Az Xplora kapta idén a CES “Best of Innovation” díját a legújabb okosórájáért

forrás: Prím Online, 2023. január 13. 12:40

Az Xplora, a gyerekeknek szánt okosórákra specializálódott európai technológiai vállalat kapta a CES 2023 Best of Innovation Awards díját az új X6Play okosórájáért. Az X6Play az Xplora legújabb csúcskategóriás terméke, amelyet úgy fejlesztettek ki, hogy első mobiltelefonként szolgáljon a 4 és 11 év közötti gyermekek számára. A norvég cég, – melynek termékeiben már több mint egymillió gyermek és szülő bízik meg - új prémium órája már elérhető az xplora.hu oldalon, valamint hamarosan több magyar partnernél.

Az Xplora egyike volt a 21 kitüntetettnek a hordható eszközök (‘Wearable Technologies’) kategóriájában, és az egyetlen, kizárólag gyermekek számára tervezett eszköz, amely megkapta a CES elismerését. Az X6Play továbbá egyike volt annak a 17 terméknek, amelynek a világ legbefolyásosabb technológiai eseményén a több száz kitüntetett közül a Best of Innovation Award díját is odaítélték. Az CES Innovation Awards-ra idén rekordszámú, több mint 2100 nevezés érkezett be, a nyerteseket még az esemény előtt jelentették be, Las Vegasban. 

 

 

„Az X6Play elismerése bizonyítja vezető szerepünket a legkisebbeknek szánt hordható eszközök tervezésében és kifejlesztésében. Okosóráink biztonságos belépést biztosítanak a gyerekeknek a digitális világba, köszönhetően az olyan funkcióknak, mint a szabadalmaztatott, díjnyertes Goplay platform és az olyan szervezetekkel kialakított partnerségünk, mint az ENSZ. Együttműködésünk az ENSZ-szel segíti a gyerekeket abban, hogy megtanulják, hogyan gondolkodjanak másokról is, és arra is lehetőséget biztosít arra, hogy saját, megtett lépéseiket jó ügyekre fordítsák.” – mondja Sten Kirkbak, az Xplora vezérigazgatója. Kirbak akkor állt elő a készülék ötletével, amikor egyszer elvesztette négyéves kisfiát egy bevásárlóközpontban, és több mint 30 perc kétségbeesett keresés után sikerült csak megtalálnia.

 

 

Az új X6Play okosóra 

 

Az X6Play továbbfejlesztett technológiájával magasabb szintre emeli a felhasználói élményt, emellett számos szórakozási és jutalmazási lehetőséget is biztosít a gyerekeknek. A korábbi Xplora modellekhez képest még több szenzorral ellátott okosórával közvetlenül elérhető az Xplora Goplay platformja, mely a lehetőségek tárháza többek között letölthető könyvekkel, zenével, aktivitás kampányokkal, választható háttérképekkel.

 

 

A játékos dizájnnal és nagyobb kijelzőjű, nagy felbontású, 1,5 hüvelykes képernyővel újító X6Play készülék a megnövelt akkumulátor-élettartamnak köszönhetően akár több napig képes működni töltés nélkül. A Qualcomm Snapdragon Wear 2500 processzor gyorsabb válaszidőt, a továbbfejlesztett 5 MP-es kamera a korábbiaknál részletgazdagabb fényképeket és videókat kínál. A gyerekek pedig tetszésük szerint alakíthatják az X6Play-t: több mint 3400 lehetséges stíluskombinációt hozhatnak létre színes, cserélhető szíjak és előlapok segítségével.

