Az OPPO tulajdonosok az elsők között próbálhatják ki az Android 13 béta verzióját

forrás: Prím Online, 2022. május 17. 19:55

A Find X5 Pro a világon az egyik első olyan okostelefon, amelyen elérhető az Android 13 béta verziója. Az OPPO saját ColorOS rendszere további lehetőségeket kínál a fejlesztőknek, hogy testre szabhassák a márka csúcskészülékét.

Az OPPO okoseszköz márka bejelentette, hogy a 2022 februárjában bemutatott zászlóshajó modellje, a Find X5 Pro is azon készülékek közé tartozik, amelyeken legelőször érthető el a Google Android 13 mobil operációs rendszerének béta verziója. 

 

„Az Google és az OPPO partneri együttműködésének keretében folyamatosan azon dolgozunk, hogy az Android operációs rendszeren alapuló ColorOS mindig a lehető legjobb felhasználói élményt biztosítsa az OPPO készülékek tulajdonosainak. Az Android 13 érkezése a felhasználók mellett a fejlesztők számára is számtalan új lehetőséget nyit meg, hogy maximálisan kiaknázhassák az olyan készülékekben rejlő lehetőségeket, mint a Find X5 Pro" – mondta Andy Wu, az OPPO alelnöke.

 

Az új Android 13 nagyobb hangsúlyt fektet az adatvédelemre és a biztonságra, új API-kat biztosít a fejlesztőknek, támogatja az alkalmazásonkénti nyelvválasztást, valamint a Bluetooth LE audió és a MIDI 2.0 USB technológiákat. Azokban az országokban, ahol a Google Walletre vonatkozó szabályozás lehetővé teszi, a felhasználók digitálisan tárolhatják jogosítványukat és egyéb személyes okmányaikat, jegyeket, belépőket és tagsági kártyáikat.

 

A OPPO Find X5 Pro az Android 13 operációs rendszerrel kiegészítve minden tekintetben csúcsteljesítményt kínál a felhasználóknak, mivel már tartalmazza a márka olyan iparágvezető megoldásait, mint a tavaly bemutatott MariSilicon X dedikált képalkotó processzor, a kettős IMX766 kamerarendszer, az ultragyors 5G kapcsolat, valamint a 80 W-os SUPERVOOC gyorstöltési technológia.

 

Az Android 13 bétára épülő ColorOS fejlesztői verziója már elérhető az OPPO hivatalos weboldalán.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A webáruházak sikere múlhat a futárcégen

Mivel a vásárlók számára a szállítás gyorsasága és a biztonság egyaránt fontos szempontok az online vásárlásnál, a webáruházak sikerében meghatározó lehet, hogy milyen futárszolgálatot választanak. A több ezer hazai webáruházzal dolgozó Packeta szakemberei hét pontban foglalták össze, mire érdemes figyelnie egy online kereskedőnek az automatahálózattól a mobilapplikációig.

2022. július 1. 13:55

Egyszerűbbé válik a magyar cégek számára Angliába utalni

A Brexit után a magyar vállalatoknak is nehezebb lett az Egyesült Királysággal történő kereskedelem nem csupán logisztikai, hanem pénzügyi szempontból is. Pedig az EU-ból való kilépés ellenére jelentősen élénkült a két ország közötti gazdasági kapcsolat, ahogy megnőtt a pénzügyi átutalások volumene is. 2021-re 3,61 milliárd fontra nőtt a hazai cégek exportja, és 1,52 milliárd fontra nőtt a szigetországból érkező import volumene. 

2022. július 1. 12:34

Yettel: Tudatos utazási tippek

Elfogyott a mobilnetünk, lemerült a készülék vagy éppen a vízállósági teszten bukott el a mobilunk? Az okostelefonok korában már nem kérdés, hogy a mobilunk egyszerre az utazási irodánk, a beszállókártyánk, a fényképezőgépünk, a térképünk és a tudakozónk. 

2022. július 1. 09:55

A Brancs tőkegyűjtő portál első nagy dobásai

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek: egy nemzetközi kiugrás előtt álló magyar találmány, amely újrahasznosított PET palackokból készít nyomtatószálat, és az első hazai felnőtt szörp, amely az áfonyás íz mellé alkoholos “cselt” is bevet.

2022. június 30. 21:25

Új Philips modell az egyszerűbb közös munka érdekében

A Philips monitors széles portfóliójához egy olyan új modell csatlakozik, amely megfelel a videohívások új sztenderdjeinek: a Philips 34E1C5600HE.

2022. június 30. 20:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24