Dedikált, lokális mobilhálózatot indított el a Magyar Telekom a BorgWarner KFT. telephelyén

forrás: Prím Online, 2019. december 18. 12:55

Már valós gyártási körülmények között tesztelik a régióban elsőként a Magyarországon, a BorgWarner Oroszlány Kft. telephelyén kialakított helyi mobilhálózatot. A Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország campus network elnevezésű megoldása dedikált, vezeték nélküli kapcsolódást tesz lehetővé a gyár területén, ami nagy biztonsággal elégíti ki a felhasználó által igényelt magas rendelkezésre állást, az alacsony késleltetést és a dedikált mobil hálózati kapacitást. A BorgWarner a hagyományos telekommunikációs igények mellett először a belső logisztika (Barcode-olvasás, automatizált anyagmozgatás), a gyártásvezérlés (PLC adatkapcsolat), valamint a gyártásmonitoring területén teszteli az elkészült hálózatot, amely készen áll a későbbiekben az 5G hálózatra való átállásra is.

A gépek, eszközök hálózati kapcsolódása az ipari megoldások és fejlesztések kulcsfontosságú összetevője. A gyártási folyamatok rugalmasságát és hatékonyságát jelentősen javítja a hálózati elérés teljesítményének és megbízhatóságának növelése. Ennek érdekében alakított ki a high-tech járműipari alkatrészeket gyártó BorgWarner oroszlányi gyárában úgynevezett campus network megoldást a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország. A nyilvános mobilhálózat és az újonnan létrejött 4G/LTE alapú helyi hálózat kombinációja kiváló lehetőséget nyújt a két cég számára az IoT megoldások ipari környezetben való tesztelésére és testreszabására, ami fontos a majdani 5G mobiltechnológia bevezetését követő igényeknek való mielőbbi megfelelésben. 

 

"A dedikált campus hálózat segítségével ügyfeleink kivételesen megbízható és nagy teljesítményű, ezen felül pedig egyéni igényeikhez szabott helyi hálózati megoldást kapnak. Mindez lehetőséget ad a gyártásban rendkívül gyors technológiai fejlődés mielőbbi adaptálására, de új fejlesztéseknek is teret nyit” - mondta Kalmár Ákos, a T-Systems Magyarország vezérigazgató-helyettese. „A mostani együttműködés ugyanakkor komoly lehetőséget biztosít számunkra, hogy feltérképezzük és megismerjük az 5G mobiltechnológia megjelenésével kapcsolatos iparági igényeket annak érdekében, hogy az 5G hálózatok megjelenésével és elterjedésével ügyfeleink azonnal élni is tudjanak annak lehetőségeivel.”

 

„A dedikált hálózat lehetővé teszi, hogy már most előkészítsünk olyan ipar 4.0 fejlesztéseket, melyek az 5G hálózat megjelenésével még hatékonyabbá válnak – nyilatkozta Kertész László a BorgWarner Oroszlány Kft. IT Business Relationship Managere. „Az előttünk álló időszakban a közösen tesztelt megoldásoktól a gyártási folyamat hatékonyságának javulását várjuk.”

Hálózat ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már a kisebb felhasználóknak is egyszerűen elérhető a 10G sebesség

A tajvani Zyxel Networks bejelentette új, multi-gigabites termékportfólióját, melynek célja az otthoni és SOHO felhasználók hálózati sebességének növelése. A termékcsalád tagjai az XGS1210-12 12 portos weben vezérelhető Multi-Gigabit Switch, a kétportos 2.5G-vel és kétportos 10G SFP+-al rendelkező XGS1010-12 nem-vezérelt Switch, és az XGN100C és XGN100F hálózati adapter kártyák, melyek segítségével egyszerűen 10 gigabites sebességre lehet frissíteni a meglévő PC-ket és munkaállomásokat.

2020. február 16. 12:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20
online sportfogadás