Az AOC bemutatja a nagy teljesítményű P3 üzleti monitorcsaládot

forrás: Prím Online, 2023. január 27. 17:04

A kijelzőspecialista AOC bejelenti a professzionális P3 termékcsaládot, amely hét új monitort tartalmaz három különböző méretben (a 24 hüvelyk/60,4 cm képátlójú 24P3CW, 24P3CV és 24P3QW modelleket, a 27 hüvelyk/68,6 cm képátlójú Q27P3CW, Q27P3CV és Q27P3QW modelleket, valamint a 34 hüvelyk/86,4 cm képátlójú ultraszéles CU34P3CV modellt). 

A 3 oldalon keret nélküli, erős és élénk színeket megjelenítő IPS- vagy VA-panelek 178°/178° széles betekintési szöget kínálnak a fokozott megtekintési kényelem érdekében online, szöveges, táblázatos, kódolási, grafikai és egyéb munkákhoz. Míg az ergonomikus lábazatok kényelmes munkakörnyezetet tesznek lehetővé, a 4 portos USB 3.2 elosztók minden modellnél további sokoldalúságot biztosítanak bármilyen üzleti környezetben.

 

A modellek egy része beépített 2 MP vagy 5 MP webkamerák Windows Hello támogatással is rendelkezik, amelyekkel a felhasználók azonnal bejelentkezhetnek a munkameneteikbe, a DisplayPort kimenet a letisztult és elegáns többmonitoros elrendezések létrehozásához, valamint a beépített USB-C dokkolók, amelyekkel a felhasználók a laptop-alapú munkakörnyezetet egyetlen kábellel produktív asztali munkakörnyezetté alakíthatják át. Minden új P3 modell fenntartható papírpárnás csomagolásban kerül forgalomba, és a legújabb környezetvédelmi előírások, például az EPA, az EnergyStar 8, a TCO 9.0 és az EPEAT tanúsítványok szerint készült.

 

Az új AOC P3 modellek – tele jövőbiztos technológiákkal:
USB-C dokkoló megoldások Ethernet és DP-kimenettel, webkamerák arcfelismeréssel

 

Ezek a legújabb, jövőbiztos technológiákkal rendelkező P3 modellek három fő kategóriába sorolhatók:

– A QW modellek a nagyobb kényelem és biztonság érdekében dönthető, 2 MP (Full HD) webkamerával és Windows Hello támogatással rendelkeznek, valamint a gazdag online konferenciaélményt kettő 5 W-os hangszórók biztosítják.

– A CV modellek fejlett beépített USB-C dokkolóval rendelkeznek, amely RJ-45 bemenetet kínál az USB-C-n keresztüli hálózati kapcsolat továbbításához, 65 W-os USB tápellátást biztosít a notebookok töltéséhez és áramellátásához, valamint a kijelző megosztásához, továbbá a többmonitoros kialakítások egyszerű, rendezett létrehozásához DisplayPort-kimenettel is fel vannak szerelve. A DP-kimenet helyett az ultraszéles CU34P3CV beépített KVM-kapcsolóval büszkélkedhet, amellyel két számítógépet vezérelhet egyetlen billentyűzet-egér-monitor konfigurációval. A multimédiás élményt két darab 2 Wattos hangszóró teszi teljessé.

– A CW modellek mindkét funkciót integrálják, és előnyük a dönthető, nagyobb felbontású, 5 MP (QHD) webkamera Windows Hello támogatással, a kettő 5 W hangszóró és a CV modellekkel megegyező USB-C dokkolóállomás 65 W tápellátással és DisplayPort kimenet.

 

Látni és láttatni

 

A mai, online megbeszélésekkel és videohívásokkal teli világban a megfizethető QW modellek, a 24P3QW (23,8 hüvelykes Full HD IPS panellel) és a Q27P3QW (27 hüvelykes QHD IPS panellel) Full HD 2 MP előugró webkamerát alkalmaznak Windows Hello támogatással és 2 x 5 Wattos hangszórókkal. A Windows Hello arcfelismerő technológia lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Windows munkameneteiket egyszerűen a webkamerára pillantva oldják fel, növelve ezáltal a biztonságot és a használhatóságot. Mindkét modell tökéletesen alkalmas a fix asztali számítógépeket tartalmazó konfigurációkhoz, ahol a videokonferenciák a napi rutin jelentős részét kitehetik.

