Az új tripla fenyegetés az esportokban

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 2. 12:17

A Razer, a világ vezető, gamereknek szánt lifestyle márkája bejelentette a legteljesebb mikrofonos esport fejhallgatóját, a Razer BlackShark V2-t. A világ legjobb esport versenyzőivel közösen tervezett és tesztelt BlackShark V2 vadonatúj Razer TriForce Titanium 50 mm-es meghajtóival, USB hangkártyás Razer HyperClear kardioid mikrofonjával, fejlett passzív zajcsökkentésével, valamint a THX Spatial Audio új Game Profiles (játékprofil) funkció bemutatkozásával a multi-platform, vezetékes gamer fejhallgatók új csúcsát képviseli.

Az esportban a hang és a kommunikáció tisztasága jelent mindent. A legkisebb hangjelzések észlelése, valamint a csapattársakkal folytatott világos kommunikáció képessége jelenti a különbséget a győzelem dicsősége és a versenybeosztás lábjegyzetében történő szereplés között. A Razer BlackShark V2-hoz a Razer egy teljesen új, 50 mm-es audio meghajtót fejlesztett ki, amely az új, egyedi hangolású mikrofonnal, valamint a kiemelkedő passzív zajcsökkentést nyújtó fülkagylókkal párosulva tökéletes tripla fenyegetést jelent az esportokban - tiszta hangokat, tiszta kommunikációt és minimális külső zajt - egy halálos „hangháromságot” alkotva.

 

„Profi játékosokkal együttműködve határoztuk meg azokat a kulcsfontosságú területeket, ahol az esport fejhallgatóknak fejlesztésre volt szüksége - a pozícionális hang, a kommunikáció tisztasága és a zajcsökkentés terén.” - nyilatkozta Alvin Cheung, a Razer periféria üzletágának alelnöke. „E három terület problémáinak kezelésével, valamint az ezekre született megoldásoknak a BlackShark V2-ba történő beépítésével egy félelmetes fejhallgatót alkottunk. Az új THX játékprofilok hozzáadásával pedig a félelmetest verhetetlenné tettük."

 

 

Behangolt meghajtók az esport kiválóságért

A Razer BlackShark V2 egy vadonatúj, szabadalmaztatott 50 mm-es meghajtóval, a Razer TriForce Titaniummal van felszerelve. A titán bevonatú membránok legmodernebb, szabadalmaztatott kialakítása révén a TriForce Titanium meghajtói elkülönítik a hangfrekvenciákat és lehetővé teszik a magas, közép és alacsony tartományok egyedi hangolását, tisztább felső szólamokat, gazdag közepes hangokat, és erőteljes basszusokat eredményezve. 

 

A TriForce meghajtókat a THX Spatial Audio egészíti ki – a hajszálpontos érzékelést, valamint az élethű, magával ragadó játékbeli hangzást garantáló, fejlett helyzeti hangmegoldás, amely a sztereó, az 5.1-es és 7.1-es forrásokkal is kompatibilis. A fejlett THX térhangzás algoritmusok, valamint a világmodellezési technológia a példátlan mértékű felhasználói testreszabási lehetőségekkel kombinálva az egyes játékosok füléhez hangolt, 360 fokos hangképet nyújtanak. A THX Spatial Audio az ellenségek észlelését, az elsüvítő golyók elkerülését, és a közeli fenyegetések érzékelését könnyűvé és természetessé teszi, így biztosítva a játékosok és az esport versenyzők számára a Razer hírhedt „tisztességtelen előnyét”.

 

 

 

Légy Te a hangadó - interferencia nélkül

A csata hevében a tiszta kommunikáció a győzelem kulcsa, ezért a BlackShark V2 számára a Razer kifejlesztette az USB hangkártyás HyperClear kardioid mikrofont. A HyperClear kardioid mikrofon egy koncentráltabb hangfelvételi területre lett behangolva, így a beszédhang tisztasága érdekében kiszűri a hátulról és az oldalról érkező hangokat. Az eltávolítható mikrofon nyitott burkolatú kialakítása minimális felvételi interferenciát biztosít beszédhangod pontosabb rögzítéséhez és visszaadásához egyaránt.

 

A kiegészítő USB hangkártya fejlett mikrofonvezérlési lehetőségeket nyújt a további finomhangoláshoz. Az olyan funkciókkal, mint a Mic Boost (mikrofon erősítése), a Voice Gate, a hangerő normalizálása, a mikrofon hangszínszabályozó, vagy a környezeti zajcsökkentés a játékosok testreszabhatják kimenő hangjukat, hogy minimalizálják a környezetük zajait, amelyek zavarják a létfontosságú csapatkommunikációt.  

 

 

Csökkentsd a zajt, növeld a kényelmet

Legyen szó akár a versenyek során zajló, akár az otthoni játékról, LAN-partiról, vagy egy bajnokság döntőjéről, a külső zaj egy nemkívánatos zavaró tényező. A többi játékos finom jelzései, valamint a játékbeli környezet hangjai elveszhetnek, amikor a valós élet zaja bejut a fejhallgatóba. A BlackShark V2 fejlett passzív zajszűrő tulajdonságait a plüss műbőrrel bélelt habpárna által körülvett, ovális fülpárnák teljes fület körülölelő kialakításának köszönheti. Ez egy gátat képez a BlackShark V2 valamint a felhasználó feje között, minimalizálva a betolakodó külső hangokat.

