Az Epson új tintasugaras fotónyomtatókkal és nagy formátumú nyomtatókkal bővíti termékkínálatát

forrás: Prím Online, 2023. február 16. 18:29

Az Epson nemrég bejelentette, hogy 2026-ra teljesen leáll a lézernyomtatók globális értékesítésével és forgalmazásával, most pedig több termékkategóriában is újdonságokkal jelentkezett: a SureColor SC-T nagy formátumú műszaki és poszternyomtatók választéka 24" és 36" méretű modellekkel bővült, továbbá több új, kompakt 24 hüvelykes fotónyomtató is bekerült a márka kínálatába.

A tintasugaras nyomtatók használata jelentős előrelépést jelent a fenntarthatóság terén, hiszen míg a lézer esetében hőre van szükség a festék papírra égetéséhez, addig a tintasugaras technológia hidegen működik, és kevesebb energiát igényel. Az IDC adatai szerint a tintasugaras nyomtatók piaca évente +5,1%-kal fog nőni, ezzel szemben évi -0,4%-kal csökken majd a lézernyomtatás iránti igény – ezeket az igényeket célozzák meg a most bejelentett innovatív eszközök is. 

 

Nagy teljesítményű opciók fotók és poszterek előállítására 

 

Az Epson bejelentette, hogy a már meglévő 44 hüvelykes SureColor SC-P8500D nagy formátumú nyomtatója mellett piacra dob három új 24 hüvelykes modellt is, melyeket nagy mennyiségű fotó- és poszternyomtatáshoz és fénymásolószalonok számára fejlesztettek ki. A kivételes képminőséget, alacsony üzemeltetési költséget, kis helyigényt és egyszerű működést kínáló új termékek számos papírtípusra képesek nyomtatni, többek között poszterkartonra is. Bemutattak továbbá egy új, könnyen kezelhető és teljesen integrált 44 hüvelykes nyomtatót is, amely intelligens funkciókkal és hatszínű tintacsomagrendszerrel rendelkezik. Az így kibővített termékcsaláddal az Epson átfogó nyomtatási megoldást kínál minden vállalkozás számára a kiskereskedelmi nyomdáktól és a professzionális fotóstúdióktól kezdve a nyomtatással és a poszterek előállításával foglalkozó laborokig.

 

A három új, 24 hüvelykes (610 mm) nyomtató a SureColor SC-P6500E (egytekercses modell), az SC-P6500D (kéttekercses konstrukció PostScript támogatással), és az SC-P6500DE (kéttekercses) modell. Ezek a szintén frissen bemutatott 44 hüvelykes SureColor SC-P8500DL nyomtatóval együtt alkotják a SureColor SC-Px500 sorozatot, kiegészítve a már forgalomban lévő, népszerű 44 hüvelykes (1117 mm) SureColor SC-P8500D nyomtatót.

 

Az Epson forradalmi Micro TFP PrecisionCore technológiáján alapuló sorozat minden terméke a vállalat hatszínű UltraChrome Pro6 pigmenttintáját használja, amely mostantól egy plusz szürke tintát is tartalmaz a színtér bővítése érdekében. Az SC-P8500DL modell 1,6 literes integrált tintatasakokkal biztosítja a nagy formátumú fényképek és poszterek nagy példányszámú nyomtatását. Az új nyomtatók kivételes nyomtatási minőséget biztosítanak, rendkívül kompakt kialakításúak, intelligens funkciókkal rendelkeznek és egyszerűen kezelhetők. A termékek mindegyike a célszegmensek által megkövetelt megnövelt szintű biztonságot és eszközkezelést is kínál.

 

A termékek nagy sebességű nyomtatást (akár 18 m2/óra) tesznek lehetővé a képminőség romlása nélkül, a nyomtatók elején található kezelőszervek pedig leegyszerűsítik a felhasználói élményt. A nyomtató porvédett kialakítású, amely megvédi a nyomtatófejet, ezáltal jelentősen csökkenthetők a karbantartási költségek. A hatszínű tintakészlet más nyolcszínű modellekhez képest kevesebb tintát használ, ami szintén alacsonyabb üzemeltetési költségekkel jár. A dokumentumok bizalmas és biztonságos nyomtatása érdekében a nyomtatók továbbfejlesztett IT és biztonsági funkciókkal vannak ellátva, többek között NFC-védelemmel, valamint titkosított PIN-kóddal és jelszóval.

 

Mivel az egyszerű használat fontos követelmény, az SC-Px500 sorozat nyomtatók működése rendkívül intuitív: a 4,3 hüvelykes érintőképernyő könnyű hozzáférést tesz lehetővé, a papírtekercs betöltését és kivételét pedig az automata papírkezelő mechanizmus könnyíti meg. 

 

 

Az Epson SureColor SC-T nagy formátumú, műszaki és poszternyomtatók választéka új 24" és 36" méretű modellekkel bővült

 

Az Epson bejelentette a SureColor SC-T sorozatú egyfunkciós műszaki és poszternyomtató-kínálatának jelentős bővítését. Az új nyomtatókat úgy tervezték, hogy alkalmasak legyenek építészeti és mérnöki tervrajzok készítésére, ugyanakkor elég rugalmasak legyenek ahhoz, hogy a kiskereskedelmi és állami felhasználók is minőségi reklámplakátokat gyárthassanak általa. A fokozott biztonsági beállításokat és megnövelt nyomtatható színteret kínáló, 44 hüvelykes (SC-T7700D) modell 24 és 36 hüvelykes változatai is megjelentek. A termékcsaláddal az Epson sokoldalú és átfogó nyomtatási megoldást kínál szervezetek számára, a kisebb kiskereskedőktől kezdve a nagy multinacionális cégekig.

