Búvárkodásra is alkalmas prémium okosórával bővült a Huawei magyarországi kínálata

forrás: Prím Online, 2023. szeptember 23. 12:10

Búvárkodásra is alkalmas okosórát hozott a Huawei hazánkba. A luxusórák formavilágát idéző WATCH Ultimate 100 méteres mélységig vízálló, precíz navigációs rendszerrel szerelték fel, és kifejezetten strapabíró anyagokból készült. Az óra átfogó egészségkövető funkciókkal, többek között EKG-méréssel és stresszfigyeléssel is rendelkezik. A HUAWEI WATCH Ultimate egyaránt kompatibilis Android és iOS okostelefonokkal.

Magyarországon is kapható a HUAWEI WATCH Ultimate okosóra, amely elegáns, prémium kialakítással és a legmodernebb funkciók széles választékával mindennapi használatra és extrém sportokra is egyaránt alkalmas. A HUAWEI WATCH Ultimate luxusórákat idéző dizájnjával és gazdag funkcionalitásával idén augusztusban elnyerte az EISA (Európai Kép- és Hangszövetség) 2023-2024 legjobb prémium okosórájának járó díját is. Az óra kompatibilis iOS és Android eszközökkel is. 

 

A WATCH Ultimate a napokban újabb társakat is kapott: a Huawei barcelonai rendezvényén szeptember közepén mutatkozott be a HUAWEI WATCH Ultimate 18 karátos arannyal bevont lünettával és koronával rendelkező változata is. A HUAWEI WATCH Ultimate Gold Edition, és a vele együtt debütáló HUAWEI WATCH GT 4 okosóra-sorozat a Fashion Forward koncepcióval új paradigmát állítanak fel a viselhető okoseszközök esztétikája terén, ötvözve a divatot a csúcstechnológiával.

 

Egyedülálló esztétikai megjelenés

 

A HUAWEI WATCH Ultimate innovatív kialakítással rendelkezik: az óra tokja cirkónium-alapú folyékony fémből készült, amely egyedülálló megjelenést és textúrát biztosít. Megalkotása során először alkalmaztak a klasszikus karórákhoz használatos cirkónium-alapú anyagot. Ez az anyag 4,5-ször erősebb és 2,5-ször keményebb, mint a rozsdamentes acél, és ellenáll a magas hőmérséklet okozta deformációnak. Mindemellett a cirkónium-alapú anyag elegáns, fémes fényű, így hétköznapi viseletre is kiváló.  

 

A HUAWEI WATCH Ultimate két változatban érhető el Magyarországon is; a Voyage Blue változat mélykék, nanotechnológiás kerámia kerettel rendelkezik, amely a hatalmas óceánokra emlékeztet, így nagyszerű választás a tengeri sportok kedvelői számára. Az Expedition Black változat könnyű, obszidián órateste nanotech kerámiagyűrűből készült, emellett tachométerrel is rendelkezik, amely lehetővé teszi az átlagsebesség mérését. Mindkét változat különleges óralapokat kínál, melyek a 24 nagyváros idejét jelenítik meg 24 időzónában. A felhasználók a hangulatuknak, a tevékenységüknek vagy az alkalomnak megfelelően választhatnak a prémium megjelenésű óralap-kialakítások és a funkcionális dizájnú óralapok között.

 

 

Az okosóra vékony, mégis rugalmas AMOLED kijelzővel rendelkezik, melynek felső borítása nagy szilárdságú zafírüveg. A Voyage Blue változat a rozsdamentes acélnál kétszer tartósabb kemény titánötvözetből készült, így sokkal könnyebb súlyú. Mindkét színváltozathoz egyedülálló, hidrogénezett nitril gumi (HNBR) szíj is elérhető. Azért, hogy még kényelmesebb legyen a használat, az okosórák három gombbal rendelkeznek, amelyek a klasszikus karórák kialakítására emlékeztetnek: egy 3D forgatható koronával, egy funkciógombbal és egy segédgombbal felszereltek, amelyek mindegyike különböző feladatot lát el.

 

 

100 méterig vízálló, továbbfejlesztett búvárképességekkel

 

A HUAWEI WATCH Ultimate a ISO 22810-es szabvány szerint 100 méteres mélységig vízálló, továbbá megfelel az EN13319-es búváreszközökre vonatkozó szabványnak is. A WATCH Ultimate a víz alatt is képes továbbítani a hangot, ami egyedülálló teljesítmény az okosórák körében. A termék 16 vízálló szerkezetet magába foglaló kialakításnak köszönhetően az okosóra ellenáll a mélytengeri nyomásnak, és akár 24 órán át bírja a 100 méteres mélységben történő merülést.

 

A Búvár üzemmódban négy különböző merülési mód – rekreációs- vagy technikai merülés, valamint a szabadtüdős és a mélységmérős merülés – közül választhatnak a felhasználók, valamint megtekinthetik szabadmerülési beállításaikat vagy a gradiens tényező értéküket. Az óra a Bühlmann dekompressziós algoritmust használja a merülési adatok folyamatos figyelésére, és a valós környezeti tényezők alapján ad javaslatokat. Emellett több mint húsz emlékeztető állítható be rajta, ami megkönnyíti a merülési tervek összeállítását.

