A Xerox bemutatta az ipari kereslet igényeit kielégítő, legújabb nyomdai innovációs csomagját

forrás: Prím Online, 2020. november 22. 17:31

A Xerox bejelentette legújabb nyomdaipari innovációs csomagját, beleértve az új nyomdagépeket, a meglévő nyomtatók technológiai fejlesztéseit, valamint a sebességet és a termelékenységet javító mesterséges intelligenciát és automatizálási funkciókat.

A globális partnerek és ügyfelek körében tartott virtuális eseményen a Xerox a következő újításokat mutatta be:

 • Color Accelerator modul a Baltoro számára, a tintasugaras alkalmazások kibővítéséhez és a tintatakarékos automatizáláshoz
 • A fluoreszkáló rózsaszín hozzáadása az Iridesse nagyteljesítményű színes digitális nyomdagéphez, bővítve annak fémes, fehér és átlátszó színpalettáját
 • Három új nyomtató, amelyek nagyobb mennyiségre, több médiumra és kiterjesztett színválasztékra képesek a VersaLink és a Versant családban
 • Két nyomtatási sebesség frissítés a Xerox Nuvera sorozathoz a piacvezető teljesítmény érdekében 
 • AI-képes médiakezelő szoftver, amely kiváló képminőséget tesz lehetővé minimális beállítási és használati idő mellett
 • Automatizált munkafolyamat-frissítések a díszítések zökkenőmentes nyomtatásához a FreeFlow Core 6.0 segítségével

 

A színes nyomdatechnológiai piac vezetőjeként a Xerox elkötelezett amellett, hogy segítse az ügyfeleket üzleti tevékenységük bővítésében, termelékenységüket új technológiák bevezetésével javítsa és támogassa őket meglévő befektetéseik értékállóságának új eszközökkel és funkciókkal történő megőrzésében.

 

A digitális nyomtatási funkciók és kapacitások bővítése növeli a jövedelmezőséget, magasabb árrést tesz lehetővé, és könnyebbé teszi a nyomdai szolgáltató szektorban működő ügyfelek számára, hogy új területekre terjeszkedjenek. 

 

A Keypoint Intelligence szerint a digitális nyomtatás bővítése várhatóan évi 25 milliárd dollárt hoz, és 50-400 százalékkal növelheti a nyomtatási szolgáltatók üzleti hasznát. Azáltal, hogy könnyebbé, testreszabhatóbbá és gyorsabbá teszi az egyes oldalak előállítását, a Xerox technológiája számos belépési lehetőséget kínál az ügyfelek számára üzleti tevékenységük bővítése és profitjuk növelése érdekében.

 

„A nyomtatási funkciók kiterjesztése a leggyorsabban növekvő szegmens a nyomdaiparban, a Xerox pedig a megoldások legszélesebb palettáját kínálja az ügyfelek üzleti növekedéséhez” – mondta Tracey Koziol, a Xerox globális ajánlatokért felelős alelnöke. „Az általunk bemutatott új technológiák és alkalmazások kibővítik a meglévő eszközök képességeit és profitpotenciálját, miközben az új nyomtatók megfelelnek a nagyobb mennyiség és a kiterjesztett média- és színpaletták iránti igénynek. Ennek köszönhető, hogy a Xerox továbbra is vezető az ipari nyomtatás területén.”

 

Xerox Color Accelerator a Baltoro számára

A Xerox Baltoro High Fusion Inkjet nyomdagép a B3 vágottív tintasugaras piac első számú szereplője, most helyben frissíthető modult kapott, amely kibővíti eddigi lehetőségeit. A Xerox Baltoro HF Inkjet nyomdagép Xerox Color Accelerator csomagja megnövelt nyomtatási minőséget, kibővített médialehetőségeket és automatizálást tesz lehetővé, hogy a tintasugaras nyomtatás versenyképessé váljon olyan jövedelmező alkalmazási területeken, mint a reklámlevelek, képeslapok és katalógusok nyomtatása. Az intelligens automatizálás révén a Baltoro 50%-kal kevesebb tintát használ a tintasugaras nyomtatófejek tisztításához, mint a versenytársak, növelve az üzemidőt és a termelékenységet, miközben állandó, megbízható minőséget nyújt.

 

A tavaly bevezetett Baltoro újradefiniálja a tintasugaras nyomdai piacot. A versenytársak gépei méretének, súlyának és energiafogyasztásának töredékéért a Baltoro alacsonyabb teljes életút költséget (total cost of ownership – TCO) kínál, miközben az egyetlen méretezhető, testreszabható platform kategóriájában.