 

A rendkívül puha, légáteresztő memóriahab használata révén a fülpárnák még a hosszú, intenzív játékmenetek során is minimálisra csökkentik a hőmérséklet emelkedését és az izzadtságot. A könnyű, rozsdamentes acél vázon található puha, kiváló párnázottságú fejpánt rugalmas és rendkívül tartós kivitelt biztosít, a lehető legkisebb mértékű fejszorítás, valamint mindössze 262 g-os tömeg mellett.

 

 

 

A profik által kipróbálva és tesztelve

A Team Razer, a Razer esport részlege a világ legjobb csapatai és játékosai közül többel is együttműködik az új, nagy teljesítményű, esport-fókuszú perifériák kifejlesztésén, arra törekedve, hogy kitolják a teljesítmény határait és versenyelőnyt érjenek el. A Team Razer már a BlackShark V2 megalkotásának kezdeteitől fogva több esportolóval is együtt dolgozott, akik részt vettek a fejhallgató tesztelésében, visszajelzéseikkel pedig segítették a kialakítás és a funkciók tökéletesítését.

 

"Kipróbáltuk a Razer BlackShark V2 prototípusát, és gyorsan meggyőzött minket a játékokban nyújtott előnyeiről." - mondta Tal "Fly" Aizik az Evil Geniuses-tól. "A számos edzésen való használat során kényelmesnek bizonyult, és mind a játékok, mind a mikrofon hangminősége kiváló volt - így lehetővé tette, hogy tényleg csak a saját játékomra összpontosítsak."

 

A Razer BlackShark V2 csak egyike a számtalan terméknek, amelyek tervezése az esport versenyzőktől az alkotás folyamata során kapott visszajelzések figyelembe vétele mellett történt. A játékosok meghallgatásával és visszajelzéseik új termékekbe történő beépítésével a Razer piacvezetővé vált a professzionális minőségű, esport gamer perifériák területén.

 

 

THX játékprofilok biztosítják a döntő előnyt

Az augusztus 6-án bemutatkozó THX Game Profiles (játékprofilok) pedig még tovább mélyítik a játékélményt. A játékspecifikus, testreszabott, és a játékfejlesztők által hitelesített profilokkal a THX játékprofilok lehetővé teszik a játékosok számára, hogy olyan hangzás mellett élvezzék a játékaikat, amilyennek azokat a fejlesztők szánták, valósághű és magával ragadó élményt nyújtva. 

 

A THX játékprofilok két különböző módot tartalmaznak: a THX Environmental Mode (környezeti mód) gondoskodik az élethű hangzásról és a leginkább magával ragadó élményről, a THX Competitive Mode (versenymód) pedig a térbeli tudatosságra és a hangok irányának jelzésére fektet nagyobb hangsúlyt, az ellenségek helyzetének gyorsabb és pontosabb meghatározása érdekében.

 

A THX játékprofilok jelenleg 18-at támogatnak a legnépszerűbb multiplayer és kompetitív címek közül, amelyek közt egyebek mellett megtalálható az Apex Legends, a Counter-Strike: Global Offensive, a Valorant, és a Call of Duty: Modern Warfare is - a lista pedig az elkövetkező hónapokban további címekkel bővül. Közvetlenül a játékok tervezőivel együttműködve a Razer lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy a THX játékprofilok használatával már előzetesen egyedi helyiség- és környezeti specifikációkat - a visszhangzó folyosóktól a hatalmas külső terekig - hozzanak létre az egyes játékokhoz. A fentiek, valamint a THX Spatial Audio technológián keresztül elérhető felhasználói testreszabási lehetőségek használatával a játékosok tökéletesen behangolhatják játékaik hangját.

 

Multiplatform kompatibilitás

Vezetékes 3,5 mm-es audio csatlakozójával a Razer BlackShark V2 kompatibilis bármilyen, 3,5 mm-es csatlakozóval rendelkező eszközzel, beleértve a PC-t, a Mac-et, a PS4-et, az Xbox One-t, a Nintendo Switch-et, valamint számos mobil eszközt is. A kiegészítő USB hangkártya csak a Windows 10 személyi számítógépekkel kompatibilis.