 

 

Precíz navigáció, átfogó egészségkövető funkciók

 

Az óra Expedíciós módja a szabadtéri sportok szerelmeseinek készült. Az eszközt precíziós, kétfrekvenciás, ötrendszerű GNNS helymeghatározási képességekkel szerelték fel, továbbá képes a környezeti információk megjelenítésére. Az okosóra pontosan rögzíti az edzési útvonalat, amelyet jelölőpontokkal is ellát, ezáltal a felhasználók könnyen visszatérhetnek a kiindulási pontra vagy bármely korábbi helyre, ahol jártak. 

 

Az okosóra átfogó egészségügyi menedzsment csomagot kínál a felhasználóknak. Többek között továbbfejlesztett, CE-tanúsítvánnyal rendelkező EKG-mérést biztosít, értesítést küld szabálytalan szívritmus esetén, észleli az érfalmerevséget, valamint egész napos SpO2-figyelést, éjszakai alváskövetést és stresszfigyelést nyújt viselőjének.

 

 

Akár 2 hét használat töltés nélkül

 

A HUAWEI WATCH Ultimate kiváló akkumulátor-üzemidővel rendelkezik, a felhasználók akár 2 hétig használhatják az okosórát a feltöltést követően. A vezeték nélküli gyorstöltő 60 percen belül teljesen, 10 perc alatt pedig 25 százalékra tölti fel az eszközt.

 

Az okosórával a felhasználók Bluetooth-hívásokat indíthatnak, gyors válaszokat küldhetnek, zenét játszhatnak le, emlékeztetőket állíthatnak be, valamint az eszköz kompatibilis a különböző okostelefonokkal is, beleértve az Android és iOS eszközöket.

 

 

Elérhetőség, ár

 

A HUAWEI WATCH Ultimate a MediaMarkt webáruházában érhető el, az Expedition Black változat ajánlott fogyasztói ára 289.999 Ft, a Voyage Blue változat ajánlott fogyasztói ára 349.999 Ft. 

Kulcsszavak: Huawei okosóra

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kutatás: az európai válaszadók több mint fele nem jár rendszeresen orvosi vizsgálatokra

Egy nyolc európai országban végzett felmérés* szerint a válaszadók 56 százaléka nem jár rendszeresen orvosi vizsgálatra, annak ellenére, hogy több mint 70 százalékuk küzd legalább egy egészségügyi tünettel. A Huawei és az Ipsos friss kutatása alapján a megkérdezettek többsége nincs tisztában a kulcsfontosságú egészségügyi mutatók – vérnyomás, pulzus vagy vércukorszint – ideális tartományával sem. A kutatás szerint az okosóra-használók pedig sokkal nagyobb valószínűséggel ismerik az alapvető egészségmutatók ideális értékét, és ezeket több mint kétszer annyiszor ellenőrzik, mint azok, akik nem rendelkeznek ilyen eszközzel.

2023. december 4. 18:58

Okosérzékelők az otthon távoli felügyeletéhez és vezérléséhez

Az IKEA három új, VALLHORN, PARASOLL és BADRING névre keresztelt, a vízszivárgás- és mozgásérzékeléshez fejlesztett, megfizethető okosérzékelővel bővíti választékát. Az érzékelőket úgy tervezték, hogy a vásárlók számára nagyobb fokú felügyeleti lehetőséget és kényelmet biztosítsanak azáltal, hogy kapcsolatban maradhatnak az otthonukkal, még akkor is, ha távol vannak.

2023. november 28. 19:07

Rekordmennyiségű innovációs díjat nyert el az LG a közelgő 2024-es CES-en

Technológia és dizájnmegoldásaikért több mint 30 innovációs díjat érdemeltek ki az LG Electronics (LG) legújabb életmód-innovációi a 2024-es CES-en. A háztartási készülékek, a szórakoztatóelektronika és az üzleti megoldások kategóriákban kiosztott díjak között két Best of Innovation, azaz a kiállítás legjobb innovációinak járó díj is szerepel, amelyet az LG OLED televíziói kaptak meg.

2023. november 27. 15:58

Kopogtatnak a jövő okos háztartási gépei

Még messze vagyunk attól, hogy széles körben használjuk az okos háztartási eszközöket, de folyamatosan nő az érdeklődés irántuk. Az okosotthonok térnyerésének az adhat majd löketet a jövőben, ha a háztartási gépeket is teljes mértékben be lehet integrálni a rendszerbe. A legnagyobb áttörést a fejlesztésben egyrészt az energiahatékonysági törekvések, másrészt a készülékek öndiagnosztizálási képessége hozhatják el.

2023. november 27. 14:26

Még masszívabb lett a Casio G-SHOCK legújabb outdoor karórája

A világ egyik legismertebb óramárkája, a Casio vadonatúj karórát dob piacra Magyarországon. Az újdonság a kimagasló ütés- és rázkódás állósággal rendelkező G-Shock márka tagja. „A Mudmaster igazi hívószó azok számára, akik a strapabíró, magas tudásszintet képviselő karórákat keresik természetjáráshoz, hegymászáshoz, vagy egyéb extrémsportokhoz” – emelte ki Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

2023. november 25. 16:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27