 

Az új modellekkel kibővített SureColor SC-Tx700 sorozat tagjai jelenleg a már korábban megjelent 44"-es (1117 mm-es) SC-T7700D (kéttekercses konstrukció Adobe PostScript támogatással), egy új, 44 hüvelykes SC-T7700DL (kéttekercses konstrukció 1,6L-es tinta tasakokkal, Adobe PostScript támogatással), a 36"-es (914 mm-es) SC-T5700D (kéttekercses konstrukció) és három 24"-es (610 mm-es) modell – SC-T3700E (egytekercses konstrukció), SC-T3700DE (kéttekercses konstrukció), SC-T3700D (kéttekercses konstrukció Adobe PostScript támogatással).

 

Az Epson SC-Tx700 nyomtatói az Epson hatszínű UltraChrome XD3 pigmenttintáit használják. Ezek közé tartozik az új piros tinta, amely kiszélesíti a nyomtatható színteret, ezáltal CAD-rajzok kiigazítására és vállalati logók pontos reprodukálására is alkalmas. Az SC-Tx700 sorozat továbbfejlesztett IT és biztonsági funkciókat is kínál, beleértve a titkosított PIN-kódokat, jelszavakat és a hozzáférés-szabályozási listát (ACL) is. A biztonságos kommunikációt a 802.1x hálózati hitelesítés, az SNMPv3 protokoll és az eszközidentitás-tanúsítvány (TLS) biztosítja, míg a titkosított SSD- és NFC-kártya-hitelesítés gondoskodik a bizalmas dokumentumok védelméről.

 

Az Epson áttörést jelentő Micro TFP PrecisionCore nyomtatófej-technológiáján alapuló, kibővített SC-Tx700 sorozat számos terméke a vállalat változó cseppméret- és fúvókaellenőrző technológiáját, valamint az Adobe PostScript szabványos technológiát is tartalmazza, hogy egyenletes és kivételes képminőséget biztosítson minimális karbantartás mellett. Rendkívül kis helyigényükkel a termékek a jelenleg elérhető legkisebb nagy formátumú nyomtatók közé sorolhatók, és óránként akár 130 m2-es nyomtatási sebességükkel még nagyobb termelékenységet tesznek lehetővé.

Kulcsszavak: Epson nyomtató nyomtatás

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt az AGON 5 gaming monitor legújabb tagja

Az AGON by AOC bemutatja az AGON 5 gamer monitor sorozat következő modelljét. A 31,5 hüvelykes (80 cm) AGON AG325QZN/EU Fast VA panellel rendelkezik, amely villámgyors 240 Hz frissítési rátával képes üzemelni. 

2023. március 25. 13:59

Évente több százezer forint megtakarítást hozhat a piezotintás nyomtatás

Öt év alatt megközelíti a 2 millió forintot az áramszámlán jelentkező megtakarítás, amelyet már egy közepes méretű cég is elérhet, ha lézertechnológiás irodai multifunkciós berendezéseit az Epson piezoelektromos tintasugaras eszközeire cseréli. A lépéssel csaknem 1,5 tonna CO2 emissziótól is meg lehet kímélni a környezetet, miközben a hőmentesen működő gépek egyéb szempontok alapján is lényegesen környezetkímélőbbek a lézereseknél.

2023. március 24. 18:00

Az új Legion laptopok a teljesítményt és a hordozhatóságot ötvözik

A Lenovo bejelentette a Lenovo Legion Slim laptopok legújabb, 8. generációját. A sorozat most bemutatott tagjai minden eddiginél nagyobb szabadságot nyújtanak a játékosoknak. A Lenovo Legion Slim sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és elérjék a játékokkal kapcsolatos céljaikat. 

2023. március 24. 16:43

A Philips bemutatja a díjnyertes hordozható monitort kettős USB-C-vel

Az új hordozható Philips 16B1P3302D monitor egy tökéletes útitárs. A Philips 16B1P3302D modell a Philips monitors hordozható sorozatának részeként jelenik meg. A monitor dizájn-identitása elnyerte a 2021 iF Product Design Award címet, és a 2021 Red Dot díjat is elhozta.

2023. március 22. 20:01

Már a hazai gamerek is lecsaphatnak az LG 240 Hz-es képfrissítésre képes OLED monitorjaira

Már Magyarországon is elérhetőek az LG legújabb top kategóriás gaming OLED monitorjai. A 45 colos képátlójú 45GR95QE-B és a 27 colos 27GR95QE-B UltraGear OLED kijelzők az élénk színek és a mélyfekete árnyalatok megjelenítése mellett maximálisan gördülékeny játékmenetet garantálnak: másodpercenként akár 240 képkocka megjelenítésére képesek, mindezt ultraalacsony válaszidő mellett. A 45 colos modell hajlított képernyője extra nagy görbületű, így a teljes képernyőfelületen tisztán, torzulás nélkül láthatóvá válik minden részlet, ezzel kielégítve a haladó és profi játékosok minden igényét.

2023. március 20. 17:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08