Az LG legújabb OLED tévéjét is díjazták a CES bírái

forrás: Prím Online, 2019. november 8. 17:05

A 2020. évi CES alkalmából újra számos innovációs díjjal ismerte el az LG Electronics úttörő technológiai és formatervezési újításait az amerikai Szórakoztatóelektronikai Szövetség (Consumer Technology Association), így az LG OLED TV technológiája például ezúttal is kiérdemelte a legjobb innovációnak járó kitüntetést. Ezzel immár 8. egymást követő évben nyerik el az LG OLED televíziói, háztartási készülékei és zászlóshajó okostelefonjai a CES innovációs díjait.

CES Best of Innovation: A 2020-as CES fogyasztói elektronikai vásáron az LG OLED TV technológiája ismét kiérdemelte a legjobb innovációnak járó díjat a képi megjelenítés kategóriájában ― harmadszorra szerezve meg a magas szintű elismerést az elmúlt öt évben. Az LG, a világon legnagyobb számban forgalmazott, a tökéletes fekete megjelenítéséről és a rendkívül élethű színvisszaadásról ismert OLED televíziók gyártója teremtette meg a prémium OLED tévék kategóriáját is.

 

Szórakoztató elektronikai termékek: A LG CES-en debütáló, az iparág egyik legelső, ún. NEXTGEN televíziója két innovációs díjat is besöpörhetett ― ez az OLED tévé már megfelel az észak-amerikai digitális műsorszórási szabvány legújabb generációjának (ATSC 3.0) is, amelynek kifejlesztésében az LG is szerepet vállalt. A többi, díjnyertes szórakoztató elektronikai LG készülékről ― köztük 8K és 4K Ultra HD tévékről, audioeszközökről és számítógépekről ― a CES-en, 2020 januárjában közöl majd részleteket a vállalat.

 

Háztartási gépek: A 2020-as CES legjobb innovációinak járó díjat számos LG háztartási eszköz is kiérdemelte, köztük a legújabb LG InstaView Door-in-Door hűtőszekrény, amely az iparágban először vonultatja fel a Craft Ice jégkészítő funkciót. Immár másodszor kapott elismerést az LG Styler ruhaápoló berendezés, de a díjazottak között szerepel az LG PuriCare Mini hordozható légtisztító készülék, valamint több, a CES-en debütáló mosógép-innováció is.

 

Mobiltelefonok: A díjazott mobiltelefonok sorát az LG G8XThinQ Dual Screen okostelefon vezeti, amely dupla OLED-képernyővel rendelkezik. Szintén elismerést érdemelt ki az LG V50ThinQ 5G készülék, valamint a minimalista formatervet, innovatív audioélményt, új kamerahardvert- és szoftvert, a legkorszerűbb érintés nélküli vezérlési technológiát és biometrikus biztonsági funkciókat felvonultató LG G8ThinQ is.

 

A CES innovációs díjai: A CES innovációs díjakat (CES Innovation Awards) évente osztja ki a CTA, amelynek bírái 28 termékkategóriában díjazzák a kiemelkedő dizájnnal és mérnöki technológiával megalkotott fogyasztói elektronikai eszközöket. A díjakról egy elismert ipari formatervezőkből, mérnökökből és szakújságírókból álló elit bizottság dönt olyan különböző szempontok alapján, amelyek a felhasználói értéket és az esztétikai szempontokat éppúgy felölelik, mint azt, hogy az adott termék mennyiben képvisel innovatív formavilágot, mennyire vonzó a fogyasztók számára, mennyire használható és mérnöki szempontból milyen minőséget hordoz.

 

A 2019-es CES innovációs díjait elnyert LG-termékek teljes listáját — beleértve a Best of Innovation díjas eszközöket — a vállalat sajtótájékoztatóján mutatják majd be 2020. január 6-én, 8:00 órakor, Las Vegasban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05