A választások felpörgették a mobilnet-forgalmat is

forrás: Prím Online, 2019. október 16. 09:03

Egy átlagos vasárnaphoz képest 3 terabájttal nagyobb böngészési adatforgalmat mért Hipernet hálózatán a Telenor október 13-án, az önkormányzati választások napján.

A böngészési típusú adatforgalom szinte egész nap valamivel a megszokott átlag fölött volt, és a napi trendeknek megfelelően délutánhoz közeledve egyenletesen növekedni kezdett az összforgalom, ám az urnák zárását követő 3 órában a megszokott növekedési mértéket stabilan felülmúló böngészési célú adatforgalom keletkezett.

 

Feltételezhető, hogy a választási eredményeket sokan elsődlegesen az interneten igyekeztek megismerni. Összhálózati szinten a napi 3 terabájtos, böngészéssel - azaz egységében viszonylag kis adatmennyiséget igénylő felhasználással - elért növekmény jelentős, kiugró eredménynek számít, amelyet időzítése alapján feltehetően a választási eredmények megismerésének igénye pörgetett fel. A választási eredmények véglegesítésével azonos időintervallumban a böngészési kedv is alábbhagyott.

 

Érdekesség, hogy a böngészési típusú adatforgalomba a Telenor aggregált mérése szerint nem tartoznak bele a közösségi média csatornák által generált forgalmak - amelyeken egyébként a szokásostól kisebb mértékű növekedés volt csak tapasztalható.

Mobilszolgáltatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05