Ahogy minden Xplora okosórára jellemző, az X6Playnek sincs hozzáférése az internethez vagy a közösségi médiához, csak korlátozott kapcsolattartást tesz lehetővé a szülők által előre meghatározott kontaktokkal. GPS helymeghatározás, magyar nyelvű szülői alkalmazás is jellemzi. Emellett az iskolai mód beállításával a szülők kikapcsolhatják a készülékre érkező értesítéseket tanítási időben. Biztonságos zónák létrehozásával a szülők nyomon követhetik gyermekeik útját napközben, és értesülhetnek, ha elhagyják az előre meghatározott biztonsági zónát. Más, gyerekeknek szánt okosórákkal ellentétben az Xplora célja, hogy egyensúlyt teremtsen a képernyő előtt töltött és az aktívan, mozgással eltöltött idő között, miközben segít a családtagoknak kapcsolódni egymással.

 

Kulcsszavak: CES 2023 okosóra Xplora

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Samsung tanácsok a pihentető alváshoz

Életünk közel egyharmadát töltjük alvással, nem véletlenül, hiszen ez teszi lehetővé testünk és elménk regenerálódását, míg a hiánya csökkentheti a teljesítményt és a tiszta gondolkodási képességet. Azonban, sokak számára a valódi pihenés kihívást jelent, egyre többen küzdenek alvási nehézségekkel*. Mivel a minőségi alvás jóllétünk és egészségünk alapja, a Samsung a helyes alvási szokások kialakításának fontosságára hívja fel a figyelmet az Alvás Világnapján.

2023. március 17. 18:50

„Van kedvetek átjönni?” – Így töltjük az időt, ha buli van nálunk

Szabadidejükben a magyarok többnyire tévét néznek vagy zenét hallgatnak, és ezt jellemzően a vendégeik társaságában is folytatják – mutat rá a Samsung reprezentatív felmérése* . A szórakoztató elektronikai eszközök közül legtöbben a televíziót használják vendégség alkalmával: a készüléket a vendéglátók több mint fele be szokta kapcsolni az esetek legalább felében, és úgy tűnik, a technológia kínálta lehetőségeknek köszönhetően a házibulik lelke a konyhából lassan a képernyő mellé költözik.

2023. március 16. 11:30

Jobb egészségmegőrző funkciókkal kapható a HONOR Band 7

A HONOR bemutatta a HONOR Band 7-et, az új innovatív egészségügyi testen hordható eszközét. A HONOR Band 7 nagyobb AMOLED kijelzővel, 14 napos akkumulátor-üzemidővel és pontos mérésekkel érkezik. A HONOR egészségügyi technológiájának köszönhetően a készülék képes rögzíteni a pulzusszámmal, az alvással, a stresszel és egyéb többdimenziós egészségügyi paraméterekkel kapcsolatos értékeket és adatokat – így hosszútávú társ a felhasználók egészségmenedzsmentjében.

2023. március 16. 09:56

5 tipp a tökéletes otthoni moziélmény megteremtéséhez

A streamingplatformok hódításával gyorsan változnak a filmfogyasztási szokásaink: egyre könnyebben személyre szabhatjuk, hogy mit, mikor és milyen körülmények között nézünk. Egy jól megválasztott projektorral, soundbarral és néhány kiegészítővel magasabb szintre emelhetjük az otthoni filmezés élményét, és sokkal jobban elmerülhetünk kedvenc műsoraink világában, mintha csak egyszerűen bekapcsolnánk a tévét.

2023. március 13. 16:57

Új vezeték nélküli fülhallgatót hozott Magyarországra a Huawei

Már Magyarországon is elérhető a HUAWEI FreeBuds 5i vezeték nélküli fülhallgató, amely kiemelkedő hangminőséget, stílusos megjelenést és sokoldalú funkciókat kínál elérhető áron. A FreeBuds termékcsalád új tagja megörökölte a széria főbb jellemzőit: a stílusos eszköz kiváló hangminőséget kínál az aktív zajszűrés és különböző hangszínszabályzó módok révén, emellett egyszerre két kompatibilis eszközzel is párosítható. Átlagos használat mellett a Freebuds 5i mintegy 28 óra üzemidőt biztosít, 15 perc töltéssel pedig akár 4 órányi zenelejátszásra képes*.

2023. március 13. 15:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48