Az LG a 2020-as IFA-n mutatta be legújabb, otthonokba szánt innovációit

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 7. 10:58

Az LG Electronics (LG) a 2020-as IFA-n egy, a korábbi kiállításokon soha nem látott felhasználói élménnyel jelentkezett. Az LG technológiai vezetője, Dr. I.P. Park hologram formában lépett a színpadra, hogy az LG “Otthon lenni jó” (Life’s Good from Home) névre keresztelt jövőképéről beszéljen. Az LG víziója a legtöbbet hozza ki az otthonléthez kapcsolódó három alapértékből, a törődésből, a kényelemből és a szórakozásból.

„A jelenlegi rendkívüli idők bizonytalanabbá tettek minket a jövővel kapcsolatban” — jegyezte meg Dr. Park. „Az LG-nél azonban úgy gondoljuk, ez egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy valódi változásokat idézzünk elő azzal, hogy új értelmet adunk az otthon töltött időnek. A világ egyik vezető gyártójaként most még elkötelezettebbek vagyunk az olyan új termékek és szolgáltatások kifejlesztése, valamint a korábbi megoldásaink továbbfejlesztése mellett, amelyek valóban javítják a vásárlók életminőségét.”

 

 

 

Az LG mesterséges intelligencia-platformja, az LG ThinQ folyamatosan fejlődik és megújul, hogy új szolgáltatásokkal, megoldásokkal és üzleti modellekkel élen járjon ebben a változásban. „Az LG ThinQ a motorja a mindennapi életet gazdagító megoldásainknak” — mondta Dr. Park, miközben bemutatta, hogyan kínál a megújult LG ThinQ alkalmazás egy, a terméktámogatásról egészen a napi bevásárlásig terjedő, felhasználóközpontú élményt. Az alkalmazás használatával az AI-alapú Proactive Customer Care (PCC) ügyfélszolgálati megoldás folyamatosan figyeli a készülékek üzemállapotát, és szükség esetén karbantartási tippeket vagy javítási tanácsokat ad a felhasználónak.

 

Az LG élen jár az otthon falain túlmutató innovációk terén, és számos olyan technológiába invesztál, amelynek célja a mindennapi életminőség javítása. Az LG CLOi robotkínálata a távolságtartást segítve biztonságos lehetőséget kínál a szolgáltatásnyújtásra az éttermekben és kórházakban — 2020. júliusa óta az LG CLOi kiszolgálóróbotjai (ServeBots) Dél-Korea néhány közösségi helyszínén már munkába is álltak. A robotika terén úttörő vállalatként az LG a CLOi platformra építve, az automatizált vezetésre, a helyzetanalízisre és a mozgásszabályozásra fókuszálva kívánja bővíteni robot-ökoszisztémáját, és célként fogalmazta meg, hogy a piac növekedését szolgáló élvonalbeli termékek kifejlesztéséhez szükséges időt is lecsökkenti. Dr. Park beszédében azt is kifejtette, hogy a nyílt forráskódú Robot Operációs Rendszer (Robot Operating System, ROS) 2-vel kompatibilis CLOi 2.0 az emberi interakció hatékony helyettesítője lehet.

 

Az LG digitális transzformációs erőfeszítéseinek részeként egy távoli hozzáférésű egészségügyi menedzsmentmegoldást is fejleszt. „A mesterséges intelligencián keresztül könnyen és sokkal precízebben, napi 24 órában felügyelhetjük a páciensek egészségi állapotát.” — mondta Dr. Park. „Nemrégiben Koreában sikeresen lebonyolítottunk egy kísérleti projektet a Szöuli Nemzeti Egyetemmel, amely során mesterséges intelligencia alkalmazásával javítottuk a krónikus betegségben szenvedő betegek monitorozását és ellátását.”

 

 

Dr. Parkot Dr. Kim Kyung-ho, az LG üzleti megoldások divíziójának európai ügyvezető alelnöke követte a színpadon, aki az LG ThinQ Home nevű projektet mutatta be. A koreai Szilícium-völgyként ismert dél-koreai Pangyo városában a ThinQ Home egy tényleges élettérben kialakított teljeskörű otthoni megoldás, amely jól demonstrálja az LG „Otthon lenni jó” (Life’s Good from Home) nevű vízióját a jövő ideális lakásáról, amely biztonságosabb és kényelmesebb életmódot kínál a vállalat legújabb készülékeinek és informatikai technológiáinak segítségével.

 

Koreában Dr. Park személyesen vezette végig az IFA közönségét az LG ThinQ Home installáción, és bemutatta a Home Concierge nevű elektronikus lakájt: egy olyan okostükröt, amelyen keresztül kényelmesen és teljeskörűen vezérelhetők és felügyelhetők az otthoni eszközök, valamint a háztartás energiafelhasználása egy korszerű energia panel segítségével. A lakás elektromos autó töltőállomásához csatlakoztatva a csúcstechnológiás panel segítségével a tulajdonosok távolról tölthetik és felügyelhetik elektromos autójukat.

 

A holografikus médiaesemény mellett az LG videói is jól illusztrálják a gyártó otthoni innovációkra vonatkozó elképzeléseit. Az egyik videón különleges vendégszereplőként a K-pop sztár Henry Lau vezeti körbe az érdeklődőket az LG ThinQ Home installáción. A videók az LG Global YouTube-csatornán (www.youtube.com/GlobalLG) tekinthetők meg, melyek mellett az LG virtuális kiállítása (http://Exhibition.LG.com) kínál valósághű betekintést az LG 2020-as IFA-n bemutatott innovatív termékeinek és szolgáltatásainak világába.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elsőként büszkélkedhet éles SAP S/4HANA Retail rendszerbevezetéssel a Praktiker

Nemcsak a megrendelő Praktiker, hanem az SAP Hungary, valamint a bevezetést lebonyolító KPMG Tanácsadó Kft. és a Mind System Consulting Kft. életében is kivételes vállalkozás zárult le az első magyarországi SAP S/4HANA Retail vállalatirányítási rendszer kiépítésével. Az akár több százezer áruházi és webáruházi rendelés valós idejű lebonyolítására képes új rendszerrel, a mesterséges intelligenciát is alkalmazó, új generációs digitális portfólióval az immár magyar kézben levő barkácsáruházlánc komoly versenyelőnyre tesz szert, új szintre emeli a vevői és ügyfélélményt és a folyamatok hatékonyságát egyaránt.

2020. november 30. 12:17

A Dyson újabb 2,75 milliárd fontot fektet új technológiákba

A Dyson megduplázza a termékkínálatát, valamint teljesen új területeken jelenik meg 2025-ig - és ezzel első alkalommal túllép a háztartási termékek körén. Ezeknek a terveknek a megvalósítása érdekében a Dyson bejelentette, hogy a következő öt évben 2,75 milliárd fontot fektet új technológiákba és új termékekbe. A beruházások Szingapúrban, az Egyesült Királyságban és a Fülöp-szigeteken valósulnak meg, és ennek érdekében a tervek között szerepel még több, a szoftverfejlesztés, a gépi tanulás és a robotika területén tevékenykedő mérnök és tudós toborzása.

2020. november 30. 11:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás