Biztonsági tippek a HONOR-tól

forrás: Prím Online, 2023. november 17. 14:48

A Black November és a Black Friday alkalmából valószínűleg jóval többet böngészünk, keresgélünk vagy vásárolunk az interneten, azonban nagyon óvatosnak kell lennünk, ugyanis ezzel együtt rengeteg támadási felületet is adhatunk. A HONOR összeszedett pár hasznos tippet arra, hogy biztonságban élvezhessük ki ne csak a vásárlást, hanem utána az ünnepeket is.

 

Legyenek naprakészek programjaink

 

Fontos, hogy telefonunk és szoftvereink a legfrissebb verzión fussanak, így amint elérhető egy-egy új frissítés, gondoskodjunk arról, hogy legyen elég tárhelyünk letölteni. Számos támadási felület az okostelefonok védelmi rendszerén elkerülhető egy frissítéssel, ami olyan kritikus rést is lefedhet, amivel könnyen hozzáférhettek volna személyes adatainkhoz. A HONOR készülékei szerencsére folyamatosan kapnak új frissítéseket, illetve hardveres és szoftveres szinten is védik felhasználóikat az esetleges támadásoktól.

 

Ellenőrizzük az oldalakat

 

Mindig ügyeljünk arra, hogy biztonságos oldalra látogattunk-e. Az URL-ben a HTTPS kezdés jelzi azt, hogy a weboldal rendelkezik a szükséges tanúsítványokkal. Ez önmagában nem jelenti azt, hogy minden olyan felület, aminél ez hiányzik, csaló oldal, de fontos az óvatosság. Ilyen felületen ha nem muszáj, ne adjunk meg személyes adatokat, mert könnyen lehet, hogy illetéktelenek is hozzáférhetnek.

 

 

Figyeljünk a csalókra és a csalásokra

 

Illetékteleneknek soha ne adjuk meg személyes adatainkat vagy bankkártyánkról információkat, akár e-mailben, akár telefonon keresnek. Egyre népszerűbbek a telefonos csalások, de mindig gondoljunk arra, hogy híváson keresztül egyik bank sem kérne el kritikus információkat. E-mailek esetén pedig ügyeljünk a feladóra, a helyes megfogalmazásra, a jó logókra és minden olyan árulkodó jelre, amiből kiderülhet: csalással van dolgunk. Az ilyen levelekben ne kattintsunk linkekre vagy töltsünk le programokat. Ugyan a HONOR gondoskodik a védelemről és a böngészőnk is figyelmeztethet a gyanús tartalmakról, de miénk a felelősség, hogy ezeket elkerüljük.

 

Ügyeljünk a biztonságos jelszavakra és egyéb intézkedésekre

 

Állítsunk be komplex jelszavakat, illetve figyeljünk arra, hogy legfontosabb fiókjainkhoz ne ugyanazokat a kódokat használjuk. Több HONOR készülék is lehetővé tesz biometrikus azonosítást, így éljünk ezekkel a lehetőségekkel: az ujjlenyomattal vagy az arcfelismeréssel. Emellett beállíthatunk kétlépcsős azonosítást azokhoz a fiókokhoz, ahol lehetséges, így nem csak a nem kívánt behatolásokat küszöbölhetjük ki, hanem a gyanús próbálkozásokról is értesülhetünk, hogy időben intézkedhessünk.

Kulcsszavak: HONOR biztonság

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Komoly kötelezettségekkel járnak a cégek számára az új kiberbiztonsági szabályok

A NIS2 irányelv magasabb szintre emelte a korábbi uniós kiberbiztonsági szabályozást és számos új kötelezettséget vezetett be. Az irányelv szabályainak túlnyomó részét már átültették a magyar jogba, így a jövő év folyamán 2500-3000 hazai közép- és nagyvállalatnak kell a szigorú szabályoknak megfelelni, továbbá az ellátási láncuk biztonságát megteremteni – emelte ki dr. Szabó Gergely Gábor, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners Ügyvédi Iroda szabályozási ügyekért felelős vezető ügyvédje.

2023. december 5. 20:31

Kiemelten kezeli a KKV-k hálózati biztonságát a Zyxel

A Zyxel Networks, a világ egyik vezető biztonságos és felhőalapú hálózati megoldásokaz szállító vállalata, egy különleges promóciót indított, melynek keretében a vásárlók egy erőteljes teljesítményű tűzfalat kapnak ajándékba. Mostantól minden hároméves UTM GOLD biztonsági licenc vásárlása mellé jár egy USG FLEX tűzfal is. A promóció 2023. december 31-ig érvényes, és a hivatalos Zyxel forgalmazókon keresztül vásárolt UTM GOLD licenszekre vonatkozik.

2023. december 5. 14:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27