Az éremszerzés reményében utazik Tóth Dávid a Sim Racing World Cup döntőjére

forrás: Prím Online, 2022. október 22. 14:55

A világ legjobb idejével jutott be Tóth Dávid, a Magyar E-sport Válogatott kiválósága a Sim Racing World Cup 2022 döntőjébe, amelyet most vasárnap, október 23-án tartanak Monacóban. Szenzációs teljesítményt nyújtó virtuális pilótánk az éremszerzés reményében utazik a szimulátoros világbajnokság zárószakaszára.

Július végén rendezték meg a Sim Racing World Cup 2022 európai kvalifikációs selejtezőjét az Assetto Corsa elnevezésű játék platformján, ahol Tóth Dávid fantasztikus, 1:33:197-es időt autózott. Szenzációs eredményével a Magyar E-sport Válogatott kiválósága nem csupán kontinensünk legjobb virtuális pilótáit utasította maga mögé, de összetettben is az élre került.

 

„Hihetetlenül büszkék vagyunk Tóth Dávid teljesítményére, aki a világ leggyorsabbjaként képviselheti hazánkat és egyben Európát is a szimulátoros világbajnokság most vasárnapi monacói döntőjében. Az elmúlt hónapok az intenzív felkészülés jegyében zajlottak, igyekeztünk minden támogatást megadni számára. Dávid a többi között a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság SIM Liga idei szezonjában is rajthoz áll, ezért annak versenynaptárát is e nemzetközi megmérettetésnek az időpontjához igazítottuk. Akárcsak a nemzetközi színtéren, hazánkban is folyamatosan dinamikusan növekszik az e-sport-bázis, és legutóbbi felméréseink szerint ez a tendencia érvényesül a szimulátorsportban is, amelyre a Magyar E-sport Szövetség kiemelt hangsúlyt fektet” – nyilatkozta Biró Balázs, a HUNESZ elnöke.

 

 

A Sim Racing World Cup 2022 kontinentális válogatóján csak tized-, illetve századmásodpercek döntöttek a versenyzők között, a mezőny pedig ez alkalommal is hihetetlenül erősnek ígérkezik, hiszen ismét elindul a rajtvonalról többek között az egyik legnagyobb rivális, Szlovénia legjobbja, az összesen nyolc világbajnoki címmel rendelkező Jernej Simončič, aki összetettben a második helyről vághat neki a hajrának.

 

„Nagyon izgatott vagyok, hogy ott lehetek a Magyar E-sport Válogatott színeiben a Sim Racing World Cup döntőjében. Ez lesz egyúttal az első offline esemény is, amelyen versenyzőként részt veszek. Egymás ellen fogunk versenyezni, tehát mindenki egy időben lesz a különböző pályákon. Először három 10 perces sprintfutamot rendeznek, Silverstone után Imola és a Red Bull Ring következik, majd pontoznak, és a legjobbak jutnak a 40 perces zárófutamba, amelynek a helyszínét egyelőre még nem ismerjük. A szervezők emellett az autó típusát is ismertették augusztus végén, amelynek beállításaiban most is rengeteget segít Pinczés Ádám csapattársam, a kvalifikációs selejtezőhöz hasonlóan vele készülök fel a megmérettetésre. Remélem, ezúttal is sikerül majd a legjobb formámat hoznom, és dobogóra állhatok Monacóban” – mondta el Tóth Dávid, az MNEB SIM Liga korábbi kétszeres győztese, aki 2022 februárja óta az Arnage Competition csapat tagja.

 

„A technikai sportok komoly anyagi erőforrásokat igényelnek, a szimulátorokkal azonban kiszélesedik a sportág tömegbázisa és nagyobb az esély a tehetségek felbukkanására. Tóth Dávid a világ legjobbjaként utazik a Sim Racing World Cup döntőjére, Monacóba, ahol a győzelemért száll harcba. A szimulátorsportnak köszönhetően ma már szinte minden fiataltól karnyújtásnyira lehet az autósport, Dávid sikerei pedig kiváló példaként szolgálhatnak a jövő virtuális versenyzői számára. A Magyar E-sport Szövetséggel való együttműködésünk nagyban hozzájárul az autó-motorsport és a szimulátorsport területein végzett munkánkhoz, így örömmel támogatjuk a Magyar E-sport Válogatott virtuális autóversenyzőinek nemzetközi szerepléseit” – emelte ki Őry Kornél, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. sport- és közlekedésbiztonsági igazgatója. 

 

A Sim Racing World Cup 2022-es döntőjét október 23-án tartják Monacóban, melyet az Esport1 twitch – https://twitch.tv/esport3tv – felületén lehet élőben követni majd.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Még szélesebb körben elérhetők a Galaxy AI funkciók a One UI 6.1 frissítéssel

Még több Galaxy felhasználó léphet be a mobil AI új korszakába: a One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók március 28-tól. A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők lesznek azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria felhasználói már kipróbálhattak.

2024. március 27. 19:13

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kreatív megoldásokkal építenének fenntartható jövőt a Zöld kód pályázat döntősei

Március 23-án rendezte meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a Zöld Kód – Kódolj a holnapért! pályázat döntőjét. A legjobb ötletekkel érkezett csapatok közül a fiatalabb korosztályt egy Scratch-meccs várta, míg a nagyobbak szakmai mentorok segítségével valósíthatták meg a fenntarthatósági problémákra reflektáló robotötleteiket. A 6 millió forint összdíjazású pályázattal a Vodafone Magyarország Alapítvány célja, hogy a fiatalokat arra buzdítsa, gondolkodjanak és tegyenek azért, hogy a digitalizációt a fenntartható jövő szolgálatába állítsák.

2024. március 27. 15:08

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05