Az AGON by AOC bemutatja leggyorsabb gaming monitorát

forrás: Prím Online, 2021. augusztus 1. 16:23

A gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája, az AGON by AOC egy teljesen új termékkategóriát vezet be a legigényesebb és legkompetitívebb játékosok és esportolók számára: ez az AGON PRO. Az AGON PRO kategória első modellje a legmodernebb technológiákat kínálja a legendás specifikációkat igénylő játékosoknak. A 24,5" (62,2 cm) AGON PRO AG254FG Full HD felbontású és 360 frissítési rátájú IPS panelt alkalmaz a verhetetlen játékteljesítmény érdekében, amelyhez a rendszer késleltetésének minimalizálása érdekében 1 ms GtG válaszidő és Nvidia G-Sync társul NVIDIA Reflex Latency Analyzer-rel.

 

„Az esport színtér nagyon kemény környezet, és az esport sportolóknak és rajongóknak a lehető legjobb felszerelésre van szükségük. Olyan legendás csapatokkal együttműködve, mint a G2 Esports, tudjuk, mit akarnak a professzionális játékosok, és az ő igényeiket szem előtt tartva hívtuk életre az AGON PRO-t” - mondta Stefan Sommer, az AOC globális marketing vezetője.

 

AGON PRO AG254FG: 360 Hz, 1 ms GtG, Nvidia Reflex Latency Analyzer

 

A valódi mestermű verhetetlen

A 24,5 hüvelykes AGON PRO AG254FG erőteljes dizájnnal rendelkezik a legjobb játékosok számára, és elnyerte a „reddot design award” díjat. A 3 oldalon keret nélküli elülső dizájn szándékosan minimalista, ezáltal csökkenti a zavaró tényezőket, és amikor a színpadi fények a versenyek alatt erősen világítanak az árnyékoló pajzs növeli a láthatóságot. A monitor hátoldalán az AGON Light FX RGB világítás erős vonalait és feltűnő hangsúlyait láthatjuk, ez 14 világítási módot és 10.000s RGB fénykombinációt kínál, amelyek a speciális AOC szoftverben a G-Menu segítségével testre szabhatók. Az első AGON LED logó kivetítése szintén növeli a játékosok ráhangolódását arra, hogy megmutathassák egyedi játékstílusukat. 

Az AGON PRO AG254FG árnyékoló pajzsa a tiszta képi megjelenítés érdekében véd a napfénytől és a színpadi fényektől

 

Az AGON PRO AG254FG 24,5 hüvelykes gyors IPS panelje kivételes tulajdonságokkal rendelkezik: a 360 Hz frissítési ráta és az 1 ms GtG válaszidő gondoskodik a művi hatások, például szellemképek nélküli megjelenítésről. A 24,5 hüvelykes monitor Full HD felbontása az esport játékosok által kedvelt kristálytiszta, éles képi megjelenítést eredményez, és lehetővé teszi a felhasználó grafikus processzora számára, hogy a sebesség és a képkockasebesség tekintetében teljes potenciálját megmutassa. Az IPS panel alkalmazásával ez az esport-minőségű monitor az igazán élénk és természetes színvisszaadás érdekében 110% sRGB-skála lefedettséget** támogat és széles, 178°/178° betekintési szögeket kínál. A VESA DisplayHDR 400 tanúsítványnak köszönhetően a kijelző az élethű dinamikatartomány érdekében HDR-adatokat is képes dekódolni és helyesen megjeleníteni.

 

Az AGON PRO AG254FG továbbá natív NVIDIA G-Sync processzorral és 1-360 Hz közötti változtatható frissítési rátával rendelkezik, így a monitor frissítési rátájának a GPU képkocka-sebességéhez való igazítása révén kiküszöböli az akadozást és a szakadásokat. Ha a mozgási elmosódás problémát jelent, az NVIDIA Ultra Low Motion Blur technológiája a háttérvilágítás stroboszkópos megvilágításával csökkenti a mozgási elmosódást, szuper sima mozgóképet biztosítva ezáltal.

 

Az AGON PRO AG254FG az AGON by AOC monitorok között elsőként rendelkezik az Nvidia Reflex technológiával, amely hihetetlenül alacsony szintre csökkenti a rendszer latenciáját. Az Nvidia Reflex technológia integrálásával a játékfejlesztők kiküszöbölhetik a GPU renderelési sorát, és a GPU-intenzív jelenetekben csökkenthetik a CPU ellennyomását. Emellett a beépített Nvidia Reflex Latency Analyzer képes mérni a pontos időt az egér kattintása és a képernyőn megjelenő pixelek változása között, ami korábban csak nagy sebességű kamerákkal és speciális berendezésekkel volt lehetséges.

