Dunakeszin sem kell futni a busz után

forrás: Prím Online, 2019. november 27. 14:11

Jól vizsgázott a Dunakeszi Önkormányzat városi mobil app alkalmazásának új modulja, amely a település buszjáratainak mozgását teszi követhetővé a lakosság számára.  Nem kell többé futni a busz után, csak használni az okos városi applikációt.  

Az InterMap Kft. Smart City App elnevezésű applikációját 2018-ban vezette be a helyi önkormányzat. Az okos telefonokra egyszerűen letölthető DunakesziAPP alkalmazás segítségével bárki folyamatosan értesülhet a város híreiről, a helyi önkormányzat által szervezett programokról, eseményekről. A rendezvények helyszíne térképen is megtekinthető, sőt a telefon naptárába is menthető vagy navigáció kérhető a helyszínre. Az applikációból elérhető a város összes intézménye, kapcsolati adatokkal és térképi elhelyezkedéssel. Nagyon egyszerűen, egyetlen gombnyomással bejelenthető, ha kidőlt fa, megrongálódott közlekedési tábla vagy kátyú veszélyeztetné a település lakóit, de mód van GPS koordinátákkal automatikusan ellátott, fényképes bejelentésekre is. Az észrevételeket a város térinformatikai rendszerén keresztül az önkormányzat munkatársai folyamatosan nyomon követik és intézkednek a megoldás érdekében. 

 

Ezek a funkciók bővültek a buszjáratok aktuális információit biztosító új modullal. 

 

 

„A város vezetése számára első számú célkitűzés a településen lakók életminőségének folyamatos javítása. Ebbe értelemszerűen beletartoznak a lakosság tájékozódását megkönnyítő és gondjaik gyors orvoslását elősegítő újszerű megoldások meghonosítására való törekvések”  - szögezte le Sipos Dávid, Dunakeszi város alpolgármestere, aki szerint „Dunakeszi polgárainak igen jelentős része veszi igénybe a buszközlekedést, ezért indokoltnak láttuk, hogy az ő számukra a budapesti BKK futárhoz hasonló alkalmazás révén tegyük egyszerűbbé, kényelmesebbé a menetrendhez való igazodást, de természetesen a városi költségvetés lehetőségeit figyelembe véve kellett megoldást találnunk. Az InterMap Kft. egy már meglévő alkalmazását formálta a dunakeszi viszonyokra és az elmúlt 1 hónap visszajelzései alapján mondhatom, igen sikeresen.”

 

Az okos közlekedési támogatás hátterében az ún. ForteMap Okos közlekedés modul áll, amely a minden buszon megtalálható GPS nyomkövető valós idejű adatainak felhasználásával teszi lehetővé a városi szakemberek számára a menetrendek szerkesztését, új járatok felvételét. Az alkalmazásban a lakosok élőben követhetik, hogy merre tart az adott járat, megnézhetik a menetrendet, a buszok útvonalát és tájékozódhatnak, hogy mikor ér a busz az adott megállóba.

 

Az okos város koncepció térhódításával lépést tartó fejlesztések eredménye a Smart City App, amely a legkorszerűbb módja a lakosság és az önkormányzatok közötti kommunikációnak. Várhatóan a jövőben több településen és nagyvárosban fognak megjelenni ezek az okos város (Smart City) alkalmazások.

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50