Az Xplora kapta idén a CES “Best of Innovation” díját a legújabb okosórájáért

forrás: Prím Online, 2023. január 13. 12:40

Az Xplora, a gyerekeknek szánt okosórákra specializálódott európai technológiai vállalat kapta a CES 2023 Best of Innovation Awards díját az új X6Play okosórájáért. Az X6Play az Xplora legújabb csúcskategóriás terméke, amelyet úgy fejlesztettek ki, hogy első mobiltelefonként szolgáljon a 4 és 11 év közötti gyermekek számára. A norvég cég, – melynek termékeiben már több mint egymillió gyermek és szülő bízik meg - új prémium órája már elérhető az xplora.hu oldalon, valamint hamarosan több magyar partnernél.

Az Xplora egyike volt a 21 kitüntetettnek a hordható eszközök (‘Wearable Technologies’) kategóriájában, és az egyetlen, kizárólag gyermekek számára tervezett eszköz, amely megkapta a CES elismerését. Az X6Play továbbá egyike volt annak a 17 terméknek, amelynek a világ legbefolyásosabb technológiai eseményén a több száz kitüntetett közül a Best of Innovation Award díját is odaítélték. Az CES Innovation Awards-ra idén rekordszámú, több mint 2100 nevezés érkezett be, a nyerteseket még az esemény előtt jelentették be, Las Vegasban. 

 

 

„Az X6Play elismerése bizonyítja vezető szerepünket a legkisebbeknek szánt hordható eszközök tervezésében és kifejlesztésében. Okosóráink biztonságos belépést biztosítanak a gyerekeknek a digitális világba, köszönhetően az olyan funkcióknak, mint a szabadalmaztatott, díjnyertes Goplay platform és az olyan szervezetekkel kialakított partnerségünk, mint az ENSZ. Együttműködésünk az ENSZ-szel segíti a gyerekeket abban, hogy megtanulják, hogyan gondolkodjanak másokról is, és arra is lehetőséget biztosít arra, hogy saját, megtett lépéseiket jó ügyekre fordítsák.” – mondja Sten Kirkbak, az Xplora vezérigazgatója. Kirbak akkor állt elő a készülék ötletével, amikor egyszer elvesztette négyéves kisfiát egy bevásárlóközpontban, és több mint 30 perc kétségbeesett keresés után sikerült csak megtalálnia.

 

 

Az új X6Play okosóra 

 

Az X6Play továbbfejlesztett technológiájával magasabb szintre emeli a felhasználói élményt, emellett számos szórakozási és jutalmazási lehetőséget is biztosít a gyerekeknek. A korábbi Xplora modellekhez képest még több szenzorral ellátott okosórával közvetlenül elérhető az Xplora Goplay platformja, mely a lehetőségek tárháza többek között letölthető könyvekkel, zenével, aktivitás kampányokkal, választható háttérképekkel.

 

 

A játékos dizájnnal és nagyobb kijelzőjű, nagy felbontású, 1,5 hüvelykes képernyővel újító X6Play készülék a megnövelt akkumulátor-élettartamnak köszönhetően akár több napig képes működni töltés nélkül. A Qualcomm Snapdragon Wear 2500 processzor gyorsabb válaszidőt, a továbbfejlesztett 5 MP-es kamera a korábbiaknál részletgazdagabb fényképeket és videókat kínál. A gyerekek pedig tetszésük szerint alakíthatják az X6Play-t: több mint 3400 lehetséges stíluskombinációt hozhatnak létre színes, cserélhető szíjak és előlapok segítségével.

Ahogy minden Xplora okosórára jellemző, az X6Playnek sincs hozzáférése az internethez vagy a közösségi médiához, csak korlátozott kapcsolattartást tesz lehetővé a szülők által előre meghatározott kontaktokkal. GPS helymeghatározás, magyar nyelvű szülői alkalmazás is jellemzi. Emellett az iskolai mód beállításával a szülők kikapcsolhatják a készülékre érkező értesítéseket tanítási időben. Biztonságos zónák létrehozásával a szülők nyomon követhetik gyermekeik útját napközben, és értesülhetnek, ha elhagyják az előre meghatározott biztonsági zónát. Más, gyerekeknek szánt okosórákkal ellentétben az Xplora célja, hogy egyensúlyt teremtsen a képernyő előtt töltött és az aktívan, mozgással eltöltött idő között, miközben segít a családtagoknak kapcsolódni egymással.

 

Kulcsszavak: CES 2023 okosóra Xplora

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ez várható idén az okosotthon eszözök piacán

Az okosotthon-technológia folyamatosan fejlődik, ez 2023-ban sincs másképp. Az okosotthon megoldások az elmúlt néhány évben hosszú utat tettek meg, új trendek és technológiák léptek színre a hatékonyság, a kényelem és a biztonság érdekében. A cseh Tesla okosotthon márka bemutatja az idei év legforróbb okosotthon trendjeit. 

2023. június 1. 09:57

Hamarosan rendelhető a Lenovo új VR headsetje

A kiemelt nemzetközi piacokon (többek között Magyarországon is) júniustól rendelhető a Lenovo vállalatok számára kifejlesztett új ThinkReality VRX all-in-one virtuális valóság (VR) headsetje. A magával ragadó, kényelmes, vékony kialakítású, hat mozgási szabadságfokú (6DoF) VR-megoldást a Snapdragon XR2+ Gen 1 processzor vezérli, színes, nagy felbontású átviteli képességeket biztosítva a kevert valóság alkalmazásokhoz. A ThinkReality VRX-et egy teljes körű, végponttól végpontig terjedő szolgáltatáscsomag is támogatja, amely biztosítja a szervezeti projektek sikerességét és megtérülését.

2023. május 31. 20:08

A SteelSeries bővíti a díjnyertes Arctis Nova headset termékcsaládot

A SteelSeries, az úttörő Arctis headsetek és az új Arctis Nova sorozat létrehozója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, valamint a gaming- és esport perifériák világelső gyártója kiterjeszti az Arctis Nova univerzumot az Arctis Nova 4 bevezetésével, amely már Magyarországon is elérhető.

2023. május 31. 14:06

A QNAP elvitte legújabb termékeit az idei COMPUTEX kiállításra

A QNAP Systems, Inc. (QNAP), a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora is részt vesz a COMPUTEX TAIPEI 2023 kiállításon (Nangang Exhibition Center, 1. csarnok, standazonosító: J0409a).

2023. május 30. 16:55

Galaxy Buds2 Pro fejlesztéssel támogatja a hallási nehézséggel élőket a Samsung

A Digitális Akadálymentesség Világnapja alkalmából a Samsung elkötelezte magát amellett, hogy a Galaxy Buds2 Pron elérhető, továbbfejlesztett Környezeti Hang funkció segítségével a nagyothallók számára is élvezhetővé tegye az őket körülvevő világ hangjait. Akár zenehallgatásról van szó, akár a környezetre kívánunk hangolódni – vagy épp kizárni azt –, az eszköz igényre szabottan kínálja a kiváló hangzást. 

2023. május 26. 11:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39