Életet mentett a WIWE

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 6. 22:56

A WIWE hitelkártya méretű szivdiagnosztikai eszközről már több ízben beszámoltunk, konkrét esettanulmányt - az eszköz gyakorlati használatáról - azonban ezideig nem közöltünk. Az alábbiakban egy levél olvasható, amelynek szerzője a WIWE-nek köszönheti életét.

A Magyar Kórházszövetség idén áprilisban lévő kongresszusán volt egy Jövő Kórháza kiállítás, ahol jómagam is kiállítottam a cégünk által gyártott és forgalmazott készülékeket.

Itt láttam először a WIWE-t, mely mérnökileg is érdekes volt, de arra is kíváncsi voltam, milyen mérési eredményeim lesznek. A készülék helyes használatát egy kedves régi ismerősöm mutatta meg, így értékelhető eredményt mutatott a készülék is. Nagyon örültem, mert két zöld jelzést is kaptam, hiszen mind az EKG, mind pedig az aritmia vizsgálat azt mutatta, hogy nincs probléma. Sajnos azonban a kamrai heterogenitásra egy nagy piros jelzést kaptam. Mivel egy mérés nem mérés, így további 3-4 alkalommal kipróbáltam még a készüléket, de mindig egyforma eredményt adott. Így megadtam az adataimat, és néhány nappal később megkaptam Önöktől e-mailen is az eredményeket (ecg_report_2019_04_11_10_17.pdf).

Kisvártatva fölkerestem a háziorvosomat ezzel az információval, ő csak legyintett és azt mondta, hogy ilyen kártya EKG-kal nem foglalkozunk, de ha nagyon akarom, akkor ír egy beutalót a kardiológiára. Itt azonban csak több hónappal későbbi dátumra kaphattam volna időpontot, így a szolnoki Hetényi Géza Kórházban fölkerestem a belgyógyászatot, ahol azonnal megkezdték a kivizsgálásomat. A nyaki erek ultrahangos vizsgálata a koromnak (45 éves ) megfelelő állapotot mutatott:  azt mondta vizsgáló orvos, hogy nincs mivel foglalkozni. Ezt követően az EKG és az szív ultrahang vizsgálat is hibátlan eredményt hozott. Viccesen megkérdezte a karidológus, hogy sajnálom-e a ruhámat, mert ha nem, akkor megcsinálhatjuk a terheléses EKG vizsgálatot is. Mivel nem akartam visszamenni mégegyszer, így elkezdtük. Gondoltam, hogy a többi vizsgálathoz hasonlóan ez is jó állapotot tükröz majd. Kérdezték, hogy a terheléses vizsgálat alatt  észleltem-e bármi problémát, mellkasi fájdalmat, de én semmit nem éreztem. Érdekes egyébként, hogy korábban sem volt semmilyen tünetem, pedig hetente 2x2 órát aktívan tollasozok.:)

Mindenesetre a terheléses vizsgálat annyira jól sikerült, hogy azonnal vittek a műtőbe szívkoszorúér festésre, ahol kiderült, hogy súlyos négyér betegségem van, így nem lehetséges a katéteres beavatkozás. Rövid egyeztetés után sürgősséggel elvégezték a bypass műtétet a szívemen a Honvédkórházban, immár csaknem 6 hete. A rehabilitáció alatt meglátogatott egy barátom, akinek van WIWE készüléke, újfent kipróbáltam, de most már csak kismértékű kamrai heterogenitást mutatott nálam :)

A történtek alapján sokan mondták, hogy micsoda véletlenek köszönhetem az életem, de szerintem véletlenek nincsenek.

Köszönöm a feleségem, a négy gyermekem nevében is, hogy ezzel a “véletlenül" kifejlesztett termékkel hozzájárultak ahhoz, hogy még mindig élek.


Üdvözlettel

Lászlóffy Miklós

 

Kulcsszavak: WIWE

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Intelligens mosóporhoz intelligens mosógép

Miért nekünk kelljen eldönteni, hogy hány fokon, mennyi ideig mosson a mosógép? Az LG mesterséges intelligenciával együttműködő Direct Drive rendszer révén az új mosógépek a behelyezett ruhák súlyának és anyagának meghatározásával végeznek alapos, mégis gyengéd tisztítást, így a mosás gyorsabb és jobb hatásfokú lesz.

2019. szeptember 9. 17:55

Az új családtag a mesterséges intelligencia

Dr. I.P. Park, az LG Electronics elnöke és technológiai vezetője a 2019-es, berlini IFA szakkiállítást megnyitó Future Talk című kerekasztal-beszélgetésen osztotta meg a vállalat vízióját arról, hogy a mesterséges intelligencia hogyan fogja kiterjeszteni az otthon fogalmát.

2019. szeptember 8. 16:48

Továbbgondolt IoT okosotthon-stratégia és szoftverfrissítés a Honortól

A Honor nemzetközi okostelefon-gyártó a 2019-es IFA rendezvényen bejelentette IoT (Internet of Things) stratégiáját, valamint legújabb, Honor 20 Pro felsőkategóriás okostelefonjával kapcsolatos fejlesztéseit is.

2019. szeptember 8. 11:49

Okos eszközökkel, vidám kampánnyal indul a fűtési szerzon

"Heat smart #LikeABosch". Ezzel a csatakiáltással tér vissza Shawn, a Bosch kiemelkedően sikeres nemzetközi imidzskampányának bajuszos IoT sztárja. A technológiák és szolgáltatások vezető szállítója az induló fűtési szezonhoz igazítva indítja útjára Shawn legújabb videóremekét. A videóban a rappelő IoT sztár épp egy utazásról érkezik meg otthonába, amely a Bosch hálózatba kapcsolt megoldásainak köszönhetően előre befűtve várja.

2019. szeptember 8. 06:43

Kütyüs kikapcsolódások Budapesten

Budapest látnivalóit nem csak turistaként érdemes felfedezni, de a legújabb technológiai újításoknak hála, akár még helyiként is megérheti újra felkeresni a főváros ikonikus helyszíneit. Összegyűjtöttünk öt szuper programot, amit geekként is érdemes végigjárni, ha egy kis „kütyübolond” kikapcsolódásra vágyunk, vagy az ide látogató külföldi ismerőseinket szeretnénk lenyűgözni.
 

2019. szeptember 7. 15:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás