Az AGON by AOC bemutatja leggyorsabb gaming monitorát

forrás: Prím Online, 2021. augusztus 1. 16:23

A gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája, az AGON by AOC egy teljesen új termékkategóriát vezet be a legigényesebb és legkompetitívebb játékosok és esportolók számára: ez az AGON PRO. Az AGON PRO kategória első modellje a legmodernebb technológiákat kínálja a legendás specifikációkat igénylő játékosoknak. A 24,5" (62,2 cm) AGON PRO AG254FG Full HD felbontású és 360 frissítési rátájú IPS panelt alkalmaz a verhetetlen játékteljesítmény érdekében, amelyhez a rendszer késleltetésének minimalizálása érdekében 1 ms GtG válaszidő és Nvidia G-Sync társul NVIDIA Reflex Latency Analyzer-rel.

 

„Az esport színtér nagyon kemény környezet, és az esport sportolóknak és rajongóknak a lehető legjobb felszerelésre van szükségük. Olyan legendás csapatokkal együttműködve, mint a G2 Esports, tudjuk, mit akarnak a professzionális játékosok, és az ő igényeiket szem előtt tartva hívtuk életre az AGON PRO-t” - mondta Stefan Sommer, az AOC globális marketing vezetője.

 

AGON PRO AG254FG: 360 Hz, 1 ms GtG, Nvidia Reflex Latency Analyzer

 

A valódi mestermű verhetetlen

A 24,5 hüvelykes AGON PRO AG254FG erőteljes dizájnnal rendelkezik a legjobb játékosok számára, és elnyerte a „reddot design award” díjat. A 3 oldalon keret nélküli elülső dizájn szándékosan minimalista, ezáltal csökkenti a zavaró tényezőket, és amikor a színpadi fények a versenyek alatt erősen világítanak az árnyékoló pajzs növeli a láthatóságot. A monitor hátoldalán az AGON Light FX RGB világítás erős vonalait és feltűnő hangsúlyait láthatjuk, ez 14 világítási módot és 10.000s RGB fénykombinációt kínál, amelyek a speciális AOC szoftverben a G-Menu segítségével testre szabhatók. Az első AGON LED logó kivetítése szintén növeli a játékosok ráhangolódását arra, hogy megmutathassák egyedi játékstílusukat. 

Az AGON PRO AG254FG árnyékoló pajzsa a tiszta képi megjelenítés érdekében véd a napfénytől és a színpadi fényektől

 

Az AGON PRO AG254FG 24,5 hüvelykes gyors IPS panelje kivételes tulajdonságokkal rendelkezik: a 360 Hz frissítési ráta és az 1 ms GtG válaszidő gondoskodik a művi hatások, például szellemképek nélküli megjelenítésről. A 24,5 hüvelykes monitor Full HD felbontása az esport játékosok által kedvelt kristálytiszta, éles képi megjelenítést eredményez, és lehetővé teszi a felhasználó grafikus processzora számára, hogy a sebesség és a képkockasebesség tekintetében teljes potenciálját megmutassa. Az IPS panel alkalmazásával ez az esport-minőségű monitor az igazán élénk és természetes színvisszaadás érdekében 110% sRGB-skála lefedettséget** támogat és széles, 178°/178° betekintési szögeket kínál. A VESA DisplayHDR 400 tanúsítványnak köszönhetően a kijelző az élethű dinamikatartomány érdekében HDR-adatokat is képes dekódolni és helyesen megjeleníteni.

 

Az AGON PRO AG254FG továbbá natív NVIDIA G-Sync processzorral és 1-360 Hz közötti változtatható frissítési rátával rendelkezik, így a monitor frissítési rátájának a GPU képkocka-sebességéhez való igazítása révén kiküszöböli az akadozást és a szakadásokat. Ha a mozgási elmosódás problémát jelent, az NVIDIA Ultra Low Motion Blur technológiája a háttérvilágítás stroboszkópos megvilágításával csökkenti a mozgási elmosódást, szuper sima mozgóképet biztosítva ezáltal.

 

Az AGON PRO AG254FG az AGON by AOC monitorok között elsőként rendelkezik az Nvidia Reflex technológiával, amely hihetetlenül alacsony szintre csökkenti a rendszer latenciáját. Az Nvidia Reflex technológia integrálásával a játékfejlesztők kiküszöbölhetik a GPU renderelési sorát, és a GPU-intenzív jelenetekben csökkenthetik a CPU ellennyomását. Emellett a beépített Nvidia Reflex Latency Analyzer képes mérni a pontos időt az egér kattintása és a képernyőn megjelenő pixelek változása között, ami korábban csak nagy sebességű kamerákkal és speciális berendezésekkel volt lehetséges.

 

Az optimális testtartás döntő fontosságú a játék közbeni kényelem és teljesítmény szempontjából. Az AGON PRO AG254FG ezt egy ergonomikus, állítható magasságú, billenthető, forgatható és dönthető állvánnyal könnyíti meg. A 4 portos USB elosztó segítségével a játékosok közvetlenül a monitorhoz csatlakoztathatják az egeret és a billentyűzetet, míg amikor nincs szükség fejhallgatóra, az 5 W sztereó hangszórók DTS hangzással ütős hangzást biztosítanak a mindennapi használathoz.

 

A monitor beállításához a felhasználók vagy a mellékelt vezetékes távvezérlővel, a QuickSwitch használatával tudnak a különböző beállítások között átváltani, vagy használhatják az AOC G-Menu szoftvert a számítógépükön. A további játékfunkciók közé tartozik a Dialpoint (célkereszt), amely segít a játékosoknak a célzás javításában, a Frame Counter a másodpercenkénti képkocka információ megjelenítéséhez a négy sarok bármelyikén, az AOC Shadow Control funkció a sötét területek megvilágításához a képernyő többi részének befolyásolása nélkül és fordítva, az AOC Game Color beállítás a színtelítettségi szintek módosításához, valamint a 6 játékmód a különböző játékműfajokhoz (ebből 3 a felhasználó által testre szabható).

 

Az első AGON PRO modell, a 24,5 hüvelykes AGON PRO AG254FG 2021 szeptemberétől lesz megvásárolható 849 € ajánlott fogyasztói áron.

 

_____________

* IDC Quarterly Gaming Tracker - Gaming Monitor 2021 Q1 

** sRGB terület CIE1931 alapján

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már itthon is kapható az LG első OLED paneles monitora

Az LG Magyarországon is megkezdte az elsőként a 2021-es CES kiállítás keretében bemutatott UltraFine OLED Pro kijelzőjének forgalmazását. A 32EP950 típusjelű, 32 hüvelykes 4K monitor elsősorban a kreatív iparágban dolgozók számára jelent ideális megoldást. 

2021. október 17. 16:39

Jobban fogy az asztali PC, mint tavaly ilyenkor

Szokatlan trendeket lehetett megfigyelni az asztali PC-k értékesítésében szeptember első négy hetében, a tanév első heteiben: jelentősen több asztali gép talált  gazdára mind az eMAG-nál, mind az Extreme Digitalnál, mint tavaly ilyenkor, és jelentősen nőtt az Apple-gépek forgalma is.

2021. október 5. 09:57

A Philips bővíti a hulladékcsökkentési szolgáltatás élvonalát

Az MMD, vezető képernyő specialista és a Philips monitors márka licencpartnere bejelenti a következő mérföldkövet a márka fenntartható monitortechnológia felé vezető útján. A Philips monitors együttműködik a Closing the Looppal, a zöld beszerzési szolgáltatások globális szolgáltatójával és a TCO Developmenttel, a világ vezető IT fenntarthatósági tanúsítványa, a TCO Certified mögött álló szervezettel egy kísérleti projektben, amelynek célja a monitorhulladék fenntartható csökkentése. 

2021. október 2. 14:33

Ki, milyen kiegészítő eszközzel szerelje fel a munkakörnyezetét?

Ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk dolgozni és együttműködni a kollégákkal, ma már nem feltétlenül elég egy megbízható laptop. A kényelmünk és az egészségünk szempontjából is fontos, hogy munkaállomásunk megfelelő kiegészítőkkel legyen ellátva. Az ideális informatikai háttér minden munkakörben mást jelent, és ez nem csak feladatkörönként, de személyenként is változhat. A Dell Technologies szakembere megosztja a legfontosabb tanácsokat arra vonatkozóan, hogyan alakíthatunk ki kényelmes, egészséges, és a munkánkat leginkább támogató környezetet.

2021. szeptember 18. 16:46

Hibrid munkarendhez készített monitort a Samsung

A Samsung bemutatja legújabb különleges kijelzőmegoldását, a 24 colos S4 Monitort beépített webkamerával, amelyet a hibrid munkarendben dolgozók számára fejlesztett ki a vállalat. A kamerával, hangszórókkal és mikrofonnal felszerelt monitor egyéb kiegészítők nélkül is ideális megoldást jelent a videohívásokon való részvételre és a munkavégzésre.

2021. szeptember 16. 14:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20