Az Alienware vadiúj Aurora csúcsmodellel ünnepli 25. születésnapját

forrás: Prím Online, 2021. november 3. 12:27

A Dell Technologies az Alienware 25. születésnapján bemutatta az újratervezett Alienware Aurora csúcsmodellt. A most újjászületett Aurora szemet gyönyörködtető külsővel várja a játékosokat, emellett nagyobb belső térrel és hatékonyabb légáramlással rendelkezik, így a modell zajkibocsátása jelentősen csökkent. A megújult ház rálátást biztosít a megvilágított, sötét alaplapra, és lehetővé teszi, hogy az alkatrészek szerszámok nélkül is elérhetők legyenek.

 

Egy kis Alienware történelem

Egészen 25 évvel ezelőttig nem létezett a piacon kifejezetten a játékosok igényei szerint tervezett számítógép, pedig a Doom, a Civilization II vagy a Quake már a kilencvenes években rengeteg játékrajongót és lelkes informatikust vonzottak a képernyők elé. Akkor egy Miami környéki garázsban, két barát éjt nappallá téve, maradék alkatrészekből rakta össze saját gyártású PC-it. 1996. október 15-én végül megszületett egy forradalmian új vállalkozás, az Alienware, amely egyedi, nagy teljesítményű gamer számítógépek építését tűzte ki célul. 

 

A cég asztali gépe az Alienware Aurora, amit a folyadékhűtéses technológia úttörőjeként emlegetnek, megjelenésekor az innováció szimbólumának számított. 2004-ben a csúcsmodell még Aurora ALX néven volt ismert, azóta pedig a világ legjobb e-sport-játékosainak kedvenc kompakt asztali számítógépe lett, amely a legnagyobb teljesítményt kívánó, legnívósabb bajnokságokon is bizonyított már. Mérföldkőnek számító 25. születésnapja alkalmából az Alienware most izgatottan rántja le a leplet legújabb megoldásáról, az újratervezett Alienware Aurora csúcsmodellről.

 

Funkcióhoz a forma

Az Alienware asztali gépek kialakítása a felhasználói visszajelzéseken alapul. Az új Alienware Aurorát olyan, eddig nem látott nyílt terű elrendezés jellemzi, amely jobb hozzáférést biztosít a belső alkatrészekhez. Ennek eredményeképp javult a légáramlás, csendesebben működik a modell és kényelmesebb lett a kábelek elvezetése, azaz minden szempontból a játékosok kedvében jár. 

 

A gépház belsejének térfogata másfélszeresére nőtt, miközben alapterülete alig növekedett*. Ezáltal hatékonyabb lett a légáramlás és kisebb zajt bocsájt ki, ami tovább növeli a játékélményt. Mindemellett a grafikus teljesítmény is növekedett 5 százalékkal.**

 

Hatékony hőkezelés és csendes működés

Habár a nagyobb tér forradalmi változást jelent, nem feltétlenül jár együtt a jobb légáramlással, ezért a hőkezelésnek fontos szerep jut. Az akár 4 darab 120 milliméteres ventilátor használatának és a folyadékhűtésnek köszönhetően az új Aurora háza még a legnagyobb erőforrásigényű játékoknál sem melegszik túl.

 

A hatékonyabb légáramlás érdekében a megújult modell a ház elején található, méhsejt alakú szellőzőnyílásokon keresztül szívja be a hűvös levegőt, amelyet az alaplapon és a teljesítményért felelős alkatrészeken átfújva a gép hátulján vezet ki.  

 

A csendesebb működés részben a gépház megnövekedett térfogatának, részben pedig a ventilátorok számának köszönhető. Ez elsőre ugyan ellentmondásosnak tűnhet, de minél több a jól működő ventilátor, a gépház annál hűvösebb és halkabb is. Az előző szériához képest az új Aurora terhelés nélkül akár 16 százalékkal, nagy CPU-igénybevétellel járó műveletek során akár 9 százalékkal, túlhajtás esetén pedig akár 15 százalékkal csendesebben fut.*** Így a játékosok figyelmét nem vonja el a képernyőn történtekről a gépházból kiszűrődő zaj.

 

Ahol test és lélek egybefonódik

A markáns ívű, egyedi formatervezésű új Aurora minden irányból lenyűgözően néz ki mind a Lunar Light, mind pedig a Dark Side of the Moon színben. 

 

Most először az Alienware egy opcionálisan választható, átlátszó bal oldali panelt is kínál. Ezen keresztül a játékosok ráláthatnak az új, sötét alaplapra, amelyet megvilágít az akár 8 különböző zónára osztható, egyedileg testre szabható AlienFX LED-világítás. Emellett egy új, szintén opcionálisan választható, mágneses kábeltakaró is elérhető a modellhez, amellyel könnyedén rendszerezhetők a kábelek és elfedhetők a gépház hátulján lévő portok. Ez elsősorban az e-sport-közvetítéseknél jön jól, amikor rendszerint a játékosok gépeinek hátulja látszódik. 

 

Az új házról a jobb oldali panel akár le is szerelhető, mivel a kábelvezetés mechanikusan és termikusan is elszigeteli a kábeleket azoktól a területektől, ahol a légáramlás kritikus fontosságú. Mindezeknek köszönhetően az új Aurora alkatrészei szerszámok nélkül is minden irányból könnyen hozzáférhetők.

 

___________

*  2021. augusztusi belső tesztek alapján

** 2021. szeptemberi belső tesztek alapján

*** 2021. szeptemberi belső tesztek alapján

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05