Az OPPO tulajdonosok az elsők között próbálhatják ki az Android 13 béta verzióját

forrás: Prím Online, 2022. május 17. 19:55

A Find X5 Pro a világon az egyik első olyan okostelefon, amelyen elérhető az Android 13 béta verziója. Az OPPO saját ColorOS rendszere további lehetőségeket kínál a fejlesztőknek, hogy testre szabhassák a márka csúcskészülékét.

Az OPPO okoseszköz márka bejelentette, hogy a 2022 februárjában bemutatott zászlóshajó modellje, a Find X5 Pro is azon készülékek közé tartozik, amelyeken legelőször érthető el a Google Android 13 mobil operációs rendszerének béta verziója. 

 

„Az Google és az OPPO partneri együttműködésének keretében folyamatosan azon dolgozunk, hogy az Android operációs rendszeren alapuló ColorOS mindig a lehető legjobb felhasználói élményt biztosítsa az OPPO készülékek tulajdonosainak. Az Android 13 érkezése a felhasználók mellett a fejlesztők számára is számtalan új lehetőséget nyit meg, hogy maximálisan kiaknázhassák az olyan készülékekben rejlő lehetőségeket, mint a Find X5 Pro" – mondta Andy Wu, az OPPO alelnöke.

 

Az új Android 13 nagyobb hangsúlyt fektet az adatvédelemre és a biztonságra, új API-kat biztosít a fejlesztőknek, támogatja az alkalmazásonkénti nyelvválasztást, valamint a Bluetooth LE audió és a MIDI 2.0 USB technológiákat. Azokban az országokban, ahol a Google Walletre vonatkozó szabályozás lehetővé teszi, a felhasználók digitálisan tárolhatják jogosítványukat és egyéb személyes okmányaikat, jegyeket, belépőket és tagsági kártyáikat.

 

A OPPO Find X5 Pro az Android 13 operációs rendszerrel kiegészítve minden tekintetben csúcsteljesítményt kínál a felhasználóknak, mivel már tartalmazza a márka olyan iparágvezető megoldásait, mint a tavaly bemutatott MariSilicon X dedikált képalkotó processzor, a kettős IMX766 kamerarendszer, az ultragyors 5G kapcsolat, valamint a 80 W-os SUPERVOOC gyorstöltési technológia.

 

Az Android 13 bétára épülő ColorOS fejlesztői verziója már elérhető az OPPO hivatalos weboldalán.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi AIoT-termékekkel értelmezi újra a modern otthon fogalmát

A Xiaomi megkezdi új AIoT-termékeinek nemzetközi értékesítését. Ezeket arra tervezték, hogy kényelmesebbé, élménytelibbé és sportosabbá tegyék a hétköznapjainkat: ilyen szerepet szán a cég az új Xiaomi Robot Vacuum X10+ robotporszívónak, a nedves-száraz Xiaomi Truclean W10 Wet Dry Vacuum porszívó családnak, a Xiaomi TV Q2 televízióknak, a Xiaomi Smart Band 7 Pro okoskarkötőnek és a Redmi Pad táblagépnek.

2022. október 4. 20:13

Páratlan okostelefonos fotózási élményt nyújt a Xiaomi új sorozata

A Xiaomi ma bejelentette a legújabb csúcskategóriás mobiltelefon szériájának, a Xiaomi 12T termékcsalád nemzetközi piacra való érkezését. A készülékeket a technológiai innovációk sora jellemzi, így mind a Xiaomi 12T Pro, mint a Xiaomi 12T a Xiaomi legújabb képalkotó rendszerét kapta meg. Akik kivételes teljesítményre, és a tartalomkészítéshez kreatív funkciókra vágynak, meg fogják találni a számításukat az új készülékekben.

2022. október 4. 18:40

Gyorsítósávon az önvezetés felé

A Széchenyi István Egyetem újabb mérföldkőhöz érkezett az 5G alkalmazási lehetőségei és az önvezető járművek kutatása terén. A győri mérnökök sofőr nélkül irányítottak egy személyautót a zalaegerszegi ZalaZONE tesztpályán a Magyar Telekom által biztosított 5G Campus mobilhálózat segítségével.

2022. október 4. 13:59

Angliában is zöldülnek az ingatlanok

A tervek szerint 2022. év végén adják át az Egyesült Királyság első, a UK Green Building Council (UKGBC) nettó zéró károsanyagkibocsátási keretrendszere alapján tervezett kereskedelmi ingatlanát, a The Forge-ot. A mintegy 13 ezer négyzetméteres klímabarát épületegyüttesben az elérhető legmodernebb intelligens épületmenedzsment és energiagazdálkodási megoldásokat alkalmazzák majd az üzemeltetéskor, de már az építés során sikerült 25 százalékkal csökkenteni a CO2 kibocsátást egy hasonló volumenű beruházáshoz képest.

2022. október 4. 12:41

1 százaléknál is alacsonyabb az akadálymentes weboldalak aránya Magyarországon

A Magyarországon üzemelő mintegy 40 ezer weboldal közül alig több mint 100 rendelkezik úgynevezett Dupla A-hoz közeli akadálymentes minősítéssel. Becslések szerint ma fél és egymillió közé tehető azoknak a száma, akiknek problémát jelent a mindennapokban a honlapok használata, ezért is lenne fontos, hogy a weboldalakat kezelők tudatosabbá váljanak. Az Országos IT Megmérettetésen idén minden eddiginél gyakorlatiasabb és általánosabb ismereteket lehet szerezni ebben a kategóriában, ami a múlt évi verseny visszajelzései alapján a második legérdekesebb és egyben óriási hiánypótló téma.

2022. október 4. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38