Elérhető a Nimway, a Sony új mobilalkalmazása

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 31. 18:42

A mai naptól elérhető a Sony Seed Acceleration Programjának (SAP) első európai üzleti megoldása: a Nimway. A Nimway általános irodai helyzetek megoldását segíti elő, pl. elvezet a következő megbeszélésünk helyére, segít szabad tárgyalót találni, és megmutatja, hogy hol tartózkodnak éppen a munkatársaink. Ezen túl értékes információkat nyújt a vezetőségnek az irodai terület felhasználásáról is.

 

Hogy kezdődött?

A Nimway fejlesztése több évvel ezelőtt kezdődött, amikor a Sony Mobile Communications („Sony Mobile”) ügyfélélmény-tervezőinek egy kisebb csoportja kutatómérnökökkel együttműködve belső problémákra keresett megoldást, pl. hogy hogyan lehet több különböző épületen belül hatékonyan tájékozódni, illetve hogyan lehet a tevékenység alapú munkavégzésre kialakított irodai környezetben megtalálni a munkatársakat és a szabad tárgyalóhelyiségeket. A lehetséges felhasználókkal folytatott megbeszélések hamar rávilágítottak arra, hogy sok más vállalat is hasonló problémákkal küzd, mivel a dolgozóik a megbeszélések megszervezésével és a tájékozódással kapcsolatos hiányosságok miatt nap mint nap értékes időt vesztegetnek el.

 

 

A Sony Mobile a munkavégzés modern módjaira tervezett olyan átfogó digitális megoldást hozott létre, amely lehetővé teszi előre nem tervezett megbeszélések megszervezését, segíti a dinamikus közös munkát és értékes munkaidőt takarít meg. A Nimway három alapvető felhasználási célja:

  • Felhasználó útbaigazítása a következő megbeszélés helyszínére a kívánt időre
  • Szabad tárgyalóhelyiségek megkeresése
  • Munkatársak tartózkodási helyének megjelölése

 

„A digitalizált munkahely javíthatja a létesítmény hatékony felhasználását és a termelékenységet, illetve még új fejlesztések létrejöttét is segítheti. A Nimwayben a Sony fogyasztókkal kapcsolatos szakértelme és tapasztalata, szerteágazó technológiai ismeretei és a vállalkozásoknak készült kiváló minőségű megoldások iránti szenvedélye egyesül” – mondta el Lars-Gunnar Lundgren, a Nimway vezető üzleti menedzsere.

 

Hogy működik?

A Nimway megoldás Android és iPhone készülékekhez tervezett mobilalkalmazások, valamint az iroda stratégiailag jelentős pontjain elhelyezett digitális alaprajzok használatával működik. A Nimway alapja a Sony világelső, Bluetooth miniadókat (beacon) és vezeték nélküli foglaltságérzékelőket használó beltéri helymeghatározó technológiája.

 

A dolgozók a saját mobileszközüket használva gyorsan megtalálhatják a keresett tárgyalót vagy munkatársat. Amint a felhasználó elhalad egy digitális alaprajz mellett, azonnal személyre szabott információkat kap a közelgő megbeszélésekről, amelyekre így gond nélkül és időben odaérhet.

 

A Nimway a létesítménygazdálkodás szempontjából is hasznos, hiszen az adatelemzési eszköz segítségével valós adatokon alapuló döntéseket lehet meghozni vele. A Nimway a személyes adatok védelmére tekintettel ellenőrzi a helyiségek és egyéb terek használatát. Adatokat szolgáltat a létesítménygazdálkodásnak az iroda használatának módjáról, és riasztást küld, amikor további tárgyalóhelyiségekre van szükség, vagy ha kihasználatlan területet észlel. A teljes terület kihasználtsága sokat javult annak köszönhetően, hogy Nimway az épületek összes szabad helyiségére felhívta a dolgozók figyelmét.

 

A Nimway a munkavégzés újfajta és rugalmasabb módjait támogató digitális eszközöket kínál, amelyek segítenek a tevékenység alapú munkakörnyezetre való átállás kihívásait kezelni és a nagyobb terek intuitív jellegét növelni.

 

 

1. kép: A mobileszköz megmutatja, hogy hol van a felhasználó, és hogyan jut el a következő megbeszélésre

 

 

2. kép: A digitális alaprajz megmutatja, hogy hol vannak szabad tárgyalók, és elvezeti a felhasználót a következő megbeszélés helyére. Több egy időben elhaladó munkatárs adatai is meg jeleníthetők

 

Mikortól kapható?

A Nimway megoldás Európa területén a mai naptól kerül forgalomba.

A Nimwayt már aktívan használják a Sony Mobile kutatás-fejlesztési telephelyén, valamint a köz- és a magánszférában tevékenykedő több stratégiai vásárló irodai létesítményeiben, amely szintén megalapozta ennek a kiváló minőségű terméknek a széleskörű forgalomba hozatalát.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05