 

Fluoreszkáló rózsaszín az Iridesse színpalettáján

A Xerox rendelkezik a legszélesebb színkínálattal és CMYK-színtéren túli lehetőségekkel – bármely portfolióval versenyre kelve. Senki nem kínálja a színek, a fémes hatások és a díszítések a Xeroxhoz hasonlóan széles választékát, a kibővített színskála- és médiaopciókat, illetve a digitális bővítési lehetőségeket.

 

 

A Xerox Iridesse nagyteljesítményű színes digitális nyomdagép fluoreszkáló rózsaszínű speciális száraz festék opcióval egészíti ki meglévő CMYK-színtéren túli arany, ezüst, fehér és átlátszó palettáját. Ezek a díszítések lehetővé teszik a nyomtatószolgáltatók számára, hogy ügyfeleik számára megkülönböztető színvonalon kínáljanak figyelemfelkeltő designt és továbbfejlesztési lehetőségeket.

 

Új VersaLink grafikai nyomtató

VersaLink családunk legújabb tagja a Xerox VersaLink C8000W, amely a legkedvezőbb belépési pontot kínálja a díszítések piacán. A fehér tonert sötét és színes állományok alapjaként használva, a ciánkék, a bíborvörös és a sárga tonerek teszik élénkebbé a menük, borítékok, ablakragasztások, matricák és címkék képeit. Kis méretű készülékként a C8000W tisztaságot és minőséget kínál, amely kiemelkedik a négyszínnyomás-technológia tipikus mezőnyéből. 

 

 

Két új Versant

A Xerox két új géppel bővíti Versant nyomdagép-családját, amelyek szélesebb lehetőségeket nyújtanak a nyomathordozók terén, és olyan automatizálási funkciókkal jelennek meg, amelyek csökkentik a személyzeti igényeket és a beállítási időt. 

 

A Xerox Versant 280 nyomdagép közepes méretű nyomdai eszköz, amely elsősorban a vastagabb papíropciók miatt (400 GSM) jelent hozzáadott értéket például olyan területeken, mint a névjegykártya-nyomtatás. Az All Stocks on Rated Speed (ASRS) opcióval a Versant 280 gyorsabb, mint bármelyik versenytárs a nehéz nyomdai anyagok nyomtatásában. Az ügyfelek milliónyi speciális színt nyomtathatnak az Adaptive CMYK+ készlet használatával, amely a fehér, arany, ezüst, átlátszó és fluoreszkáló színek hozzáadásával teszi egyedülállóvá a Xerox ajánlatát ebben a termékosztályban.

 

 

A Xerox Versant 4100 nyomdagép nagyobb mennyiségeket és nagyobb termelési terheléseket képes kezelni, mint a Versant 280, így a telepítési idő csökkentése és a több lehetséges hordozótípusra történő nyomtatás több munkát tesz házon belül is lehetővé, mint bármely versenytárs nyomdagép esetében. A 4100 vastagabb papírkészleteket is kezel, akár 400 GSM-ig. Az automatizált készletkezelés időt takarít meg és csökkenti az emberi hibák lehetőségét.

 

Gyorsabb Xerox Nuvera-k

A Xerox Nuvera család nagyteljesítményű munkakörnyezetek számára készült, ügyfeleink tavaly több mint 35 milliárd nyomatot készítettek. A Xerox Nuvera 157 MX Production System és a Xerox Nuvera MX Perfecting Production System monokróm nyomdagépek a mágneses tinta karakterfelismerés (MICR) nyomtatási sebességét korszerűsítették a versenyelőny megőrzése érdekében. A MICR – az a számsor, amely lehetővé teszi, hogy bizonyos számítógépek olvassák és tárolják az egyedi információkat – kulcsfontosságú a banki, bérszámfejtési és kormányzati számlák feldolgozása során, amelyben a Xerox Nuvera tesztelt és biztonságos partner.

 

 

Technológia által vezérelt hatékonyság

AI-képes médiakezelő szoftverként a PredictPrint Media Manager az új Versant 4100 alapfelszereltségének része, illetve hozzáadható az Iridesse-hez is. A mesterséges intelligencia használatával a szoftver automatikusan azonosítja a használt hordozót, és megadja a helyes nyomdai beállításokat. A felhasználók egyszerűen beolvasnak egy vonalkódot, beteszik a papírt egy tálcába, és a beállító varázsló segítségével végigvezetik a rendszert az adott alkalmazáshoz.

 

A FreeFlow Core 6.0 automatizálja a fájlok nyomtatási előkészítésének folyamatát, és most magában foglalja a CMYK-színtéren túli kiterjesztéseket is. A FreeFlow Core előre programozott munkafolyamatok segítségével zökkenőmentesen alkalmazza az olyan díszítéseket, mint az arany, ezüst, fehér, átlátszó és fluoreszkáló – a forrásfájl megváltoztatása nélkül.

