Együttműködik a programozó iskola és a tévécsatorna

forrás: Prím Online, 2018. október 14. 12:24

A Da Vinci Media új partnere a Logiscool programozó iskolahálózat. A közös célok mentén megfogalmazott partnerség a Da Vinci Kids okosalkalmazás népszerűsítését és egy új pizsamaparti tematikát foglal magában. Az első ottalvós bulit október 13-ra, a Da Vinci TV új sorozatának premierdátumára időzítették.

A berlini központú Da Vinci Media szórakoztató ismeretterjesztő műsorokat kínál gyermekeknek és az egész családnak. A Da Vinci TV inspiráló programjai gondolatébresztők, érdekesek, és az észrevétlen tanulás mottója köré épülnek. A lineáris televízió mellett ugyanez a minőség a kisiskolás gyermekek számára fejlesztett Da Vinci Kids App alkalmazásban és a különleges helyszíneken megrendezett éjszakai pizsamapartikon is megjelenik.

 

A 2014-ben alapított Logiscool egy élményalapú programozó iskola, ahol az egyedülálló oktatási platform és az izgalmas tananyag egyszerre illeszkedik a diákok életkorához, tudásához és érdeklődéséhez. Magyarország legnagyobb programozó sulijában a folyamatos sikerélményre és a pozitív visszacsatolásra is nagy hangsúlyt fektetnek, a jó hangulatról pedig lelkes, egyetemista oktatók gondoskodnak. A Logiscoolban nincsen házi feladat, számonkérés és főleg unalmas tanórák: a menő irodai környezetben helyet kapó színes, vagány sulikba mindig szívesen jönnek a diákok.

 

 

A két intézmény missziója nagyon közel áll egymáshoz: a kreatív gondolkodás, élethosszig tanulás, változáskövetés, kritikus szemlélet, problémamegoldó készség fejlesztése áll aktivitásaik középpontjában. A közös célok mentén megfogalmazott partnerség a Da Vinci Kids okosalkalmazás népszerűsítését és egy új pizsamaparti tematikát foglal magában. 

 

A játékos tanulást és a tartalmas szórakozást képviselő ottalvós bulikon a résztvevők élményeken keresztül ismerkednek meg az egyes helyszínek témáival – a sorozathoz új helyszínként most a Logiscool csatlakozott.  A Da Vinci Logiscool Szuperhős Pizsamaparti során a gyerekek egy virtuális szabadulószobában kódfejtéssel, rejtvényekkel foglalkoznak majd, és szuperhős-képzésben is részt vesznek a Da Vinci premiersorozatának segítségével. A Legyek Szuper! sorozatban - mely október 13-án debütál a képernyőn, és ugyanaznap a Szuperhős pizsamapartin - a gyerekek azt vizsgálják, a szuperhősök képességeit hogyan lehet megvalósítani a való életben. A Logiscool pizsamapartiján pedig maguk is szuperhős bőrbe bújhatnak, hiszen az este kerettörténete szerint csak együttes erővel menthetik meg a gyerekek számítógépes játékait.

 

 

„A mai gyerekeket sokkal több inger éri, mint régen. Készségszinten használják az okoseszközöket, legyen az táblagép, mobiltelefon vagy digitális tábla, de nem mindegy, hogy mire, és hogy hogyan.” – mondja Ferdinand Habsburg, a Da Vinci Media tulajdonos ügyvezetője. „Magyarországi munkatársainknak köszönhetően a Logiscool iskolahálózatot is partnereink között üdvözölhetjük, és közösen képezhetjük és szórakoztathatjuk a digitális bennszülötteket.” – teszi hozzá.

 

„Valóban, a mai gyerekek már digitális eszközökkel a kezükben nőnek fel. Ahhoz azonban, hogy ezeket ne csak passzívan használják, hanem kreatívan alakíthassák is a maguk hasznára, át kell adnunk nekik a jövő tudását. – folytatja Breuer Anita, a Logiscool egyik alapítója. – A Logiscoolba járó gyerekek nap mint nap megtapasztalják, hogy programozni vagány dolog, amit bárki meg tud tanulni, a Da Vinci Media-val közösen szervezett programokon pedig a kódfejtés izgalmas világába is belekóstolhatnak – a tervek szerint havi rendszerességgel.”

 

A Logiscool és a Da Vinci Media közös programjain és akcióiban a gyermek könnyen szerezhet új ismereteket, és indulhat el a virtuális vagy a valós térben a világ felfedezésére. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy lépés a kis karbonlábnyom felé

A környezettudatosság ihlette az SAP legújabb termékének fejlesztését. Az SAP Product Footprint Management segítségével a vállalatok megállapíthatják termékeik karbonlábnyomát, azok teljes életciklusát számításba véve. A vállalatok a felhőalapú megoldással egyszerűbben szolgáltathatnak adatokat a hatóságoknak, és szükség esetén fenntarthatóbbá is formálhatják termékeiket.

2021. október 28. 20:59

Ismerje meg a hibrid automatizálást

Ahol elmosódnak a határok a fizikai és a digitális világ között, ott születnek az új ötletek és hibrid koncepciók: a Pepperl+Fuchs automatizálási szakemberei ezzel a vízióval egyesítik első alkalommal a nürnbergi SPS szakvásárral (2021. november 23-25, 7A csarnok, 330. stand) saját ingyenes „Digital Expo” bemutatójukkal (2021. november 15-26.). A projekt célja az analóg és digitális kommunikáció előnyei közötti kölcsönhatás a „Your Future Automation” mottó alatti megteremtése és mindkét eseményt holisztikus hibrid élménnyé alakítása a látogatók számára.

2021. október 28. 19:43

A Philips monitors új gaming monitorokkal jelentkezik

Az elmúlt év során sok felhasználó fedezte fel újra a PC gaming örömét és élményét, miközben megértették, hogy szükségük van egy jó, teljes értékű monitorra, amely mind az újonnan felfedezett hobbijuk, mind a konzol játékok terén megfelel az elvárásaiknak. 

2021. október 28. 18:10

Akik jártak a világűrben – nemzetközi űrhajóskongresszus Budapesten

Egy héten át a magyar főváros ad otthont a Nemzetközi Űrhajós Szövetség (Association of Space Explorers – ASE) 33. Kongresszusának. Több tucat, már a világűrben járt űrhajós érkezik a budapesti programokra Farkas Bertalan meghívására. A rendezvény a különböző nemzetközi szakmai szervezetekben egyaránt igen aktív tagként jelenlévő hazánk számára nem csak presztízsértékkel bíró esemény, hanem jelentős lépés az űrkutatás hazai népszerűsítése, és az abban egyre jelentősebb szerepet vállaló magyar egyetemek, kutatóintézetek és gazdasági vállalkozások számára is.

2021. október 28. 16:34

Már programozási alapismeretekből is lehet ECDL-vizsgát tenni

A munkaerőpiac változó igényeire reagálva vezeti be a Neumann Társaság a programozási alapismereteket tartalmazó új ECDL-modulját, amely a világ legnépszerűbb programozási nyelvén, a Pythonon alapul. A másik újdonság, az Online együttműködés modul keretében a távmunka mellett egyre több irodában is sikeresen alkalmazott internetes kollaborációs platformok kezelését sajátíthatják el az érdeklődők.

2021. október 28. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20