Az Epson új tintasugaras fotónyomtatókkal és nagy formátumú nyomtatókkal bővíti termékkínálatát

forrás: Prím Online, 2023. február 16. 18:29

Az Epson nemrég bejelentette, hogy 2026-ra teljesen leáll a lézernyomtatók globális értékesítésével és forgalmazásával, most pedig több termékkategóriában is újdonságokkal jelentkezett: a SureColor SC-T nagy formátumú műszaki és poszternyomtatók választéka 24" és 36" méretű modellekkel bővült, továbbá több új, kompakt 24 hüvelykes fotónyomtató is bekerült a márka kínálatába.

A tintasugaras nyomtatók használata jelentős előrelépést jelent a fenntarthatóság terén, hiszen míg a lézer esetében hőre van szükség a festék papírra égetéséhez, addig a tintasugaras technológia hidegen működik, és kevesebb energiát igényel. Az IDC adatai szerint a tintasugaras nyomtatók piaca évente +5,1%-kal fog nőni, ezzel szemben évi -0,4%-kal csökken majd a lézernyomtatás iránti igény – ezeket az igényeket célozzák meg a most bejelentett innovatív eszközök is. 

 

Nagy teljesítményű opciók fotók és poszterek előállítására 

 

Az Epson bejelentette, hogy a már meglévő 44 hüvelykes SureColor SC-P8500D nagy formátumú nyomtatója mellett piacra dob három új 24 hüvelykes modellt is, melyeket nagy mennyiségű fotó- és poszternyomtatáshoz és fénymásolószalonok számára fejlesztettek ki. A kivételes képminőséget, alacsony üzemeltetési költséget, kis helyigényt és egyszerű működést kínáló új termékek számos papírtípusra képesek nyomtatni, többek között poszterkartonra is. Bemutattak továbbá egy új, könnyen kezelhető és teljesen integrált 44 hüvelykes nyomtatót is, amely intelligens funkciókkal és hatszínű tintacsomagrendszerrel rendelkezik. Az így kibővített termékcsaláddal az Epson átfogó nyomtatási megoldást kínál minden vállalkozás számára a kiskereskedelmi nyomdáktól és a professzionális fotóstúdióktól kezdve a nyomtatással és a poszterek előállításával foglalkozó laborokig.

 

A három új, 24 hüvelykes (610 mm) nyomtató a SureColor SC-P6500E (egytekercses modell), az SC-P6500D (kéttekercses konstrukció PostScript támogatással), és az SC-P6500DE (kéttekercses) modell. Ezek a szintén frissen bemutatott 44 hüvelykes SureColor SC-P8500DL nyomtatóval együtt alkotják a SureColor SC-Px500 sorozatot, kiegészítve a már forgalomban lévő, népszerű 44 hüvelykes (1117 mm) SureColor SC-P8500D nyomtatót.

 

Az Epson forradalmi Micro TFP PrecisionCore technológiáján alapuló sorozat minden terméke a vállalat hatszínű UltraChrome Pro6 pigmenttintáját használja, amely mostantól egy plusz szürke tintát is tartalmaz a színtér bővítése érdekében. Az SC-P8500DL modell 1,6 literes integrált tintatasakokkal biztosítja a nagy formátumú fényképek és poszterek nagy példányszámú nyomtatását. Az új nyomtatók kivételes nyomtatási minőséget biztosítanak, rendkívül kompakt kialakításúak, intelligens funkciókkal rendelkeznek és egyszerűen kezelhetők. A termékek mindegyike a célszegmensek által megkövetelt megnövelt szintű biztonságot és eszközkezelést is kínál.

 

A termékek nagy sebességű nyomtatást (akár 18 m2/óra) tesznek lehetővé a képminőség romlása nélkül, a nyomtatók elején található kezelőszervek pedig leegyszerűsítik a felhasználói élményt. A nyomtató porvédett kialakítású, amely megvédi a nyomtatófejet, ezáltal jelentősen csökkenthetők a karbantartási költségek. A hatszínű tintakészlet más nyolcszínű modellekhez képest kevesebb tintát használ, ami szintén alacsonyabb üzemeltetési költségekkel jár. A dokumentumok bizalmas és biztonságos nyomtatása érdekében a nyomtatók továbbfejlesztett IT és biztonsági funkciókkal vannak ellátva, többek között NFC-védelemmel, valamint titkosított PIN-kóddal és jelszóval.

 

Mivel az egyszerű használat fontos követelmény, az SC-Px500 sorozat nyomtatók működése rendkívül intuitív: a 4,3 hüvelykes érintőképernyő könnyű hozzáférést tesz lehetővé, a papírtekercs betöltését és kivételét pedig az automata papírkezelő mechanizmus könnyíti meg. 

 

 

Az Epson SureColor SC-T nagy formátumú, műszaki és poszternyomtatók választéka új 24" és 36" méretű modellekkel bővült

 

Az Epson bejelentette a SureColor SC-T sorozatú egyfunkciós műszaki és poszternyomtató-kínálatának jelentős bővítését. Az új nyomtatókat úgy tervezték, hogy alkalmasak legyenek építészeti és mérnöki tervrajzok készítésére, ugyanakkor elég rugalmasak legyenek ahhoz, hogy a kiskereskedelmi és állami felhasználók is minőségi reklámplakátokat gyárthassanak általa. A fokozott biztonsági beállításokat és megnövelt nyomtatható színteret kínáló, 44 hüvelykes (SC-T7700D) modell 24 és 36 hüvelykes változatai is megjelentek. A termékcsaláddal az Epson sokoldalú és átfogó nyomtatási megoldást kínál szervezetek számára, a kisebb kiskereskedőktől kezdve a nagy multinacionális cégekig.

