Az Ericsson és a Swisscom elindította az első európai kereskedelmi 5G hálózatot

forrás: Prím Online, 2019. április 25. 17:30

Az Ericsson és Svájc legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója, a Swisscom bekapcsolták Európa első nagyszabású, kereskedelmi 5G-hálózatát, támogatva a kereskedelemben kapható okostelefonokat. A hálózat és az ahhoz tartozó 5G szolgáltatások Svájc 54 városában érhetők el, köztük a legnagyobb lélekszámú településeken, Zürichben, Bernben, Genfben, Baselben, Lausanne-ban és Luzernben. 

Minthogy az összes többi komponens már a helyén volt, a kereskedelmi licenc megszerzése azt jelentette, hogy a partnereknek valóban csak egy gombnyomással be kellett kapcsolniuk a hálózatot.

 

A Swisscom 5G okostelefonnal és routerekkel rendelkező ügyfelei a lefedettségi területeken azonnal élvezhetik a nagy hálózati sebesség és a rendkívül alacsony késleltetés előnyeit, valamint az 5G továbbfejlesztett mobilszélessávú funkcióit az infotainment, a játékok, a virtuális valóság, valamint az immerzív média területén.  

 

Az 5G hálózat bekapcsolásával a Dolgok Internete (IoT) és az Ipar 4.0 terén is új lehetőségek nyílnak meg.

 

„A kereskedelmi 5G hálózat megvalósításával Svájcban változatos új alkalmazások és üzleti modellek alapjait fektetjük le – mondta el Urs Schaeppi, a Swisscom vezérigazgatója. - Ez fontos lehetőség az ország és a digitális világ részévé váló emberek számára is, függetlenül attól, hogy nagyvárosban, vidéken vagy akár a hegyekben laknak-e.”

 

Arun Bansal, az Ericsson Európáért és Latin-Amerikáért felelős vezetője így fogalmazott: „Ez egy nagyon fontos esemény a Swisscom és egész Európa számára – az 5G immár kereskedelmileg is elérhető. Az Ericssonnál az 5G ökoszisztémát azzal is erősítjük, hogy a chipkészlet- és készülékgyártók számára csökkentjük a piacra kerülési időt. Többgyártós működést biztosítunk az 5G készülékek és hálózatok számára, ezzel elősegítve a több 5G-képes eszköz piacra kerülését, hogy a felhasználók élvezhessék az 5G szolgáltatások előnyeit.”

 

A Swisscom már régebben bejelentette azt a célját, hogy 2019 végére egész Svájc területén elérhetővé teszi az 5G hálózatot, mely révén az ország lakosságának közel 90 százaléka hozzáfér majd a technológiához. Ezt az Ericsson Spectrum Sharing szoftverével érik el, mely dinamikusan, a forgalmi igények alapján osztja meg a rádióspektrumot a 4G és 5G vivőfrekvenciák között. Ez a megoldás gyors országos 5G lefedettséget nyújt a korábban telepített 5G-ready 4G rádióeszközökkel.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05