 

A RAZER BLACKSHARK V2-RÓL

Fejhallgatók

 • Frekvenciaválasz: 12 Hz-től 28 kHz-ig 
 • Impedancia: 32 Ω @ 1 kHz
 • Érzékenység (@1 kHz): 100dBSPL/mW,1KHz
 • Meghajtók: Testreszabott, 50 mm-es dinamikus meghajtók
 • Belső fülpárna-átmérő: 65 x 40 mm / 2,56 hüvelyk x 1,57 hüvelyk
 • Csatlakozó típusa: 3,5 mm-es, USB hangkártyával
 • Kábelhossz: 1,8 m / 5,91 láb 
 • Körülbelüli súly: 262g / 0,6 font
 • Ovális fülpárnák: Légáteresztő memóriahab párnák

Mikrofon 

 • Frekvenciaválasz: 100Hz-től -10KHz-ig
 • Jel-zaj arány: 60dB
 • Érzékenység (@1kHz): -42dB V/Pa,1KHz
 • Iránykarakterisztika: egyirányú

Vezérlés a fejhallgatón

 • Hangerő növelése és csökkentése
 • Mikrofonnémítás be-/kikapcsolása

Audiohasználat

 • Audiohasználat: 3,5 mm-es audio csatlakozóval ellátott eszközök
 • Audiohasználat + USB hangkártya: USB-porttal rendelkező eszközök

Árak és elérhetőség

 • $99,99 USD / €109,99 ajánlott fogyasztói ár
 • Razer BlackShark V2: Razer.com és hivatalos viszonteladók - 2020. július 30.
 • THX Game Profiles (játékprofilok) a Razer BlackShark V2-hoz: Elérhető a Razer Synapse-en keresztül - 2020. augusztus 6. (hamarosan további mikrofonos fejhallgatók / fejhallgatók támogatásával)

 

 

 

Razer BlackShark V2 X: a belépőszintű mikrofonos esport fejhallgató

Ugyancsak most  került bejelentésre a BlackShark V2 X, a BlackShark V2 belépőszintű változata is, amely számos versenyszintű tulajdonságot megőriz, de az árérzékenyebb játékosokat célozza meg. A BlackShark V2 X a Razer TriForce 50 mm-es meghajtók nem titánból készült változatát használja, emellett pedig egyetlen 3,5 mm-es csatlakozóra támaszkodik az USB hangkártya helyett, de ugyanazzal a HyperClear kardioid mikrofonnal, valamint passzív zajcsökkentési funkciókkal rendelkezik, mint a BlackShark V2.

 

A mindössze 240 g tömegű, cross-platform rendszerkompatibilitással rendelkező BlackShark V2 X ideális azon játékosok számára, akiknek egyetlen fejhallgatóra van szükségük az összes, általuk birtokolt rendszerhez.

 • $59,99 USD / €69,99 ajánlott fogyasztói ár
 • Razer.com és hivatalos viszonteladók - 2020. július 30.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR az okostelefonok mellett más termékkategóriában is erősíti kínálatát

A Honor a tavalyi évhez képest 34%-kal növelte márkaértékét a Kantar, a WPP és a Google közös kutatása alapján a kínai márkák rangsorában* , amivel az 50-es lista 21. helyén végzett. A hét ország több mint 420.000 felhasználójával készült kutatásban összesen 960 márkát vizsgáltak meg, és közülük hirdették ki a legjobb 50-et.

2020. augusztus 11. 15:49

Baktériumölő hatású töltőtokkal érkezik az LG legújabb vezeték nélküli fülhallgatója

Két új, vezeték nélküli LG TONE Free fülhallgatót (HBS-FN6 és HBS-FN4 modellek) dobott piacra az LG Electronics Magyarországon. A Meridian hangtechnológiájával mindkét készülék kivételes hangélményt és élethű hangzást kínál. Az LG HBS-FN6 az iparág első UVnano tokjával érkezik, amely töltés közben képes eltávolítani egyes baktériumokat a fülhallgatóról. Az új, ún. csatorna formájú kialakítás kényelmes illeszkedést biztosít, ráadásul mindkét termék kétféle — matt fekete (Stylish Black) és csillogó fehér (Modern White) — színben elérhető.

2020. augusztus 10. 12:14

Razer Acari - villámgyors és kétszer simább

A Razer bejelentette a rendkívül alacsony súrlódású Acari egérpadot, amelyet a nagyméretű, 420x320 mm-es felületen történő legegyenletesebb egérsikláshoz és maximális sebességhez terveztek - lehetővé téve az ultragyors reakcióidőket és a pixel-pontos precizitást. 

2020. augusztus 9. 16:18

Világszerte már több mint egymillió darabot adtak el az LG ikonikus InstaView hűtőszekrényeiből

Mérföldkőhöz ért az LG Electronics (LG) prémium InstaView Door-in-Door hűtőszekrénycsaládja: 2016-os bemutatása óta a gyártó világszerte több mint egymillió példányt adott el a termékekből. Az LG nagykapacitású hűtőszekrényei immár közel 150 országban, hat kontinensen kaphatók, naponta pedig átlagosan több mint 700 darab talál gazdára.

2020. augusztus 9. 10:10

Vezeték nélküli zajszűrős Sony fejhallgató

A Sony bejelentette zajszűrős fejhallgatóinak negyedik generációját, a díjnyertes 1000X család legújabb tagját, a WH-1000XM4 vezeték nélküli készüléket*. A legújabb fejhallgató magába foglalja a WH-1000XM3 méltán népszerű technológiáit, intelligens funkcióival, köztük a személyre szabható zenével, a fejlettebb zajszűréssel és az egyéni környezeti hangoptimalizálással olyan kiváló hangélményt hoz létre, mellyel elődjén is túltesz.

2020. augusztus 8. 14:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53
online sportfogadás