Csúcskategóriás autós kamera a Mio-tól

forrás: Prím Online, 2017. június 7. 12:01

Menetrögzítő kamera: Te megtaláltad már az igazit? Egy jó dashcam ma már nemcsak szemtanú: a vezető asszisztense, igazi társ egyben. A Mio SONY STARVISTM CMOS optikai érzékelővel felszerelt csúcsmodellje, a MiVue 792 WiFi Pro Fejlett Vezetéstámogató Rendszerrel és sebességmérő kamera figyelmeztetésekkel aktívan részt vesz a vezetésben.

Aki koccant már autóval, tudja, a biztonságból a veszélybe átcsúszni egy pillanat műve: rendszámok és részletek megjegyzése helyett fejvesztve mentjük a menthetőt. Ha „helyzet van”, egy menetrögzítő készülék haszna felbecsülhetetlen. A legfejlettebb kamerák ma már inkább asszisztensek, a vészhelyzetek rögzítése mellett számtalan extrával. A Mio legnagyobb tudású dashcam-je, a MiVue 792 WiFi Pro egyszerre kamera, asszisztens és fényképező.  

 

Kristálytiszta felvételek bárhol, bármikor

A MiVue 792 WiFi Pro készülékbe szerelt STARVISTM CMOS optikai érzékelő érzékenysége kis híján eléri az infravörös tartományt. Így az F1.8-as rekesznyílással kombinálva, legyen vihar vagy sötétség, a felvételek közel éjjellátó minőségűek. A kiváló kontrasztnak és a széles színskálának köszönhetően a képkockákról a rendszámtáblák is könnyedén leolvashatók. Az objektív 140°-os látószöge és a körbeforgatható tartókonzol a kritikus pillanatban megteszi azt, amit mi biztosan nem tudunk: minden apró részletre figyel. Fényképezőgép módra átkapcsolva pedig közeli felvételeket is készíthetünk a károkról. 

 

Ha 360°-ban szeretnénk körbelátni, a MiVue 792-t kiegészíthetjük egy MiVue A20 hátsó kamerával.

 

A MiVue 792 vigyáz ránk

A készülék másodpercenként 60 képkockát rögzít 1080p Full HD felbontásban, a legújabb H.264 tömörítési technológiával, így kisebb fáljméret mellett is megőrzi a kiváló minőséget. A felvétel az autó beindításakor automatikusan elkezdődik, a MiVue 792 ettől kezdve figyel. 

 

A kamera Fejlett Vezetéstámogató Rendszere (ADAS) figyelmeztet sávelhagyás vagy ráfutásos ütközés veszélye esetén, és akkor is, ha túl fáradtnak ítél minket egy hosszabb útszakasz után. A készülék az utunkat kísérő sebességmérő kamerákat is mutatja, így mindig tudjuk, hol hajtsunk igazán óvatosan.  

 

Ha a 3 tengelyes G-szenzor hirtelen mozgásváltozást észlel, a készülék automatikája működésbe lép. Olyan extra információkat rögzít, amelyek segítségével az erőhatások is részletesen elemezhetők, és azonnal elment egy védett fájlt, amit nem lehet törölni. 

 

Ha pedig gond nélkül célba értünk, bízzuk az autót a kamerára! Koccanás, karcolás a távollétünkben? Ha autónk körül mozgást érzékel, a kamera parkolási módban is elindítja a felvételt. Ehhez nem szükséges más, csak egy külső tápforrás, pl. egy Smartbox. 

 

A beépített WiFi segítségével az eszközt okostelefonunkhoz csatlakoztathatjuk – a felvételek a MiVue alkalmazáson keresztül könnyedén lementhetők és megtekinthetők. 

 

Egyszerűen kezelhető

A szuperkönnyű, mindössze 112 grammos kamerát a pörgős mindennapokhoz fejlesztették. Tartójára egyetlen mozdulattal felrögzíthető, kis méretének köszönhetően (90,2x48,8x37,05mm) pedig könnyedén a táskába vagy a kesztyűtartóba rejthető. Diszkréten húzódik meg a szélvédőn, kívülről akkor sem feltűnő, ha parkolási módban az autóban marad. 

 

Elérhetőség és árak

A MiVue 792 WiFi Pro ára 62 990 Ft, elérhető a Mioshop.hu webáruházban.

Kulcsszavak: autóskamera Mio MiVue Mio

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05