A beépített webkamera nélküli CV modellek – a 24P3CV (23,8 hüvelykes Full HD IPS panellel), a Q27P3CV (27 hüvelykes QHD IPS panellel) és a CU34P3CV (34 hüvelykes UW-QHD VA panellel) - tökéletesen alkalmasak a rugalmas irodákban és megosztott munkahelyeken történő alkalmazásra. Ezek a modellek az elterjedtebb HDMI és DisplayPort bemenetek mellett USB-C bemenettel is rendelkeznek. A beépített 4 portos USB 3.2 Gen 1 elosztónak köszönhetően a felhasználók laptopjuk egyetlen USB-C kábellel történő csatlakoztatásakor az alábbi előnyöket élvezhetik:

 •  A kijelző kiterjeszthető a monitorra
 •  A laptop tölthető (akár 65 W)
 •  A laptop a monitor RJ-45 bemenetének köszönhetően hozzáférhet a hálózathoz vagy az internethez
 •  A laptop hozzáférhet a monitor 4 portos USB elosztójához csatlakoztatott eszközökhöz (pl. billentyűzet, egér, nyomtató, headset, stb.).

 

A DisplayPort kimenet helyett az ultraszéles CU34P3CV lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a beépített KVM-kapcsoló segítségével több számítógépet vagy több perifériát kezeljenek.

 

A rugalmasabb munkakörnyezetben a szakemberek egyes napokon az otthoni irodai beállításokhoz, más napokon pedig az irodába vihetik magukkal a munkahelyi laptopjukat. Ez a fajta rugalmas munkavégzés gyors és egyszerű váltást tesz szükségessé a laptopról az asztali számítógépes beállításra, miközben az irodai és az otthoni online megbeszélésekhez kiváló minőségű webkamerára is szükség van. Az USB-C dokkolóval és beépített 5 MP webkamerával ellátott CW modellek pontosan erre a célra a P3 sorozat legteljesebb csomagját kínálják. A 24P3CW (23,8 hüvelykes Full HD IPS panellel) és a Q27P3CW (27 hüvelykes QHD IPS panellel) QHD 5 MP webkamerával és 2 x 5 W hangszóróval van felszerelve, ráadásul egyetlen kábellel, USB-C-n keresztül kínálnak megoldást a laptop és a monitor, valamint a perifériák egyidejű csatlakoztatására. Továbbá, ha a monitor DisplayPort kimenetéhez egy másik monitor is csatlakozik, akkor teljes értékű, többmonitoros konfiguráció valósítható meg, amelyhez nincs szükség további kábelre, mivel a kijelzőjel a laptopról USB-C-n keresztül, a monitor DisplayPort kimenetéről pedig a másodlagos kijelzőre kerül továbbításra. Már csak egy kábelnyúlásnyira van a kicsi, szűkös, laptop-alapú munkaterület átalakítása produktív, nagy asztali munkaterületté.

 

Időtlen és elegáns design

 

Az elegáns P3 sorozat formatervezése letisztult, és bármilyen otthoni irodai vagy üzleti környezetbe beleillik. Kompakt alapzata prémium megjelenésű, a három oldalán lévő keskeny káva pedig szinte zökkenőmentes többmonitoros elrendezéseket és elegáns megjelenést biztosít a modern irodákban. A rendetlenség csökkentése érdekében a lábazat kábelkezelő nyílást kínál, és állítható magasságú (150 mm), 180° teljes elforgatású, dönthető és billenthető (90°) (kivéve az ultraszéles CU34P3CV modellt), így ergonomikus és kényelmes felhasználói élményt nyújt a hosszú munkaidő alatt.

 

 

Csatlakoztathatóság és kényelem együtt

 

A CU34P3CV az 1500R ívelt VA panelével és változatos csatlakozási lehetőségeivel még magasabb szintet kínál. Mivel a nagy ultraszéles méret miatt további többmonitoros csatlakozásokra nincs szükség, a DisplayPort kimenet itt nem található meg, helyette a CU34P3CV a több forrással való termelékenység növelése érdekében KVM-kapcsolót, valamint kép a képben (Picture-in-Picture, PiP) és kép a kép mellett (Picture-by-Picture, PbP) opciókat kínál.

 

A KVM-kapcsolóval egyidejűleg két forrás csatlakoztatható a monitorhoz, és ha a monitor USB elosztójához egy billentyűzet/egér konfiguráció is csatlakozik, akkor a felhasználók a monitorról kiválaszthatják, hogy az USB-C-n keresztül csatlakoztatott PC-t vagy az USB upstream porton keresztül csatlakoztatott PC-t akarják-e vezérelni. Az egyszerre egy laptopot és egy asztali számítógépet használó szakemberek számára ez a funkció ügyes és okos megoldást jelent a két PC egyidejű használatára.

Az ultraszéles képarány (21:9) és a nagy felbontás (3440x1440), valamint a magasabb frissítési frekvencia (100 Hz) és a nagyobb kontraszt (3000:1) révén a CU34P3CV a munkaidőn kívüli filmnézéshez vagy a lebilincselő játékokhoz is kiválóan alkalmas. Míg a 24P3CV és a Q27P3CV két darab 2 W-os hangszórót kínál, addig a CU34P3CV a kerekebb multimédiás élmény érdekében 5 W-os hangszórókkal rendelkezik.

 

A felhasználók egészségének és jólétének védelme érdekében mind nappal, mind éjszaka az összes modell FlickerFree technológiával, valamint LowBlue üzemmóddal rendelkezik, és ergonomikus lábazatot vagy VESA konzolt kínál.

 

Az AOC 24P3CW, Q27P3CW, 24P3CV, Q27P3CV, CU34P3CV, 24P3QW és Q27P3QW modellek 2023 februártól lesznek megvásárolhatók a következő ajánlott kiskereskedelmi árakon:

 • 24P3CW: € 329,00
 • Q27P3CW: € 439,00
 • 24P3CV: € 289,00
 • Q27P3CV: € 419,00
 • CU34P3CV: € 549,00
 • 24P3QW: € 269,00
 • Q27P3QW: € 369,00 
Kulcsszavak: AOC monitor

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új SuperWide monitor átfogó USB-C dokkolóállomással

A Philips 45B1U6900C modell egyetlen képernyőben egyesíti a dupla monitoros elrendezést. A Philips 45B1U6900C nagy, 44,5 hüvelykes (113 cm képátlójú), dupla QHD (5120 x 1440) felbontású képernyővel és számos egyéb, a professzionális multitaskingot segítő funkcióval rendelkezik, mint például: USB-C dokkoló RJ45 (Gigabit Ethernet) bemenettel, 32:9 SuperWide képaránnyal, 1500R görbülettel és 178/178 fokos betekintési szögekkel.

2023. március 30. 09:57

Itt az AGON 5 gaming monitor legújabb tagja

Az AGON by AOC bemutatja az AGON 5 gamer monitor sorozat következő modelljét. A 31,5 hüvelykes (80 cm) AGON AG325QZN/EU Fast VA panellel rendelkezik, amely villámgyors 240 Hz frissítési rátával képes üzemelni. 

2023. március 25. 13:59

Évente több százezer forint megtakarítást hozhat a piezotintás nyomtatás

Öt év alatt megközelíti a 2 millió forintot az áramszámlán jelentkező megtakarítás, amelyet már egy közepes méretű cég is elérhet, ha lézertechnológiás irodai multifunkciós berendezéseit az Epson piezoelektromos tintasugaras eszközeire cseréli. A lépéssel csaknem 1,5 tonna CO2 emissziótól is meg lehet kímélni a környezetet, miközben a hőmentesen működő gépek egyéb szempontok alapján is lényegesen környezetkímélőbbek a lézereseknél.

2023. március 24. 18:00

Az új Legion laptopok a teljesítményt és a hordozhatóságot ötvözik

A Lenovo bejelentette a Lenovo Legion Slim laptopok legújabb, 8. generációját. A sorozat most bemutatott tagjai minden eddiginél nagyobb szabadságot nyújtanak a játékosoknak. A Lenovo Legion Slim sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és elérjék a játékokkal kapcsolatos céljaikat. 

2023. március 24. 16:43

A Philips bemutatja a díjnyertes hordozható monitort kettős USB-C-vel

Az új hordozható Philips 16B1P3302D monitor egy tökéletes útitárs. A Philips 16B1P3302D modell a Philips monitors hordozható sorozatának részeként jelenik meg. A monitor dizájn-identitása elnyerte a 2021 iF Product Design Award címet, és a 2021 Red Dot díjat is elhozta.

2023. március 22. 20:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08