 

Az optimális testtartás döntő fontosságú a játék közbeni kényelem és teljesítmény szempontjából. Az AGON PRO AG254FG ezt egy ergonomikus, állítható magasságú, billenthető, forgatható és dönthető állvánnyal könnyíti meg. A 4 portos USB elosztó segítségével a játékosok közvetlenül a monitorhoz csatlakoztathatják az egeret és a billentyűzetet, míg amikor nincs szükség fejhallgatóra, az 5 W sztereó hangszórók DTS hangzással ütős hangzást biztosítanak a mindennapi használathoz.

 

A monitor beállításához a felhasználók vagy a mellékelt vezetékes távvezérlővel, a QuickSwitch használatával tudnak a különböző beállítások között átváltani, vagy használhatják az AOC G-Menu szoftvert a számítógépükön. A további játékfunkciók közé tartozik a Dialpoint (célkereszt), amely segít a játékosoknak a célzás javításában, a Frame Counter a másodpercenkénti képkocka információ megjelenítéséhez a négy sarok bármelyikén, az AOC Shadow Control funkció a sötét területek megvilágításához a képernyő többi részének befolyásolása nélkül és fordítva, az AOC Game Color beállítás a színtelítettségi szintek módosításához, valamint a 6 játékmód a különböző játékműfajokhoz (ebből 3 a felhasználó által testre szabható).

 

Az első AGON PRO modell, a 24,5 hüvelykes AGON PRO AG254FG 2021 szeptemberétől lesz megvásárolható 849 € ajánlott fogyasztói áron.

 

_____________

* IDC Quarterly Gaming Tracker - Gaming Monitor 2021 Q1 

** sRGB terület CIE1931 alapján

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elméletben már zöldek vagyunk, a gyakorlatban viszont van hova fejlődni

Miközben „gondolati szinten” nagyon erős Magyarországon a környezettudatosság, a tettek szintjén már jóval árnyaltabb a kép – derül ki az Epson hazai internetezők körében végzett reprezentatív felméréséből. Ez a kettősség a veszélyes hulladékok kezelésében is megmutatkozik: bár a többség tisztában van vele, hova kell gyűjteni például a használt nyomtatópatronokat, csak minden ötödik megkérdezett használ háztartási vagy szelektív hulladéknak dedikált szemetest is erre a célra.

2022. szeptember 27. 21:17

Így digitalizálódnak a modern irodák

A digitális iroda felfelé ívelő szakaszát a Covid váltotta ki, ugyanis a hibrid munkavégzés digitalizáció nélkül már nem volt megvalósítható. De milyen eszközök szükségesek annak megvalósításához, hogy a munkafolyamatok ebben az új, megváltozott rendszerben is zavartalanul működjenek tovább? A kérdésre Herczog Gábor, a holland Legamaster vizuáltechnikai eszközök magyarországi forgalmazójának, a Stiefel Magyarország Kft.-nek az ügyvezető igazgatója adja meg a választ.

2022. szeptember 25. 11:53

Ismerje meg az AGON gaming monitorok 5. generációját

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja az AGON sorozat új, 5. generációjának első monitorait: az AG275QX/EU és az AG275QXN/EU modelleket. A 27″/68,6 cm kijelzőmérettel és Fast IPS (AG275QX/EU) vagy Fast VA panelekkel (AG275QXN/EU) rendelkező QHD modellek 165 Hz frissítési rátát nyújtanak, és a gyorsan mozgású, versenyakciók pontos megjelenítéséhez 1 ms GtG válaszidőt kínálnak. Ezzel párhuzamosan a DisplayHDR 400 és a széles színskála kiugró, élénk színeket eredményez.

2022. szeptember 16. 11:26

Az LG egy 240 Hz-es ívelt OLED gaming monitort mutat be a 2022-es IFA kiállításon

Az LG Electronics (LG) a 2022-es berlini IFA kiállításon mutatja be legújabb prémium kategóriás monitorait, amelyek közül is kiemelkedik a 45GR95QE típusú UltraGear OLED gaming kijelző. Az LG első 45 hüvelykes, 240 Hz-es képfrissítési frekvenciájú ívelt OLED-kijelzője olyan vizuális teljesítményt, sebességet és funkciókat kínál a játékosok számára, amelyek nélkül ma elképzelhetetlen a kompromisszummentes játékélmény.

2022. augusztus 29. 19:21

A Porsche Design és az AGON by AOC bemutatja az új PD27S gaming monitort

Az exkluzív dizájn márka Porsche Design és az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – együttesen mutatják be a Porsche Design AOC AGON PRO PD27S 68,6 cm-es/27 hüvelykes, prémium, a Porsche sportkocsi elemei által inspirált gaming monitort. 

2022. augusztus 23. 11:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00