 

„Ezek az új termékek és funkciók jelentik jelenleg azt a technológiailag optimális pontot, ahol a végpontok közötti megoldások támogatják ügyfeleinket abban, hogy megkülönböztessék és bővítsék üzleti tevékenységüket bármilyen gazdasági környezetben” – mondta Marybeth Gilbert, a Xerox termelési üzletágának alelnöke és vezérigazgatója. „Ügyfeleink tudják, hogy üzleti igényeikhez igazítva számíthatnak a Xerox innovációjára.”

 

Elérhetőség:

 • Xerox Color Accelerator a Xerox Baltoro HF tintasugaras nyomdagéphez – A jelenlegi Baltoro ügyfelek 2021-től megrendelhetik a Color Accelerator-t. Az új Baltoro ügyfelek december 15-től adhatnak le megrendeléseket, várhatóan 2021 első negyedévében történő installálással.
 • A VersaLink C800W azonnal elérhető világszerte.
 • A Xerox Nuvera 157 MX Production System és a Xerox Nuvera 314 MX Perfecting Production System – rendelésfelvétel és rendelkezésre állás 2020. december 1-jétől.
 • A Xerox Versant 280 már elérhető az értékesítési csatorna és a földrajzi elhelyezkedés függvényében.
 • A Xerox Versant 4100 a PredictPrint Media Manager szoftverrel már elérhető az értékesítési csatorna és a földrajzi elhelyezkedés függvényében.
 • Az Iridesse rózsaszín speciális száraz tinta opció és a PredictPrint Media Manager szoftver opció rendelhető 2020. december 1-jétől és elérhető 2021. március 1-től.
 • Az Iridesse számára elérhető XLS Automatic Feeding Kit opció világszerte elérhető.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már itthon is kapható az LG első OLED paneles monitora

Az LG Magyarországon is megkezdte az elsőként a 2021-es CES kiállítás keretében bemutatott UltraFine OLED Pro kijelzőjének forgalmazását. A 32EP950 típusjelű, 32 hüvelykes 4K monitor elsősorban a kreatív iparágban dolgozók számára jelent ideális megoldást. 

2021. október 17. 16:39

Jobban fogy az asztali PC, mint tavaly ilyenkor

Szokatlan trendeket lehetett megfigyelni az asztali PC-k értékesítésében szeptember első négy hetében, a tanév első heteiben: jelentősen több asztali gép talált  gazdára mind az eMAG-nál, mind az Extreme Digitalnál, mint tavaly ilyenkor, és jelentősen nőtt az Apple-gépek forgalma is.

2021. október 5. 09:57

A Philips bővíti a hulladékcsökkentési szolgáltatás élvonalát

Az MMD, vezető képernyő specialista és a Philips monitors márka licencpartnere bejelenti a következő mérföldkövet a márka fenntartható monitortechnológia felé vezető útján. A Philips monitors együttműködik a Closing the Looppal, a zöld beszerzési szolgáltatások globális szolgáltatójával és a TCO Developmenttel, a világ vezető IT fenntarthatósági tanúsítványa, a TCO Certified mögött álló szervezettel egy kísérleti projektben, amelynek célja a monitorhulladék fenntartható csökkentése. 

2021. október 2. 14:33

Ki, milyen kiegészítő eszközzel szerelje fel a munkakörnyezetét?

Ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk dolgozni és együttműködni a kollégákkal, ma már nem feltétlenül elég egy megbízható laptop. A kényelmünk és az egészségünk szempontjából is fontos, hogy munkaállomásunk megfelelő kiegészítőkkel legyen ellátva. Az ideális informatikai háttér minden munkakörben mást jelent, és ez nem csak feladatkörönként, de személyenként is változhat. A Dell Technologies szakembere megosztja a legfontosabb tanácsokat arra vonatkozóan, hogyan alakíthatunk ki kényelmes, egészséges, és a munkánkat leginkább támogató környezetet.

2021. szeptember 18. 16:46

Hibrid munkarendhez készített monitort a Samsung

A Samsung bemutatja legújabb különleges kijelzőmegoldását, a 24 colos S4 Monitort beépített webkamerával, amelyet a hibrid munkarendben dolgozók számára fejlesztett ki a vállalat. A kamerával, hangszórókkal és mikrofonnal felszerelt monitor egyéb kiegészítők nélkül is ideális megoldást jelent a videohívásokon való részvételre és a munkavégzésre.

2021. szeptember 16. 14:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20