játékosok könnyen módosíthatják a beállításokat a headseten, és ezt a PlayStation5 Control Center képernyőjén is követhetik. Mindkét fejhallgató egyensúlyban tartja a játékot és a csevegést, így a felhasználók azon keresztül módosíthatják a játékhang és a hangos csevegés közötti hangerőegyensúlyt. Az eszközök emellett kompatibilisek olyan funkciókkal, mint például a Tempest 3D Audiotech, amely megengedi a játékosok számára, hogy a játék közben nagyobb térbeli erővel élvezhessék a magával ragadó hangokat.

 

INZONE Hub PC szoftver: személyre szabható játékélmény

A Sony INZONE Hub PC-szoftverét az INZONE monitorok és fejhallgatók vezérlésére hozták létre, megteremtve a felhasználók számára, hogy a műveletek széles körének testreszabásával – köztük a különféle hang- és képbeállításokkal – személyre szabott élményeket szerezzenek.

 

A fenntarthatóság jegyében

A Sony műanyagmentes csomagolóanyagai kizárólag újrahasznosított anyagokat és nem szőtt anyagokból készült cellulózt tartalmaznak, ami tükrözi a Sony elkötelezettségét a környezetszennyezés csökkentése mellett.

 

INZONE gaming monitor specifikációk:

INZONE M9: 27 hüvelykes 4K/144Hz-es gaming monitor

• Az INZONE M9 4K felbontással és nagy kontraszttal büszkélkedhet a Full Array Local Dimming révén, DisplayHDR 600 tanúsítvánnyal és a DCI-P3 színtér több mint 95%-os lefedettségével, amely nagyszerű fényeket és mély feketéket, valamint pontos színvisszaadást biztosít.

• Akár 144 Hz-es képfrissítési frekvencia, IPS, 1 ms GtG (Gray to Gray) válaszidő változó képfrissítési frekvencia technológiával, köztük NVIDIA G-SYNC kompatibilitással, és HDMI 2.1 szabványú VRR-rel.

 

INZONE M3: 27 hüvelykes Full HD/240Hz-es gaming monitor

• Akár 240 Hz-es képfrissítési frekvencia, IPS, 1 ms GtG (Gray to Gray) válaszidő változó képfrissítési frekvencia technológiával, köztük NVIDIA G-SYNC kompatibilitással, és HDMI 2.1 szabványú VRR-rel.

• A DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal rendelkező sRGB99%-os lefedettségű színtér és az 1,07 milliárd szín támogatása élénk, gazdag színekkel teli játékélményt biztosít.

 

INZONE vezeték nélküli gaming fejhallgató specifikációk:

• INZONE H9 vezeték nélküli zajszűrős gaming fejhallgató: Pontos célpontérzékelés 360 Spatial Sound for Gaming és az akusztikát optimalizáló fejlett technológiával, órákon át tartó játék a kényelmes fejpánttal és fülpárnákkal, zajszűrő és környezeti hang móddal. A 32 órás akkumulátor-üzemidő és 10 perces gyorstöltés akár egy óra játékidőt biztosít.

• INZONE H7 vezeték nélküli gaming fejhallgató: Pontos célpontérzékelés 360 Spatial Sound for Gaming és az akusztikát optimalizáló fejlett technológiával, órákon át tartó játék a kényelmes fejpánttal és fülpárnákkal. A 40 órás akkumulátor-üzemidő és 10 perces gyorstöltés akár egy óra játékidőt biztosít.

• INZONE H3 vezetékes gaming fejhallgató: Pontos célpontérzékelés 360 Spatial Sound for Gaming és az akusztikát optimalizáló fejlett technológiával, órákon át tartó játék a kényelmes fejpánttal és fülpárnákkal.

 

 

Elérhetőség

Az új INZONE M9 2022 nyarától, az INZONE M3 gaming monitor 2022 telétől elérhető a Sony viszonteladóinál. Az új INZONE fejhallgató júliustól kaphatók.

 

Üzenet a Sony partnereitől

„Az INZONE globális bejelentése egy újabb adaléka annak a lendületnek, amely az Evo 2022 kapcsán épül. Mindig örömmel mutatunk be új technológiákat, amellyel a résztvevők átélhetőbben tapasztalják meg a harci játékokat.  Az olyan partnerek, mint a Sony INZONE, támogatják küldetésünket abban, hogy nagyszerű élményeket teremtsünk a játékosaink és rajongóink számára” – mondta Rick Thiher, az EVO főigazgatója.

 

„A PGL számára megtiszteltetés olyan partnerrel együttműködni, mint a Sony, így nagyon izgatottak vagyunk az INZONE kapcsán. A szezon utolsó DOTA 2 bajnoksága, a PGL Arlington Major 2022 sorsdöntő pillanat lesz, és úgy gondoljuk, ez a tökéletes pillanat az INZONE számára, hogy megtörje a jeget az év egyik leginkább kiélezett versenyén” – tette hozzá Silviu Stroie, a PGL vezérigazgatója.

 

„Izgatottan várjuk, hogy a Sony hangtechnológiája még magasabb szintre emelje a VALORANT esport-versenyek élményét. A kommunikáció játékunk egyik legfontosabb része, így a partnerségből kifolyólag képesek vagyunk nézőinket még mélyebben bevonni mérkőzéseink legizgalmasabb pillanataiba. A Sony innováció iránti elkötelezettsége segít a VALORANT számára megerősíteni vezető globális esport pozícióját” – mondta Whalen Rozelle, a Riot Games Esports operatív igazgatója.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05