Bővítette DataTraveler 2000 titkosított USB választékát a Kingston

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 18. 08:43

A Kingston Digital Europe Co LLP 4 és 8 GB kapacitású meghajtókkal bővítette DataTraveler 2000 titkosított USB választékát. 

A meglévő 16, 32 és 64 GB-os modellek mellett az új, kisebb kapacitású meghajtók is rendelkeznek FIPS-197 tanúsítvánnyal. Minden DataTraveler 2000 pendrive 256 bites hardveres AES titkosítást kínál, továbbá PIN-kódos védelmet is lehetővé tesz a beépített alfanumerikus billentyűzeten keresztül.

 

A DataTraveler 2000 sorozat olyan biztonsági informatikai szakemberek, kis- és középvállalkozások, valamint vállalati végfelhasználók számára készült, akik USB-adatvédelmet igényelnek tevékenységükhöz. Az USB-k operációs rendszertől függetlenek, nem igényelnek szoftveres vagy hardveres illesztőprogramokat, és bármely USB 2.0 vagy 1. generációs USB 3.1 (USB 3.0) porttal rendelkező eszközzel képesek működni. Így gond nélkül alkalmazhatók többféle eszközzel és operációs rendszerrel működő munkakörnyezetekben is.

A DT2000 USB-k tartozéka egy alfanumerikus billentyűzet, amely segítségével a felhasználók egy szóból vagy számkombinációból álló, egyszerűen használható PIN-kódos védelemmel láthatják el a meghajtót. A találgatásos (brute force) behatolás kivédése érdekében az eszköz 10 érvénytelen belépési kísérlet után alaphelyzetbe áll – azaz az összes rajta lévő adat törlődik, és új jelszót kell megadni. Tovább erősíti a biztonságot, hogy aktiválódik az automatikus zárolás funkció, ha anélkül távolítják el a meghajtót a gazdaeszközből, hogy a kiadás előtt megfelelően leállítanák. 

 

Az új modellek hozzájárulnak a vállalati adatszivárgás kockázatának mérsékléséhez is, hiszen a kisebb kapacitású meghajtókra kevesebb adat másolható a hálózatokból. Ez csökkenti annak az esélyét, hogy nagyobb mennyiségű bizalmas adat jusson illetéktelenek birtokába. Mivel az adatszivárgások a legtöbb esetben valamely alkalmazott vagy egyéb, a vállalati hálózathoz engedélyezetten hozzáférő személy hibájából történnek, minél kevesebb adat másolható, annál kevesebb szivároghat ki.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Késésben vagy? - Akkor gyorsan regisztrálj!

2017. szeptember 19. 19:45

Együttműködés a biztonságos jövőért

2017. szeptember 6. 09:21

Elsőként került magyar cég a nemzetközi HR elitbe

2017. augusztus 4. 13:40

Júniusi vírusriport az ESET-től

2017. július 25. 17:21
cloudappsportal.com