Elérhető az Oracle programozási nyelvének legújabb verziója

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 15. 20:40

Az Oracle bejelentette, hogy elérhetővé vált a Java 17, a világ első számú programozási nyelvének és fejlesztési platformjának legújabb verziója.

A Java 17 több ezer teljesítmény-, stabilitási és biztonsági frissítést, valamint 14 JEP-et (JDK Enhancement Proposal, fejlesztési javaslat) tartalmaz. A három évvel ezelőtt kiadott előző JDK 11 LTS óta több mint 70 JEP-t vezettek be a termékbe. 

 

A Java 17 a Java hathónapos feljesztési ciklusának legújabb, hosszú távú támogatású (LTS) kiadása, amely az Oracle mérnökei és a Java-fejlesztői közösség más tagjai közötti, az OpenJDK Közösségen és a Java Community Process (JCP) keretében folytatott széles körű együttműködés eredménye.

 

Egyszerűbb licencelés: Az Oracle JDK 17 és a jövőbeli JDK-kiadások célja, hogy egyszerűbbé tegyék a Java licencelését és jogosultságát. A következő LTS kiadás megjelenését követő egy teljes évig szabadon felhasználható licenc alatt állnak rendelkezésre. Az Oracle tervei szerint  az Oracle OpenJDK kiadásokat továbbra is a nyílt forráskódú General Public License (GPL) alatt biztosítja, ahogyan azt 2017 óta teszi.

 

 

Az LTS-kiadások felgyorsítása: Az Oracle együttműködik a Java-fejlesztői közösséggel és a JCP-vel az LTS ütemezésének javításán, hogy a szervezetek rugalmasabban dönthessenek arról, hogy mikor akarnak, ill. egyáltalán akarnak-e újabb Java LTS-verzióra áttérni. Az Oracle azt javasolja, hogy a következő LTS-kiadás a Java 21 legyen, és azt 2023 szeptemberében tervezi elérhetővé tenni, ami a jelenlegi LTS-kiadási ütemet három évről két évre változtatja.

 

Az Oracle legalább 2029 szeptemberéig biztosítja az ügyfelek számára a Java 17 biztonsági, teljesítmény- és hibajavító frissítéseit.

 

A Java felhőben történő bevezetésének felgyorsítása érdekében az Oracle nemrégiben bemutatta az Oracle Java Management Service-t, egy új, Oracle Cloud Infrastructure (OCI)-natív szolgáltatást, amely segít a szervezeteknek a Java futtatóprogramok és alkalmazások helyben vagy bármely felhőben történő kezelésében.

Kulcsszavak: Oracle Java Java 17

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05