A Xiaomi két terméke is Kitemark tanúsítványt szerzett

forrás: Prím Online, 2021. augusztus 15. 13:07

A világ egyik vezető technológiai nagyvállalata, a Xiaomi bejelentette, hogy a vállalat Mi 360° otthoni biztonsági kamerája elnyerte a British Standard Institution (BSI), a brit üzleti fejlesztésekkel és szabványokkal foglalkozó vállalat Kitemark tanúsítványát a Lakossági IoT-eszközök kategóriában. A Xiaomi Home alkalmazás szintén megkapta a tanúsítványt a Biztonságos Digitális Alkalmazások kategóriájában.

A Kitemark tanúsítványok megszerzése azt jelenti, hogy a Xiaomi termékek teljesítik a ma legfejlettebbnek tartott biztonságtechnikai követelményeket, beleértve az Európai Távközlési Szabványügyi Intézet (ETSI) által kiadott EN303645 szabvány előírásait is. Ez egy újabb jelentős mérföldkő abban a termékfejlesztési folyamatban, amellyel a Xiaomi a fogyasztók személyes adatait és magánéletét igyekszik a lehető leghatékonyabban megvédeni.

 

Frank Zhang, a BSI Greater China ügyvezető igazgatója elmondta: "Nagyon örülünk annak, hogy a Xiaomi Mi 360° Home biztonsági kamerája és a Home alkalmazása megszerezte a Kitemark tanúsítványokat. A Xiaomi komoly erőfeszítéseket tett azért, hogy termékei megfeleljenek a  nemzetközi biztonsági szabványoknak és hogy kivívják a fogyasztók bizalmát. A BSI örömmel folytatja az együttműködését a Xiaomival, hogy együtt fejleszthessük tovább az IoT ökoszisztémát, amelynek fontos eleme a fogyasztói bizalom megerősítése a márkák iránt."

 

 

 

A Kitemark egy termék- és szolgáltatás-minőségi védjegy, amelynek tulajdonosa és gondozója a BSI. A BSI a ETSI/EN303645 szabványon alapuló IoT-rendszerek műszaki tesztelését és biztonsági ellenőrzését végzi, ezzel segítve a fogyasztókat abban, hogy egyszerűen és gyorsan azonosíthassák a garantáltan biztonságos és megbízható IoT-eszközöket.

 

A Xiaomié a világ legnagyobb fogyasztói AIoT platformja, amelyhez mintegy 49 millió felhasználó több mint 351 millió eszköze csatlakozik világszerte*. A Xiaomi a felhasználói adatok biztonságát és a magánélet védelmét mindig is prioritásként kezelte, ezért átfogó adatbiztonsági, irányítási és technológiai keretrendszert dolgozott ki. A Xiaomi Mi AIoT platformjának biztonságosságát a BSI mind az ISO/IEC 2700 információbiztonsági irányítási szabvány, mind az ISO/IEC 27701 adatvédelmi információkezelési rendszer szerint tanúsította. Ezzel egyidejűleg a Xiaomi közzétette a Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things Devices (Kiberbiztonsági Alapok a Fogyasztói IoT Eszközökhöz) és a Xiaomi IoT Privacy White Paper** című dokumentumokat, amelyek átfogó képet adnak a vállalat biztonsági és adatvédelmi irányelveiről, gyakorlatáról.

 

 

 

Cui Baoqiu, a Xiaomi alelnöke és a Xiaomi Biztonsági és Adatvédelmi Bizottságának elnöke elmondta: "A Mi 360° otthoni biztonsági kamera és a Xiaomi Home alkalmazás jól példázzák, hogyan ültetjük át a biztonsági és adatvédelmi keretrendszer előírásait a gyakorlatba. A BSI Lab által végzett fejlett biztonságtechnológiai tesztek és -auditok révén az intézmény igazolta, hogy a tesztelt termékeket a legszigorúbb biztonsági és adatvédelmi elveknek megfelelően fejlesztették ki. A felhasználók adatainak és magánéletének védelme mindig is messzemenő prioritást élvezett nálunk, az összes piacunkon."

 

________________ 

* 2021. március 31-i adat, okostelefonok és laptopok nélkül.

** A Xiaomi Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things és a Xiaomi IoT Privacy White Paper letölthető a https://trust.mi.com/ weboldalról.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Épül a világ legnagyobb szuperkondenzátorgyára

Az EIT InnoEnergy által támogatott, az ultrakondenzátoros tárolók fejlesztésével és gyártásával foglalkozó észt Skeleton Technologies bejelentette a lipcsei gigagyárának terveit. 

2022. október 7. 20:21

25 év alatt zsebre vágtuk a munkahelyünket

A technológia robbanásszerű fejlődése mellett a munkavégzés fizikai kontrolljának elengedése tette lehetővé a távmunka és a home office elterjedését, amit a covid-járvány is ösztönözött. Az otthonunkból iroda lett, a munka és a magánélet összefonódott. Az idén 25 éves MediaMarkt górcső alá vette a munkánkat meghatározó technológiai változásokat, az egyre kisebb, ergonomikusabb és okosabb eszközöket. Az asztali számítógépek és a vezetékek lassan eltűnnek, de nem minden ikonikus darab került a süllyesztőbe: van olyan iparág, ahol például a floppy ma is élet-halál ura.

2022. október 7. 18:43

Nagyon népszerűek a easybox csomagautomaták

Két évvel a csomagautomata-hálózat indulása után aktiválták a hatszázadik eMAG easyboxot Sárváron, a Rákóczi Ferenc utcában. A gazdasági válsághelyzet miatt a csomagautomatás átvétel várhatóan még nagyobb teret hódít majd a következő hónapokban, de két év alatt már így is 17,19 milliárd forint értékű termék jutott el itthon megrendelőjéhez valamelyik easybox fiókon keresztül.

2022. október 7. 17:09

Sisak mögé bújt magyar híresség az első okos vadriasztó nagykövete

Egyelőre csak egy galléros kabát és bukósisak látszik abból a magyar hírességből, aki vállalta, hogy a VIONN nagyköveteként segít felhívni a figyelmet a vadgázolás súlyos veszélyeire. A hazai fejlesztésű, egyedülálló okos vadriasztó rejtélyes sisakos reklámkampánya már elindult, de csak október 15-én szombaton, a TV2 Sztárban Sztár leszek című műsora alatt derül ki, hogy kit rejt a takarás.

2022. október 7. 15:27

A fejújított műszaki eszközök is drágulnak

Nem érdemes halogatni, ha műszaki cikket szeretnénk vásárolni. Szakemberek szerint semmi nem utal arra, hogy a műszaki cikkek árai csökkennének, így ha valaki laptop vagy asztali számítógép vásárlásán gondolkozik érdemes még az év végi áremelkedés előtt beruházni. Várhatóan hamarosan a szállítási díjak is emelkedni fognak, a webáruházak esetében pedig nem kizárt, hogy búcsút mondhatunk az ingyenes kiszállításnak is.

2022. október 7. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00