 

Az új modellekkel kibővített SureColor SC-Tx700 sorozat tagjai jelenleg a már korábban megjelent 44"-es (1117 mm-es) SC-T7700D (kéttekercses konstrukció Adobe PostScript támogatással), egy új, 44 hüvelykes SC-T7700DL (kéttekercses konstrukció 1,6L-es tinta tasakokkal, Adobe PostScript támogatással), a 36"-es (914 mm-es) SC-T5700D (kéttekercses konstrukció) és három 24"-es (610 mm-es) modell – SC-T3700E (egytekercses konstrukció), SC-T3700DE (kéttekercses konstrukció), SC-T3700D (kéttekercses konstrukció Adobe PostScript támogatással).

 

Az Epson SC-Tx700 nyomtatói az Epson hatszínű UltraChrome XD3 pigmenttintáit használják. Ezek közé tartozik az új piros tinta, amely kiszélesíti a nyomtatható színteret, ezáltal CAD-rajzok kiigazítására és vállalati logók pontos reprodukálására is alkalmas. Az SC-Tx700 sorozat továbbfejlesztett IT és biztonsági funkciókat is kínál, beleértve a titkosított PIN-kódokat, jelszavakat és a hozzáférés-szabályozási listát (ACL) is. A biztonságos kommunikációt a 802.1x hálózati hitelesítés, az SNMPv3 protokoll és az eszközidentitás-tanúsítvány (TLS) biztosítja, míg a titkosított SSD- és NFC-kártya-hitelesítés gondoskodik a bizalmas dokumentumok védelméről.

 

Az Epson áttörést jelentő Micro TFP PrecisionCore nyomtatófej-technológiáján alapuló, kibővített SC-Tx700 sorozat számos terméke a vállalat változó cseppméret- és fúvókaellenőrző technológiáját, valamint az Adobe PostScript szabványos technológiát is tartalmazza, hogy egyenletes és kivételes képminőséget biztosítson minimális karbantartás mellett. Rendkívül kis helyigényükkel a termékek a jelenleg elérhető legkisebb nagy formátumú nyomtatók közé sorolhatók, és óránként akár 130 m2-es nyomtatási sebességükkel még nagyobb termelékenységet tesznek lehetővé.

Kulcsszavak: Epson nyomtató nyomtatás

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Éles részletek és tiszta, gyors tempójú mozgás az AGON by AOC új gaming monitorával

Az AGON by AOC – a világ vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája büszkén mutatja be a kompakt Q24G2A/BK modellt az AOC GAMING termékpalettájáról. Ez a gaming monitor egy 23,8″-es (60,4 cm) IPS panellel rendelkezik, amely figyelemre méltó QHD felbontást (2560x1440) biztosít 165 Hz frissítési rátával és 1 ms MPRT válaszidővel. Az 1000:1 kontrasztarányt és 108,7% -os sRGB színskála-lefedettséget kínáló AOC GAMING Q24G2A/BK lenyűgöző látványt és reszponzív teljesítményt nyújt helytakarékos formában.

2023. május 28. 13:32

A Genesis tarolt a lengyel IT Hardware magazin által rendezett népszerűségi versenyen

A Genesisnek nagy sikere volt a lengyel IT Hardware magazin által szervezett, és a gamerek körében is elimert közönségszavazáson. A Genesis márkát a legjobb gamer brandnek választották meg, több más jelentős elismeréssel együtt.

2023. május 25. 11:21

Precíziós ipari robottal és okosszemüveggel tarolt az Epson a legrangosabb dizájnversenyen

Az Epson öt tintasugaras nyomtató modellje, egy ipari robotja, egy projektora és egy ipari alkalmazásokhoz tervezett okosszemüvegmodellje is Red Dot-díjat kapott a nemzetközi dizájn legnagyobb seregszemléjén. A Red Dot: Production Design 2023-on az Epson immár negyedszer érdemelte ki a Best of the Best díjat, ezúttal egy kompakt fotónyomtatóval.

2023. május 21. 11:50

Gaming monitor a hatékony multitaskinghoz?

Bár szokatlannak tűnhet, egy játékosok igényeire szabott monitor nem csak gamerek számára lehet ideális: a munkahelyi és iskolai feladatvégzés hatékonyságát is javíthatja. Ha elég széles egy monitor kijelzője, akár négy ablak együttes megjelenítése is lehetséges amellett, hogy a felhasználó kényelmesen, egy helyen láthat minden számára fontos információt.

2023. május 16. 19:58

Új készülékekkel jelentkezik az Evnia

A gaming ipar soha nem látott magasságokban jár, és tagjai korosztályra való tekintet nélkül, minden országban élvezik a legújabb technológiai fejlesztések által lehetővé tett magával ragadó izgalmakat. 

2023. május 11. 18:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39